Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Не, зашто би ми бил исклучен?
Но во ред е сега, сабајлево еве се оправи само од себе некако, чудно.
имам уште една мини нејаснотија, кога го гасам пцто често командата ја регистрира како рестарт и повторно се подига.
Прашав бидејќи доколку е исклучен тој процес, Windows Store нема да работи...

Скролот на edge не ми работи, батеријата ми држи скоро 3-пати помалку, проблеми со wi-fi, what's next windows 10?[DOUBLEPOST=1442049444][/DOUBLEPOST]
Сите се жалат на ова повеќе јаде батерија Windows 10,али дајму неколку дена додека се адаптира како треба,треба бар 2-3 дена да поминат додека се среди цел систем и да легне како треба, па мислам дека ке се управи
Можеби си во право, вчера со 100% батерија ми покажуваше 3 саати и 20 минути, а сега
Untitled.png

Последно уредено:
Дај помогнете бе како да напраам share на принтеров. Сакам да го имам од секој device поврзан на мојава мрежа/рутер.
Рутеров има USB приклучок ама кога ќе го поврзам ваљда треба нешто да се конфигурира?
Исто пробувам преку Windows 10кава, му праам share и пак го нема на цела мрежа.
Значи принтеров ми е поврзан на домашниот ПЦ кој е поврзан преку кабел во рутерот, како што кажав, му праам share и неможам да го најдам на лап-топот.
До сега немам правено вакво нешто. :)
Оти бе ме игнорирате? :D

За да ви работи Кортана подесете Region United States, а истото треба да го направите и на вашиот Microsoft account доколку ви е врзан со Windows-от. Не само што ќе ја добиете Кортана, туку и Windows Store-от ќе оживее. Kога е Македонија регионот ниедно ривју или коментар нема за ниедна апликација, личи на ghost town :).

Дај помогнете бе како да напраам share на принтеров. Сакам да го имам од секој device поврзан на мојава мрежа/рутер.
Рутеров има USB приклучок ама кога ќе го поврзам ваљда треба нешто да се конфигурира?
Исто пробувам преку Windows 10кава, му праам share и пак го нема на цела мрежа.
Значи принтеров ми е поврзан на домашниот ПЦ кој е поврзан преку кабел во рутерот, како што кажав, му праам share и неможам да го најдам на лап-топот.
До сега немам правено вакво нешто. :)
Оти бе ме игнорирате? :D
кој принтер и кој рутер?

кој принтер и кој рутер?
hp laserjet p1102 и рутер Mikrotik rb951g-2hnd
Исто доколку небива преку рутерот, како преку windows да му направам шаре за сите во нетворк-от да го користат принтерот? Пробав во пропертис со шаре.. ама не го појавуваше.

hp laserjet p1102 и рутер Mikrotik rb951g-2hnd
Исто доколку небива преку рутерот, како преку windows да му направам шаре за сите во нетворк-от да го користат принтерот? Пробав во пропертис со шаре.. ама не го појавуваше.
како што гледам не бива принтер на тој рутер
за делење преку windows мора компјутерот на кој е поврзан принтерот да ти биде цело време уклучен
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/share-printer#1TC=windows-7

како што гледам не бива принтер на тој рутер
за делење преку windows мора компјутерот на кој е поврзан принтерот да ти биде цело време уклучен
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/share-printer#1TC=windows-7
Да да, го знам тоа.
Ама работава е компјутерот иако е вклучен принтерот не го дава на другите ПЦ-а.
Му го напраив стандардното шаре што е и пак ништо. Ваљда некој додатен блокатор има на 10кава.

Скролот на edge не ми работи, батеријата ми држи скоро 3-пати помалку, проблеми со wi-fi, what's next windows 10?[DOUBLEPOST=1442049444][/DOUBLEPOST]
Можеби си во право, вчера со 100% батерија ми покажуваше 3 саати и 20 минути, а сега
Прегледај го приврзокот 128373
Кај мене пак најмногу ми трае во однос на Windows 7, Windows 8, 8.1. :)

После две недели откако купив лаптоп два пати до сега windows-от 8.1 ми правеше абдејт но вчерашниот абдејт траеше малку подолго и гледам добив да си резервирам Windows 10. Мене ме интересира да прашам неколку прашања
1. Дали вреди да го инсталирам ?
2. До кога трае Windows 10 бесплатнава верзија што ја даваат или целосно бесплатно е засекогаш ?
3. Дали сам се инсталира или морам јас да го инсталирам откако ќе се симне?
4. Дали добивам со 10-кава и office ?

Eве ако ве интересира подетално за мојот лаптоп

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    22,9 KB · Прегледи: 23
После две недели откако купив лаптоп два пати до сега windows-от 8.1 ми правеше абдејт но вчерашниот абдејт траеше малку подолго и гледам добив да си резервирам Windows 10. Мене ме интересира да прашам неколку прашања
1. Дали вреди да го инсталирам ?
2. До кога трае Windows 10 бесплатнава верзија што ја даваат или целосно бесплатно е засекогаш ?
3. Дали сам се инсталира или морам јас да го инсталирам откако ќе се симне?
4. Дали добивам со 10-кава и office ?

Eве ако ве интересира подетално за мојот лаптоп

1.Да и Не
2.Засекогаш,само апгрејдот е за една година фора
3.Се сам прави после твое е само next да кликаш
4.Не

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

1.Да и Не
2.Засекогаш,само апгрејдот е за една година фора
Дај објасни зошто Да а зошто Не
А ова со абдејтов откако ќе заврши една година нешто може да се направи за да се продолжи ?

Дај објасни зошто Да а зошто Не
А ова со абдејтов откако ќе заврши една година нешто може да се направи за да се продолжи ?
Имаш фора една година за да направиш апгрејд за бесплатен windows 10 поточно до до јули 29 2016.
Зошто да зошто не,не гледам никаков бенефит од windows 10 реално барен не сега ,windows 7 и 8.1 се топ стабилни, едино што е предност кај windows 10 е DX 12 и тоа за 2 години кога ке почнат игри да излеваат само тоа е предноста другото мање више ти е се исто како предходните два

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Значи ипак не е бесплатен засекогаш 10-кава a ?
бесплатен е, само имаш година дена безпари да го „купиш“ преку надградба од постара верзија.
значи ако во текот на првата година од излегување направиш надградба од 8 на 10, 10-ката останува твоја. засекогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom