Windows 7

Е

експерт

Гостин

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Земав тошиба лаптоп, со виста бизнис лиценциран, е сега дали може да се апгрејдова на виновс 7 со тоа што ке си ја задржам лиценцата?
нема да ја задржиш лиценцата треба да имаш лиценца и за Windows 7

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
По 15 минути откако ке го остаам компјутеров уклучен ми се гаси, се става на стенд бај. Како да го сменам тоа , да не се гаси кога јас ке станам од него?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Така прави за штедења струја, моја препорака да не се исклучува трајно туку привремено ако е потребно.
На Виста одиш Контролен панел -> Хардвер и звук -> Опции за напојување -> и лево Смени го времето кога комјутерот спие
(Control panel > Hardware and sound > Power options > ...)

На седумка треба исто (или слично) да е.

P

Princ

Гостин
Ако не ни кажеш што оперативен систем имаш, лаптоп или десктоп, туку онака општо зборуваш за "компјутер", тогаш и јас можам општо да те насочам -> power options.

Едит: темава за windows 7 била, ама кој да види :toe:

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Не видов дали пишал некој поназад, али Windows 7 ми зема многу VRAM. Пример, кај ПЕС 09 во сетингс кај VRAM пише 64 МБ, и Bad, нормално, додека на ХР не ми правеше вака. Инаку:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не видов дали пишал некој поназад, али Windows 7 ми зема многу VRAM. Пример, кај ПЕС 09 во сетингс кај VRAM пише 64 МБ, и Bad, нормално, додека на ХР не ми правеше вака. Инаку:

Kолку рам ти има графичката? 64 МВ?

ArsVivendi

Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Нажалост само олку ми пишува на Виндоус 7, односно веројатно ОСот не ми дозволува да трошам повеќе видео меморија, колку што сум разбрала. Не ми беше олку на ХР затоа пишам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нажалост само олку ми пишува на Виндоус 7, односно веројатно ОСот не ми дозволува да трошам повеќе видео меморија, колку што сум разбрала. Не ми беше олку на ХР затоа пишам.
Тоа DEDICATED MEMORY е меморијата што ја има самата графичка, каде и да гледаш ќе ти биде 64.

Што ти прави проблем ова? Колку рам имаш?

ArsVivendi

Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
2 гига рам имам. Проверив и на acer Aspire one, Total available graphics memory e 200 и нешто мегабајти, само 64 МБ се Дедикејтед видео мемори, а останатото е Шерд систем мемори. Таму имам исто 2 гига рам. =]

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
2 гига рам имам. Проверив и на acer Aspire one, Total available graphics memory e 200 и нешто мегабајти, само 64 МБ се Дедикејтед видео мемори, а останатото е Шерд систем мемори. Таму имам исто 2 гига рам. =]
Епа на Windows Vista / 7 му треба повеќе рам од ХР, и затоа повеќе си резервира за него, останатото за графичката (ако затреба)

И купи си некоја понормална графичка, 64 рам беа доволни во ’98 :)

ArsVivendi

Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Супер ми беше графичката до сега :nesum: Само за ПЕС 09 ми прави мали проблеми инаку се е супер, и аеро ефектите на 7 и све останато. Добро, ионака не играм многу она ми беше колку да си решам се :D:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom