Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
бесплатен е, само имаш година дена безпари да го „купиш“ преку надградба од постара верзија.
значи ако во текот на првата година од излегување направиш надградба од 8 на 10, 10-ката останува твоја. засекогаш.
Е дури сега ништо не те разбрав:eek:

ако до јули 29 2016 направиш надградба windows 10 е твој засекогаш. на 30 јули 2016 ако сакаш надградба од 8 на 10 ќе мора да платиш.
Aко не направам надградба ќе ми се врати на windows 8.1 кој го имам исталирано или ?

Aко не направам надградба ќе ми се врати на windows 8.1 кој го имам исталирано или ?

Имаш период од 1 година бесплатно да надградиш, што не ти е јасно, значи ако не инсталираш Win10 на твојот лаптоп до 31 Јули 2016 ќе мора да го платиш со пари ако сакаш да го имаш.

А ако го инсталирам ќе ми се избрише се што имам на лаптопов ? Пример слики, некој симнати работи од интернет и други работи што ги имам.

А ако го инсталирам ќе ми се избрише се што имам на лаптопов ? Пример слики, некој симнати работи од интернет и други работи што ги имам.
Имаш опција да зачува се ама најдобро е да си направиш бекап

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

НЕ. направи upgrade, не инсталација на ново и се ќе ти остане како што си е.

Што си добил од мајкрософт бесплатно? Не е бесплатен нормално, освен телеметрија :)

бесплатен е, али прескап е. ;)

НЕ. направи upgrade, не инсталација на ново и се ќе ти остане како што си е.

бесплатен е, али прескап е. ;)
Цената е таа како и секогаш иста,плус имаш телеметрија :)

цената е прескапа затоа што плаќаш со твојата приватност.

има ли врска виндоус 10 со тоа што лаптопот сам ми се уклучува навечер (во текот на ноќта), а не ми е претходно изгаснат, туку само затворен (на sleep) (ги проверив сетинзите и нема ништо тука) ?

има ли врска виндоус 10 со тоа што лаптопот сам ми се уклучува навечер (во текот на ноќта), а не ми е претходно изгаснат, туку само затворен (на sleep) (ги проверив сетинзите и нема ништо тука) ?
се е можно. некој те снима додека спиеш. :D

има повеќе работи што може да го уклучат. wake on lan (во драјвер), intel smart connect (во биос)..
изгаси ги ти тие две работи, па провери дали пак се уклучува сам.

Otvori command prompt so administrator rights i napisi powercfg /waketimers , ke ti kaze dali ima tajmeri sto ti go budat kompjuterot.Kaj mene imase ostatok od Windows Media Player koj go budese kompjuterot vo 1900.

Мене ми се деси пред некој ден Windows 10 :) а ми се деси пред некоја година на 7 и од памет ме извади пошто на сред Sleep ми беше пуштена песна гласно.
Ова се случува на 10 изгледа ако ти бил закажан некој апдејт..
Следи го советот на членот со постот над мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom