Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зошто кога пуштам филм преку Bs Player звук има, слика нема, пробав инсталирав windows 7 codec пак исто.

Чаре?:nesum:
1. Инсталирај K-Lite Codec Pack
2. Инстлирај GOM Player

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Зошто кога пуштам филм преку Bs Player звук има, слика нема, пробав инсталирав windows 7 codec пак исто.

Чаре?:nesum:
Eте го чарето

1. Инсталирај K-Lite Codec Pack
2. Инстлирај GOM Player
плус

3. Или инсталирај KMPlayer

и конечно

4. Бриши го тоа срање од бс плеер.......не е веќе тоа тој плеер што беше закон до пред 5 години.....само старата слава остана од него.:toe:

Пробав со K-Lite Codec Pack, но ми излегва ова

симни ги кодеците повторно по можност од друга локација!

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Ок, фала и на двајцата, се среди проблемот, симнав од друго место K Liti codec и ставив GOM player сега е во ред.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ок, фала и на двајцата, се среди проблемот, симнав од друго место K Liti codec и ставив GOM player сега е во ред.
Само со кодексиве ти прави вака проблем или со повеќе работи што ги спушташ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Само со кодексиве ти прави вака проблем или со повеќе работи што ги спушташ?
ОФ ТОПИК:

Па и кај мене вака имат правено и на игри ко ке инсталирам и програми ама си притискам или retry или ingore и продолжвит.Ама мислам е од процесорот то така со прет или колку со ми кажаја во компјутерница нешто рамот не чинел(демек).Мозит имат Intel Pentium D procesor бидејќи и еден другар имат ваков и него му излегват такви ерори,а на стариот пц шо го имав вака никогаш не излегвеше.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ОФ ТОПИК:

Па и кај мене вака имат правено и на игри ко ке инсталирам и програми ама си притискам или retry или ingore и продолжвит.Ама мислам е од процесорот то така со прет или колку со ми кажаја во компјутерница нешто рамот не чинел(демек).Мозит имат Intel Pentium D procesor бидејќи и еден другар имат ваков и него му излегват такви ерори,а на стариот пц шо го имав вака никогаш не излегвеше.
ИЛИ само е зезната инсталацијата (фајловите)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
ОФ ТОПИК:

Прави ерори на 90 % од работите шо ги инсталирам, затоа ставив Windows 7 да видам шо како ќе биди, ама изгледа пак исто, на XP барем некогаш ќе кликаш ретру и ќе се инсталираше, сега на Windows 7 нема шанси не се инсталира. Незнам шо можи да биди.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Прави ерори на 90 % од работите шо ги инсталирам, затоа ставив Windows 7 да видам шо како ќе биди, ама изгледа пак исто, на XP барем некогаш ќе кликаш ретру и ќе се инсталираше, сега на Windows 7 нема шанси не се инсталира. Незнам шо можи да биди.
Само на инсталации ти прави чести грешки или и при отварање на други работи......разни документи, отпакување на архиви, програми и слично...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Само на инсталации ти прави чести грешки или и при отварање на други работи......разни документи, отпакување на архиви, програми и слично...
На инсталациите, и тоа многу често на игри, на програми (не секогаш), на отпаковање архиви, исто често.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
На инсталациите, и тоа многу често на игри, на програми (не секогаш), на отпаковање архиви, исто често.
Може ли за проба да го бутираш компјутерот преку некое live CD на Линукс на пример Убунту и малку за проба да поработиш со него, отвараш-затвараш програми, документи, да пробаш нешто да отпакуваш, малку да сурфаш и слично..колку да го видиш однесувањето на компјутерот и се увериме дали е хардверски или софтверски проблем...вака како што пишуваш може да се многу работи поединечно или збир од неколку...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Може ли за проба да го бутираш компјутерот преку некое live CD на Линукс на пример Убунту и малку за проба да поработиш со него, отвараш-затвараш програми, документи, да пробаш нешто да отпакуваш, малку да сурфаш и слично..колку да го видиш однесувањето на компјутерот и се увериме дали е хардверски или софтверски проблем...вака како што пишуваш може да се многу работи поединечно или збир од неколку...
Добра ти е идејата со линукс, затоа сакав да пробам со Windows 7 да не e до XP верзиите што ги користев, но пак исто дури и полошо.
Изгледа е некој хардвер само треба да се испита на сервис.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184

E bas vo plan bev na stariot hdd ke klam linux ,nesto mi trebit da go naucam za naskolo da mu vlegvam vo komojter :D.Samo nesto ko ke go intsaliram ke ojt do nekade i greska vo cdto a glans novo i se dr.AJ nekako ke se snajdam ke go instaliuram samo malce sakam da mi potkazis ti ili nekoj dr kako da gi instaliram rabotive od xp igri i sve dr deka tesko e so terminalov(samo znam kako da vlezam vo dr kom dr ne).

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
E bas vo plan bev na stariot hdd ke klam linux ,nesto mi trebit da go naucam za naskolo da mu vlegvam vo komojter :D.Samo nesto ko ke go intsaliram ke ojt do nekade i greska vo cdto a glans novo i se dr.AJ nekako ke se snajdam ke go instaliuram samo malce sakam da mi potkazis ti ili nekoj dr kako da gi instaliram rabotive od xp igri i sve dr deka tesko e so terminalov(samo znam kako da vlezam vo dr kom dr ne).
Овде имаш се што ти треба.....од тебе се бара само малку време да посветиш!

http://forum.kajgana.com/forumdisplay.php?f=65

Kajgana Shop

На врв Bottom