Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Земав тошиба лаптоп, со виста бизнис лиценциран, е сега дали може да се апгрејдова на виновс 7 со тоа што ке си ја задржам лиценцата?

нема да ја задржиш лиценцата треба да имаш лиценца и за Windows 7

По 15 минути откако ке го остаам компјутеров уклучен ми се гаси, се става на стенд бај. Како да го сменам тоа , да не се гаси кога јас ке станам од него?

Така прави за штедења струја, моја препорака да не се исклучува трајно туку привремено ако е потребно.
На Виста одиш Контролен панел -> Хардвер и звук -> Опции за напојување -> и лево Смени го времето кога комјутерот спие
(Control panel > Hardware and sound > Power options > ...)

На седумка треба исто (или слично) да е.

Ако не ни кажеш што оперативен систем имаш, лаптоп или десктоп, туку онака општо зборуваш за "компјутер", тогаш и јас можам општо да те насочам -> power options.

Едит: темава за windows 7 била, ама кој да види :toe:

Не видов дали пишал некој поназад, али Windows 7 ми зема многу VRAM. Пример, кај ПЕС 09 во сетингс кај VRAM пише 64 МБ, и Bad, нормално, додека на ХР не ми правеше вака. Инаку:

b51ix2.png

Не видов дали пишал некој поназад, али Windows 7 ми зема многу VRAM. Пример, кај ПЕС 09 во сетингс кај VRAM пише 64 МБ, и Bad, нормално, додека на ХР не ми правеше вака. Инаку:

b51ix2.png

Kолку рам ти има графичката? 64 МВ?

Нажалост само олку ми пишува на Виндоус 7, односно веројатно ОСот не ми дозволува да трошам повеќе видео меморија, колку што сум разбрала. Не ми беше олку на ХР затоа пишам.
2ainhpw.png

Нажалост само олку ми пишува на Виндоус 7, односно веројатно ОСот не ми дозволува да трошам повеќе видео меморија, колку што сум разбрала. Не ми беше олку на ХР затоа пишам.
2ainhpw.png

Тоа DEDICATED MEMORY е меморијата што ја има самата графичка, каде и да гледаш ќе ти биде 64.

Што ти прави проблем ова? Колку рам имаш?

2 гига рам имам. Проверив и на acer Aspire one, Total available graphics memory e 200 и нешто мегабајти, само 64 МБ се Дедикејтед видео мемори, а останатото е Шерд систем мемори. Таму имам исто 2 гига рам. =]

2 гига рам имам. Проверив и на acer Aspire one, Total available graphics memory e 200 и нешто мегабајти, само 64 МБ се Дедикејтед видео мемори, а останатото е Шерд систем мемори. Таму имам исто 2 гига рам. =]

Епа на Windows Vista / 7 му треба повеќе рам од ХР, и затоа повеќе си резервира за него, останатото за графичката (ако затреба)

И купи си некоја понормална графичка, 64 рам беа доволни во ’98 :)

Супер ми беше графичката до сега :nesum: Само за ПЕС 09 ми прави мали проблеми инаку се е супер, и аеро ефектите на 7 и све останато. Добро, ионака не играм многу она ми беше колку да си решам се :D:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom