Имаш пп.Дајте нешто за windows genuine да направам на 7ка
?????
Чаре, некој?
Втор пат:Го палам денес компјутерот и гледам црна позадина со овој натпис доле. Би можело да има некој проблем?
Сликата не се гледа?Втор пат:
????????
МожешЦел живот сум на XP, ама во последно време ме зеза, тешко се стартува итн. и покрај реинсталацијата. Па што велите, ќе врви 7 на старо срање од компјутер како мојов?
AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.01 GHz
1.50 GB of RAM
160 GB Hard Disk
Без проблем ќе тера супер. Имам постар процесор (е3200) и работи одлично само што е на 3.0 GHZМомци, вака:
2GB RAM
320GB HD
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50Ghz
NVIDIA 9500 GT 512 RAM
Ваше мислење за конфигурацијава, посебно за процесорот, бидејќи сакам да ставам Windows 7 но порано имав проблеми со него, ми дигаше CPU USAGE(Task Manager) многу, одеше од 20/60/70/90% што мислам дека е премногу.
Тазе инсталиран Windows 7 без никакви програми во позадини, ништо немаше инсталирано а дига толку USAGE.Без проблем ќе тера супер. Имам постар процесор (е3200) и работи одлично само што е на 3.0 GHZ
А тоа што ти дигал cpu usage можно е да е од некој вирус или слично. Или некои сервиси што ти работеле во позадина.
Тазе инсталиран Windows 7 без никакви програми во позадини, ништо немаше инсталирано а дига толку USAGE.Без проблем ќе тера супер. Имам постар процесор (е3200) и работи одлично само што е на 3.0 GHZ
А тоа што ти дигал cpu usage можно е да е од некој вирус или слично. Или некои сервиси што ти работеле во позадина.
Процесорот како процесор е ОК не е нешто фенси во споредба со денешниве ама сепак тера некако. Е сега ако мислиш дека процесорот има некакви проблеми можеш пример кај некој другар да го пробаш ако и таму прави исто тогаш купи си нов процесор. А ако таму работи ОК може да е до матичната затоа ќе земеш некој сличен процесор од другар но не многу подобар (можеби имаш слабо напојување) и ќе пробаш дали работи ок.Тазе инсталиран Windows 7 без никакви програми во позадини, ништо немаше инсталирано а дига толку USAGE.
Кај едно мое другарче на послаб пц од мојот, обичен 2,4 ghz intel процесор и 1,5 ГБ РАМ тера без никаков проблем, мене ми јавува.
Јас највеќе се сомневам во процесорот, не знам зошто. Еве инфо за процесорот, претпоставувам дека е тој.