Windows 7

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Цела мрежа ми ја лоцира во Германија,не можам да слушам музика на јутуб затоа што ми вика дека не е дозволено во мојата земја и така натаму.Гугл-от ми е германски исто така.Некое чаре што да се праи ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Цела мрежа ми ја лоцира во Германија,не можам да слушам музика на јутуб затоа што ми вика дека не е дозволено во мојата земја и така натаму.Гугл-от ми е германски исто така.Некое чаре што да се праи ?
  1. Control Panel
  2. Region and Language
  3. (Tab) Formats - Macedonian
  4. (Tab) Location - Macedonia
  5. (Tab) Administrative - Change System Locale - Macedonian

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
imam problem koga mi se otvoreni povekje prozorci i ne mozam da menuvam pomegju niv, ni so alt i tab ne saka, nekoj da ne ima takov problem ?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Реинсталирав виндовс пред малку и наместо 32 бит сум инсталирал 64. Дали ќе имам некаков проблем, или да си инсталам 32 бит.

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Реинсталирав виндовс пред малку и наместо 32 бит сум инсталирал 64. Дали ќе имам некаков проблем, или да си инсталам 32 бит.
Не би требало да имаш, освем ак имаш помалце од 2 GB рам, ќе ти се гуши а ако имаш 4 или над 4, уште подобро што си инсталирал 64.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не би требало да имаш, освем ак имаш помалце од 2 GB рам, ќе ти се гуши а ако имаш 4 или над 4, уште подобро што си инсталирал 64.
Фала могу за одговорот. Имам 4 GB рам, а планирм во иднина да ја зголемам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Народе сакам да инсталирам Windows 7, а во компјутеров имам Xp. Е сега ме интересира, пошто никогаш немам инсталирано 7-ка, туку само Xp, дали има некоја финта или си оди нормално инсталацијата? Пошто Xp, инсталацијата ја терав со лесно, таму бришиш се од постоечкиот диск, прајш нова партиција, на истата го насочуваш и после си тера си снима.
Ќе инсталирам од Usb, пошто читачов не работи нешто на лап топ.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Народе сакам да инсталирам Windows 7, а во компјутеров имам Xp. Е сега ме интересира, пошто никогаш немам инсталирано 7-ка, туку само Xp, дали има некоја финта или си оди нормално инсталацијата? Пошто Xp, инсталацијата ја терав со лесно, таму бришиш се од постоечкиот диск, прајш нова партиција, на истата го насочуваш и после си тера си снима.
повели видео :)

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Полесно е :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
@turvior
На прво форматирање со 7цава само да не се збуниш. Зашто го форматира за 3 секунди не ти тече она жолтото ко на XP. Може да трепнеш и да го пропуштиш форматот :D Фактички quick format му прави.
Јас бев во збунка првиот пат, и пак стиснав формат :cautious:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
@turvior
На прво форматирање со 7цава само да не се збуниш. Зашто го форматира за 3 секунди не ти тече она жолтото ко на XP. Може да трепнеш и да го пропуштиш форматот :D Фактички quick format му прави.
Јас бев во збунка првиот пат, и пак стиснав формат :cautious:
Гледам дека го инсталира од ISO преку Daemon веројатно. Е сега не можам да најдам торент со ISO инсталационо за 7-кава :D
@acereal или некој ако ви се најдува пратете во порака. Вака не е ништо посебно инсталацијата, али си велам ќе биди. Туку кој да ја преместува музиката од C во D :pos: тука ми е маката.

И мала помош дали 32 бити, или 64 бити да биди. Не знам како оди то...

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Гледам дека го инсталира од ISO преку Daemon веројатно. Е сега не можам да најдам торент со ISO инсталационо за 7-кава :D
@acereal или некој ако ви се најдува пратете во порака. Вака не е ништо посебно инсталацијата, али си велам ќе биди. Туку кој да ја преместува музиката од C во D :pos: тука ми е маката.

И мала помош дали 32 бити, или 64 бити да биди. Не знам како оди то...
Е па ќе си пуштиш да копира, ти оди кај комшиката ка кафе тоа нека си копира од Ц на Д :P
Инаку оригинални еве ти тука, избери си верзија.
http://forum.kajgana.com/threads/windows-7.23604/page-261#post-6152947
64 битен само ако имаш таков процесор и ако имаш над 3 гб рам, ако не 32бит.

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Многу полесно ти е кај 7-цава. Ако сакаш ќе ти пратам туториал. Според мене подобро би било од DVD да го инсталираш. За бубитално DVD или USB ќе ти дадам програма ако немаш. :D

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
p.s најдов 32 битен, него че го а
Многу полесно ти е кај 7-цава. Ако сакаш ќе ти пратам туториал. Според мене подобро би било од DVD да го инсталираш. За бубитално DVD или USB ќе ти дадам програма ако немаш. :D
Moментално правам бутабилно инсталационо на USB и после тоа му влегува :D
Држете среќа. Или ќе ви пишам повторно со новиот Wondows дека успешно сум средил, или нема да ви пишам воопшто пошто ќе треба утре да го однесам да ми го инсталираат :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom