- Член од
- 23 март 2011
- Мислења
- 1.245
- Поени од реакции
- 1.142
Како мислиш,, ОС?
Sent from my 6036Y using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
https://en.wikipedia.org/wiki/Operating_systemКако мислиш,, ОС?
На копче. Не му се плаши до толкуВчера се инсталираа апдејти и сега не сака да се исклучи виндоусот, стои на shut down скринот од синоќа. Како да го средам?
Држи го притиснато 5-10 секунди Power Копчето. Ако пак не се исклучува, исклучи го од напојувањето. Избагирано е нешто.Вчера се инсталираа апдејти и сега не сака да се исклучи виндоусот, стои на shut down скринот од синоќа. Како да го средам?
Го средив така, само стварно заебале нешто, пола саат се вклучува и бавен е доста.Изгаси го од струја. Избагирано е нешто.
На копче. Не му се плаши до толку![]()
Во што бавен? Ако збориш за startup Нормално е дека после Рестарт малце е поспоро вклучувањето за разлика од Shut Down па вклучување. Е сега ако секад е многу спор, тогаш ќе треба да се превземе нешто поголемо (најверојатно Clean Install). Јас на едниот лаптоп имам Intel Dual Core @2.00 Ghz и 4 рам, па се вклучува за само 15 секунди, а за i7 или i5 па воопшто да не зборам.Го средив така, само стварно заебале нешто, пола саат се вклучува и бавен е доста.
Нешто беше заебано од претходниот пат, сега е веќе подобро, чудно ми дојде ептен оти i5 не треба да реагира така. Ќе средам со clean install сепак кога ќе имам повеќе време.Во што бавен? Ако збориш за startup Нормално е дека после Рестарт малце е поспоро вклучувањето за разлика од Shut Down па вклучување. Е сега ако секад е многу спор, тогаш ќе треба да се превземе нешто поголемо (најверојатно Clean Install). Јас на едниот лаптоп имам Intel Dual Core @2.00 Ghz и 4 рам, па се вклучува за само 15 секунди, а за i7 или i5 па воопшто да не зборам.
Ако сакаш да го подобриш времето на вклучување исклучи ги Startup програмите и некои непотребни сервиси, а исто така Провери ги Boot сетинзите во msconfig.Нешто беше заебано од претходниот пат, сега е веќе подобро, чудно ми дојде ептен оти i5 не треба да реагира така. Ќе средам со clean install сепак кога ќе имам повеќе време.
Msconfig > вклучи сѐ > hide microsoft services > исклучи што мислиш >рестартирај и ќе работиЗошто не можам да се логирам преку microsoft account. Кога кликнам на Sign in with microsoft account instead, ми се отвара мало прозорче и веднаш се гаси. Да не е до некој старт ап сервис, затоа што ги имам повеќето изгасено?