Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Новиот Windows 8 ќе чука на голема врата наесен, а ќе може да го купите по цена од 39,99 долари доколку веќе имате оригинална верзија на Windows XP, Vista или 7...
http://enter.net.mk/mk/articles/vesti/windows-8-za-samo-40-dolari

Па ете Мајкрософт се решил да ги намали цените.

...Бидејки се исплашија дека нема да биде прифатен.

Зошто да не биде прифатен ? Дека нема старт мени ?:icon_lol:

За исто гомно друго пакување... пари не давам!
... на секои две години микрософт за исто ѓубре наплатува!
.. јбг.. Били се плаши да не осиромаши.

Oва се прифатливи цени....еднаш плаќаш колку сакаш копираш двд-ја и инсталираш на колку компјутери сакаш
http://www.osdisc.com/cgi-bin/view.cgi/products/dvd/ubuntu
http://www.osdisc.com/cgi-bin/view.cgi/products/dvd/suse

Да плаќам за убунту:cautious:

Зошто да не биде прифатен ? Дека нема старт мени ?:icon_lol:
Да, поради тоа и поради глупото метро. И тоа не е мое мислење, туку мислење на мнозинството луге.
Инаку мене осмицата баш ми е кул. Мене не ми е битно дали има старт или не, перформансите и техничките подобрувања ми се битни.

...Бидејки се исплашија дека нема да биде прифатен.
Цената не игра улога, ако тебе не ти врши работа, ако сака и пари да ти даваат нема да го работиш, бидејќи не ти врши работа.
Линукс дистрибуциите колку време се 0 денари, па пак не се општо прифатени, бидејќи тоа е експериментална средина, менуваат работи многу често и за многу работи треба барем да си компјутерски образуван, а не обичен корисник.

Да плаќам за убунту:cautious:
Не да плаќаш... купуваш само ако сакаш да го имаш како оригинална колекција, не си принуден како кај микрософт на купување или користење на пиратерија
... линковите се дадени само за споредба на цените..
.. понатаму.. кај убунтуто или било која друга линукс дистрибуција не го плаќаш оперативниот систем, ги плаќаш само неопходните трошкови за производство, пакување и распространување по трговијата на медиите на кој е снимен, добиваш луксузно пакување и обавезно книга за негово детално користење....
... значи има разлика.. на микрософт поред погоре спомнатите трошкови му ја плаќаш и дебело преценетата интелектуална сопственост.
... друго... кај линуксот, ако го преземеш легално online буквално се ти е бесплатно (и оперативниот систем и корисничките програми), кај микрософт тоа не е случај...

сеа го инсталирав на виртуелна машина
интересен е :D

RTM верзијата на почетокот од Август. Таа е скоро истата со Retail, нели? За нас, пиратите?

RTM верзијата на почетокот од Август. Таа е скоро истата со Retail, нели? За нас, пиратите?
За сите е 98% сигурно да биде и финалната, ако не се најде некој поголем баг во неа.
А каде прочита дека ке биде на почетокот од август? И да не мислиш на RC (release candidate) верзијата, затоа што RTM е финална.

RTM, финалната излага на 26-ти октомври.

За сите е 98% сигурно да биде и финалната, ако не се најде некој поголем баг во неа.
А каде прочита дека ке биде на почетокот од август? И да не мислиш на RC (release candidate) верзијата, затоа што RTM е финална.
Не не, RTM излегува првата недела од Август. Значи за брзо.

Можно ли е да ја пуштат RTM верзијата на нивниот сајт за симнување, или ќе треба да се чека пиратите да ја ликнат ? :D
Се зборуваше дека Aeroto ќе го бришеле, па бидејќи оваа е најблиску до Final верзија, баш ме интересира на што ќе личи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom