Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
http://live.theverge.com/microsoft-live-blog-tablet-announcement/

Претставуваат нивни таблет
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 01:29 ---
verge-lb-934.jpg

има ковер ако сакате како ајпад, но ова е и тастатура.
verge-lb-943.jpg

--- надополнето: 19 јуни 2012 во 02:06 ---
http://www.microsoft.com/surface/en/us/about.aspx

Ете, сега си имаат и таблет па нека си го инсталираат метрото на таблетот и нека се радуваат. И да го тргнат тоа срање од десктоп (нон тач) верзијата на W8 да не зафака ресурси непотребно.

Ете, сега си имаат и таблет па нека си го инсталираат метрото на таблетот и нека се радуваат. И да го тргнат тоа срање од десктоп (нон тач) верзијата на W8 да не зафака ресурси непотребно.

Ондак подобро да го крстат SP2 за Win7.

Нема врска старт менито, општо зборам. Потсеќа дури на Google +/Gmail кај X-от со црно. Кога ги видов првите слики од седмицата веднаш ми се допадна ама ова 8цава ми е тапа на прв поглед.

Мене ми е кул.
Значи многу работи ми се допаднаа.
Како за пример на се што успеав да забележам:

1. Намалени инсталации на апликации
2. Побрзо стартување на апликациите
3. Метро апликациите се супер и се многу корисни.
4. Опциите за Refresh и Factory Reset на компјутерот. Со ова, ми ја олеснува преинсталацијата.
5. Експлорерот е малку подобрен (и во изглед и во функционалност). Малку ми е чуден Ribbon-от.
6. Metro односно изгледот на Start-от ми е кул, перфомансите се на високо ниво, и исто ми се допаѓа групирањето на апликациите.
7. Логирањето, односно опциите што ги има, како логирање со пин, камера и стандарден пасворд.
8. Имплементирање на Hyper-V и Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS).

Е сега негативните работи. Бутирањето не е баш побрзо како што Микрософт кажуваа. Ова најмногу го oчекував, али нема никакво подобрување се додека не дојде скринот за логирање. Понатаму е се како што треба.
Без start копчето е многу чудно, така да треба време за да се навикнам на целиот интерфејс (Start-от, Auto-Hide менито).
Уште една негативна работа, Search-от е КАТАСТРОФАЛЕН.
Исклучувањето на компјутерот. Кликаш ShutDown, и го става компјутеров во Hibernate (барем мене така ми изгледа целиот тој процес).
Не му ја знам поентата на Микрософт за ова, али верувам дека е за демек побрзо бутирање.
Исто така има проблеми со некои драјвери (кај мене имаше проблем со TPLINK Wireless стикче, така да што морав да го инсталирам драјверот преку Device Manager).

За програмерите му се отвара шанса за девелоп на метро апликации.

Од прилика ова е се за моменталната верзија на Windows 8.
Ќе видиме како ќе биде со RTM.

Surface-от според мене ќе биде the real deal и почеток на пресвртот на Microsoft во однос на Apple. И онака вториве и не се толку кул веќе...

Surface-от според мене ќе биде the real deal и почеток на пресвртот на Microsoft во однос на Apple. И онака вториве и не се толку кул веќе...

И јас истото би го рекол. Surface-от е стварно луда работа. Ќе видиме и тоа како ќе биде на маркетот.

Клинци се палат и доживуваат екстаза бидејки со прсти ќе шкрабаат по монитор, ќе си играат со сликички... шо да ти кажам ..убавини..:vozbud:
... а ко ќе го за кратко време поебат мониторот, јбг, рацете им се ептен чисти....
....ќе им биде возбудливо дома...:D

Клинци се палат и доживуваат екстаза бидејки со прсти ќе шкрабаат по монитор, ќе си играат со сликички... шо да ти кажам ..убавини..:vozbud:
... а ко ќе го за кратко време поебат мониторот, јбг, рацете им се ептен чисти....
....ќе им биде возбудливо дома...:D

вака ако гледаме...и мобилен некојси на тач..истата приказна..
бај д веј - http://www.techspot.com/article/544-microsoft-surface-good-bad/

Јас мислам дека треба да се отвори посебна тема за Surface :)

вака ако гледаме...и мобилен некојси на тач..истата приказна..
бај д веј - http://www.techspot.com/article/544-microsoft-surface-good-bad/

Јас мислам дека треба да се отвори посебна тема за Surface :)
Па од искуство... со мобилните ситуацијата е и полоша, го носиш во џеб, го фрлаш кај ќе стигнеш, неретко неодложно треба да се јавиш ко си прљав ко свиња.... по некое време тачот прави попара.. едно стискаш друго работи...упм... и еден самсунг галаксија по месец ипол отиде во канта...:D:cool:

Мене ми е кул.
Значи многу работи ми се допаднаа.
Како за пример на се што успеав да забележам:

1. Намалени инсталации на апликации
2. Побрзо стартување на апликациите
3. Метро апликациите се супер и се многу корисни.
4. Опциите за Refresh и Factory Reset на компјутерот. Со ова, ми ја олеснува преинсталацијата.
5. Експлорерот е малку подобрен (и во изглед и во функционалност). Малку ми е чуден Ribbon-от.
6. Metro односно изгледот на Start-от ми е кул, перфомансите се на високо ниво, и исто ми се допаѓа групирањето на апликациите.
7. Логирањето, односно опциите што ги има, како логирање со пин, камера и стандарден пасворд.
8. Имплементирање на Hyper-V и Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS).

Е сега негативните работи. Бутирањето не е баш побрзо како што Микрософт кажуваа. Ова најмногу го oчекував, али нема никакво подобрување се додека не дојде скринот за логирање. Понатаму е се како што треба.
Без start копчето е многу чудно, така да треба време за да се навикнам на целиот интерфејс (Start-от, Auto-Hide менито).
Уште една негативна работа, Search-от е КАТАСТРОФАЛЕН.
Исклучувањето на компјутерот. Кликаш ShutDown, и го става компјутеров во Hibernate (барем мене така ми изгледа целиот тој процес).
Не му ја знам поентата на Микрософт за ова, али верувам дека е за демек побрзо бутирање.
Исто така има проблеми со некои драјвери (кај мене имаше проблем со TPLINK Wireless стикче, така да што морав да го инсталирам драјверот преку Device Manager).

За програмерите му се отвара шанса за девелоп на метро апликации.

Од прилика ова е се за моменталната верзија на Windows 8.
Ќе видиме како ќе биде со RTM.

Од воа што го кажа ти имаш повеќе негативни работи од колку добри , ама во главно ти е кул браво ти симнувам капа !

Пробав Windows 8 на таблет, разгледував слики и во Windows Photo Viewer не се зумираат сликите, ни со double tap, ни со два прста, мора со ова
Capture.PNG :facepalm:

Од воа што го кажа ти имаш повеќе негативни работи од колку добри , ама во главно ти е кул браво ти симнувам капа !

Кул ми е пошто е ново. Половината од негативните работи не ми се некој голем проблем.

Али морав така од прилика..да кажам и добро и лошо. Да не испадни дека само го фалам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom