Windows 7

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Како да избришам партиција на 7-цата?

Ај да објаснам...
Инсталирав 7-ца и после една недела требаше формат да правам и направив ама без да ја избришам таа претходната партиција и сега фактички го имам инсталирано на 2 места,па сакам едно да го избришам тоа првото.И кога го вклучувам на почеток секогаш ми дава можност да бирам меѓу 2 партиции преку која сакам да го вклучам.

?

..........

Гостин
Како да избришам партиција на 7-цата?

Ај да објаснам...
Инсталирав 7-ца и после една недела требаше формат да правам и направив ама без да ја избришам таа претходната партиција и сега фактички го имам инсталирано на 2 места,па сакам едно да го избришам тоа првото.И кога го вклучувам на почеток секогаш ми дава можност да бирам меѓу 2 партиции преку која сакам да го вклучам.
Кај ти е сега инсталиран, windows 7,
кој друг, OS го користиш..../

?

..........

Гостин
Нема никаде old windows,каде точно треба да го има тоа?
Ако се и двата во С, инсталирани треба таму да го има.......затоа те прашав каде се инсталирани.
ако го нема , ти е инсталиран во друга партиција, избриши го од таму.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ако се и двата во С, инсталирани треба таму да го има.......затоа те прашав каде се инсталирани.
ако го нема , ти е инсталиран во друга партиција, избриши го од таму.
Појма немам кај се инсталирани.

Кај може да се види тоа?:kesa:

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Eдноставно...бриши ја целосно партицијата ко ќе ти направи Boot цд-то и готово...после напрај си од почеток нова партиција и крај.. не ми е јасно зошто појќе се мачиш со тоа да го избришеш само едниот Windows...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ако ти го нема, изгледа имаш избрано опција да ти се избрише се од стариот Windows :toe: Ако добро паметам, треба да имаш фолдер Old.Windows во партитицијата кај што си го инсталирал Windows-от...

Член од
30 јули 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
како да го направам бут ДВД-ЦД за виндоус 7.Пробував со исо ми вика немозе со исо пробај со ухф.пробувам со уфх сака ама не го бутира после. :mad: :mad:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
како да го направам бут ДВД-ЦД за виндоус 7.Пробував со исо ми вика немозе со исо пробај со ухф.пробувам со уфх сака ама не го бутира после. :mad: :mad:
Што си пробал со iso и uhf???

Прво, Windows 7 го симнуваш како ISO фајл, па го отвараш директ преку NERO (десен клик - open with), бираш брзина, режаш, толку е.

Член од
30 јули 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Што си пробал со iso и uhf???

Прво, Windows 7 го симнуваш како ISO фајл, па го отвараш директ преку NERO (десен клик - open with), бираш брзина, режаш, толку е.
ја преку даемон го отворив па го режав

Член од
30 јули 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
За такво режање, најубаво преку PowerISO.

А и да направиш како што ти пишав, преку NERO, пак убаво ќе го срежа.
ај да видиме го став да се режа 3 пати денес идам до продавница по ДВД цд

Kajgana Shop

На врв Bottom