Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Otvori command prompt so administrator rights i napisi powercfg /waketimers , ke ti kaze dali ima tajmeri sto ti go budat kompjuterot.Kaj mene imase ostatok od Windows Media Player koj go budese kompjuterot vo 1900.
yquCFNH.png

Како да го избришам ова ???

Инсталирав Windows 10 (ми инсталираа) и сега интернетот премногу ми кочи, шо можи да е проблемот и како да го поправам? :)

Aко не направам надградба ќе ми се врати на windows 8.1 кој го имам исталирано или ?
Значи вака - до крајот на јули 2016 можиш да си напрајш апгрејд од осмица на десетка бесплатно. После тоа си е со пари. Е сега, ако напрајш абгрејд до крајот ја јули 2016 тогаш десетката ти останва и после тоа значи ни ти се враќа осмица па ни треба нешто да доплатиш. Е после ко ќе ти дојди за форматирање, тогаш ќе треба да платиш ако сакаш лиценциран виндоус, ако нејќиш тогаш ќе си инсталираш пиратски. Се надевам дека ме сфати. :)

Е после ко ќе ти дојди за форматирање, тогаш ќе треба да платиш ако сакаш лиценциран виндоус, ако нејќиш тогаш ќе си инсталираш пиратски. Се надевам дека ме сфати. :)

Штом еднаш ќе надградиш серискиот број од Windows 10 се врзува за матичната и можеш да форматираш колку сакаш. Само ако смениш матична ќе треба да купиш нов OS.

Значи вака - до крајот на јули 2016 можиш да си напрајш апгрејд од осмица на десетка бесплатно. После тоа си е со пари.
Значи имам фора до јули 2016 да напраам абгрејд од 8.1 на 10 ако не напраам до тогаш треба да идам да си купам оригинал или пиратски да инсталирам.

Мене ми е да не треба откако ќе инсталирам некој сериски бропеви и такви чуда да внесувам за да е целосна верзија ? Прашувам вакви работи затоа што прв пат ќе ми биде да инсталирам сам било каков windows и не сакам да заебам нешто на мојов нов лаптоп .

Значи имам фора до јули 2016 да напраам абгрејд од 8.1 на 10 ако не напраам до тогаш треба да идам да си купам оригинал или пиратски да инсталирам.

Мене ми е да не треба откако ќе инсталирам некој сериски бропеви и такви чуда да внесувам за да е целосна верзија ? Прашувам вакви работи затоа што прв пат ќе ми биде да инсталирам сам било каков windows и не сакам да заебам нешто на мојов нов лаптоп .
Не можеш да заебеш и да сакаш, направен е и 5 годишни деца да може да го инсталираат, ќе видиш, не се плаши :)

Не можеш да заебеш и да сакаш, направен е и 5 годишни деца да може да го инсталираат, ќе видиш, не се плаши :)
А кога ќе стиснам reserve почнува да симнува windows 10 или треба да чекам некој ден, два?

А кога ќе стиснам reserve почнува да симнува windows 10 или треба да чекам некој ден, два?
Јас кога стиснав reserve, ако добро памтам оставив само мејл и после кога отидов во Windows Updates веќе беше спремем апдејтот за симнување. Можеш кога сакаш, можеш и одма.

Јас кога стиснав reserve, ако добро памтам оставив само мејл и после кога отидов во Windows Updates веќе беше спремем апдејтот за симнување. Можеш кога сакаш, можеш и одма.
a може со било кој мејл или мора оној кој ми е направен акаунт на windows 8.1 ? Бидејќи не го знам кој е тој мејл, јас го немам правено тој мејл туку го направиле од кај што го купив лаптопот.

a може со било кој мејл или мора оној кој ми е направен акаунт на windows 8.1 ? Бидејќи не го знам кој е тој мејл, јас го немам правено тој мејл туку го направиле од кај што го купив лаптопот.
нема врска, тој мејл им е само да те спамаат со глупости после

Брат каков Reserve какво чекање, Reserve се праеше во Јуни месец за да бидеш меѓу првите што ќе го имаат оперативниот систем веднаш штом ќе излезе. Сега ќе си симнеш Windows Media Creation Tool и инстантно ќе си го симнеш Windows-от. Стартувај го, кликни Upgrade this PC и толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom