Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Пиши пп точно што како
--- надополнето: 20 мај 2013 во 20:48 ---

Кога ќе го поврзиш телефонот во my computer барај devices и види драјверот да го апдејтираш.
првин го читаше сега нема ни драјвер ни ништо.. му направив фектори ресет на телефонот и пак ништо и неможе да најде апдејт за драјверот..

Во план сум да го заменам ЛГ е900 со Вин 7.8 со нов тел кој има Вин 8. Е сега да прашам како е со апликациите пошто во седмицата ги нема баш сите апликации и нормално како е со рутинг на тел, дали може да се инсталираат апликации и преку компјутер пошто кај ЛГто тоа функционира супер и лесно беше рутирајнето. Се думам и за кој телефон. Во очи ми падна Самсунг Атив С кој го има веќе за 250ЕУР кој е максимумот што би го дал али и ХТЦ Х8 ми прави мерак али е мин. 280ЕУР. Нокиите ми се малце скапи иако оптички се одлични. Некое искуство со овие телефони?

Во план сум да го заменам ЛГ е900 со Вин 7.8 со нов тел кој има Вин 8. Е сега да прашам како е со апликациите пошто во седмицата ги нема баш сите апликации и нормално како е со рутинг на тел, дали може да се инсталираат апликации и преку компјутер пошто кај ЛГто тоа функционира супер и лесно беше рутирајнето. Се думам и за кој телефон. Во очи ми падна Самсунг Атив С кој го има веќе за 250ЕУР кој е максимумот што би го дал али и ХТЦ Х8 ми прави мерак али е мин. 280ЕУР. Нокиите ми се малце скапи иако оптички се одлични. Некое искуство со овие телефони?
Еднаш сум имал прилика да го работам Самсунгот. Арен е.Голем екран,нов модел,а и добра меморија држи ако не се лажам.

Краток одговор би бил не. Рутирањето го нема кај wp8, знам на LG-то ти беше премногу лесно но на wp8 тоа неможеш.

Единствено решение е со ајсик картица да регистираш девелопер акаунт и да можеш да редиш .xap фајлови (10 максимум). Друго решение сега за сега нема.

WP изгледа ненормално добро на Атив С заради огромниот екран, интересно телефонче е тоа ја има истата камера од с3-ката што значи дека ваѓа одлични фотографии.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 17:34 ---
првин го читаше сега нема ни драјвер ни ништо.. му направив фектори ресет на телефонот и пак ништо и неможе да најде апдејт за драјверот..

Не е до телефонот до драјверот би требало да биде, проба со следниве чекори?

• Connect your Windows Phone to your computer by using the USB cable that was included with your phone.
  • Windows 8 users: In the Start screen, type "Device Manager," tap or click Settings, and then tap or clickDevice Manager.
    Windows 7, Vista, and XP users: Click Start, right-click Computer, and then click Properties.
  • A window will appear with the name of your computer and a list of files. (If you don't see the files, click the name of your computer.) The name of your Windows Phone 8 should be listed under Portable Devices. If Windows Phone was incorrectly installed, it may be listed with a yellow exclamation mark. Or, it may be listed under Other Devices as a USB device or an unknown device.
  • Double-tap or double-click Windows Phone (under Portable Devices) or the unknown device to open the Properties window.
  • On the Driver tab, tap or click Uninstall.
  • In the pop-up box "Confirm Device Uninstall," select "Delete the driver software for this device" and then tap or click OK.
  • Return to the Device Manager window. Tap or click the Action menu, and then tap or click Scan for hardware changes.
  • Open Portable Devices, double-tap or double-click the name of your Windows Phone, and then click the Driver tab.
    Note If you don't see your phone's name, tap or click the unknown device that is listed under Other Devices, and then tap or click the Driver tab.
  • Tap or click Update Driver.
  • Tap or click Browse my computer for driver software.
  • Tap or click Browse, locate the C:\Windows\Inf\ folder on your computer, and then click OK.
  • Click Next and if you're prompted, click Install. You may only be given a Close option.
  • After the driver installation is complete, close the open windows until you exit the Device Manager. Restart your computer if you're prompted.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 17:36 ---
А дали апликациите на ВиндоусФон постои кракнати верзии мислам како кај андроид БлекМарт или кај иОС од сидија или iPastore ???

На 7-ката имаше, на 8-кава сеуште нема. Барем сега за сега, но како што се зголемуваат корисниците така и ќе има повеќе обиди да го пробијат системот.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 17:38 ---
Значи го поврзувам со пцто и не го препознава дека е конектиран.. На XP-то ми го ваѓа како камера а на windows 7 го препознава но не покажува ни фолдери ни ништо. А мемориската си работи нормално но кога ја ставам ми пишува дека има некој си проблем и да и дадам некој си fix на pc..

Пробај со истите чекори од горе, ако не оди windows update ќе ти најде драјвери.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 17:40 ---
Е ова е продавница за промоција на winows phone

дали има инстаграм апликација за WP8 ??? .... јас си земав пред некој ден HTC 8S и сум доста задоволен све си има и дизајнот е супер....

дали има инстаграм апликација за WP8 ??? .... јас си земав пред некој ден HTC 8S и сум доста задоволен све си има и дизајнот е супер....

Инстаграм сеуште не е достапен на маркетот, но има други програми кој ја вршат истата работа со пристап до акант на инстаграм но сега за сега се 0,99$.

Со оглет на тоа што wp конечно стигна на 3-то место од мобилни оперативни системи, прашање на време е кога ќе дојде инстаграм.

Бидејќи е голема апликација, според мене ќе биде на некој поголем евент претставена.

Каде го има за 250 евра? :D

Преку нет во Германија може да се најде од таа цена нагоре (http://www.talk-point.de/Mobil_und_...T-I8750_ATIV_S_Aluminium_Silber_i5_3130_0.htm) солиден многу ми изгледа, треба уште во живо да го видам. Но рецензиите и клипчињата на јутуб веќе се одлични.
Го имаш во салонот на T-Mobile во Skopje City Mall :).

Го имаш во салонот на T-Mobile во Skopje City Mall :).
Како одат цените таму, за споредба? Иначе освен Нокиите Вин8 телефоните не држат долго цена а нудат стварно многу за тој кој сака Вин-телефони.

Како одат цените таму, за споредба? Иначе освен Нокиите Вин8 телефоните не држат долго цена а нудат стварно многу за тој кој сака Вин-телефони.
28.000 денари е само телефон, што е скоро дупло од Германскава цена :). Изгледа многу слабо се троши моделов, па затоа морале таква цена да стават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom