Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Основно правило е дека Алфа и Бета верзии на оперативен систем не се тестираат на истиот компјутер на кој што работиш секојдневно и во него ги имаш зачувано сите потребни и важни работи бидејќи може да ти се појават разни проблеми и да ги изгубиш сите тие податоци па после да се трескаш од земја.
RTM верзијата (Release To Manufacturing) во 99% од случаите е и финалната верзија. Кај седмицата беше така. Така да со RTM нема проблем ако се инсталира како примарен ОС.
Седмицата како примарен ја имав уште кога беа RC верзиите и немав проблеми. А за осмицава ме мрзи да инсталирам ке чекам RC или RTM.

RTM верзијата (Release To Manufacturing) во 99% од случаите е и финалната верзија. Кај седмицата беше така. Така да со RTM нема проблем ако се инсталира како примарен ОС.
Седмицата како примарен ја имав уште кога беа RC верзиите и немав проблеми. А за осмицава ме мрзи да инсталирам ке чекам RC или RTM.

Да, во 99% од случаите. Но секогаш постои тој 1% во кој може да се најдеш баш ти. Кога излезе седмицата на PC-то немаше проблем, на стариот лаптопот ми се појавија една милијарда проблеми и го вратив пак на XP. Ама ОК, шансите тоа да се случи рековме дека се помали од 1%.

Pre-RTM UI

According to the official Building Windows 8 blog, the Windows 8 RTM version is set for a late July release.

1.PNG2.PNG3.PNG4.PNG5.PNG6.PNG7.png8.PNG

Не е секога така Vista имаше 5 или 6 верзии на RTM

Да, во 99% од случаите. Но секогаш постои тој 1% во кој може да се најдеш баш ти. Кога излезе седмицата на PC-то немаше проблем, на стариот лаптопот ми се појавија една милијарда проблеми и го вратив пак на XP. Ама ОК, шансите тоа да се случи рековме дека се помали од 1%.
Хаха, ако гледаме на таков ситничарски начин тогаш воопшто не треба и да излегуваш од дома, секогаш постои 0.001% веројатност да те удри автобус. :icon_lol:
Pre-RTM UI

According to the official Building Windows 8 blog, the Windows 8 RTM version is set for a late July release.
Aero без проѕирност. Што им е филмот...
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 16:55 ---
Не е секога така Vista имаше 5 или 6 верзии на RTM
За виста не знам, дирекно ја инсталирав финалната, а за седмицата знам дека RTM беше и финалната. И предходните RC верзии што ги имав беа коска стабилни.

Хаха, ако гледаме на таков ситничарски начин тогаш воопшто не треба и да излегуваш од дома, секогаш постои 0.001% веројатност да те удри автобус. :icon_lol:

Не бидете ептен ситничари да му се сневиди...Посочив само пример.

Windows 8.... колку што видов од
Windows 8 Release Preview English x86

дефинитивно е Vista второ изменето и дополнето издание (првото изменето дополнето издание е Виндовс 7).... додале две три финти за монитори со тач функција и толку, нека иде Били да игра ФПС со тач мме.... има целосно нефункционален Виндовс експлорер... работат цело време триста работи што на просечен корисник никогаш нема да му затребаат а одземаат значителни мемориски и процесорски ресурси и време, додале некои финти од Линукс и тоа е тоа...
... значи како и со седмицата само уште еден ОС за збирање пари.. кога ќе излезе ние по навика и помодарство ќе си го инсталираме и така не не кошта ништо.:D

... значи како и со седмицата само уште еден ОС за збирање пари.. кога ќе излезе ние по навика и помодарство ќе си го инсталираме и така не не кошта ништо.:D
Ај прочитај тоа што го пишав над тебе за uefi.
Мада не верувам дека нема да може да се кракне, а уште поверојатно е да се замешат анти-монополските власти во САД и да му ропнат казна исто како за ИЕ4 на времето.

Ај прочитај тоа што го пишав над тебе за uefi.
Мада не верувам дека нема да може да се кракне, а уште поверојатно е да се замешат анти-монополските власти во САД и да му ропнат казна исто како за ИЕ4 на времето.
Го прочитав... уште од виндовс икспе ја слушаме истата приказна за некаква си непробојна заштита:pos: , жими куров..непробојна
...нема што неможе да се кракне...

Го прочитав... уште од виндовс икспе ја слушаме истата приказна за некаква си непробојна заштита:pos: , жими куров..непробојна
...нема што неможе да се кракне...

Ќе видиме дали е така :)

Ќе видиме дали е така :)
Што има да видиме, веќе се е видено...
... во глобала заштитите се грубо и наједноставно кажано неколку реда код ... кракувањето се сведува на менување или бришење на неколку збора од тој код... најтешката работа е да го најдеш тој дел од кодот....
... има начини како се бараат тие делови...и има изверзирани луѓе за таа работа..или пак некој од микрософт кој работел на тој проблем пуштил низ ветер некоја информација.. :D

Само мене ли графички ми е ко уназадена верзија од 7 а не понапредна?

Има има напредување..единствена работа што сите ја мразат е Start мени-то.

Нема врска старт менито, општо зборам. Потсеќа дури на Google +/Gmail кај X-от со црно. Кога ги видов првите слики од седмицата веднаш ми се допадна ама ова 8цава ми е тапа на прв поглед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom