Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ja si napraiv butabilno dvd I lagano... 3.90giga e, moze nekoja min e pobrzo usb, ali fino e da si go imate na dofat uvek
cel zivot praj butabilno usb, pa u combo so laptopi.. kosmar

kolku ram vi trosi inaku?
mene celo vreme mi e 1.2, 1.3

inaku edge-ov.. partali od brzina!
како го корстиш едге без ад блокер жити се ? :)

Edge: не е брз, претерано е брз. :)

Edge: не е брз, претерано е брз. :)
праве некои финти мајкрософт. те шпионира, чита мисли па однапред ги вчитува страните што планираш да ги отвориш и после ти изгледа брзо.
:icon_mrgr:

праве некои финти мајкрософт. те шпионира, чита мисли па однапред ги вчитува страните што планираш да ги отвориш и после ти изгледа брзо.
:icon_mrgr:
Нема веза ова, они да шпионираат со windows 10 али нема веза со брзината на edge

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Нема веза ова, они да шпионираат со windows 10 али нема веза со брзината на edge

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
абе зафканција. чита мисли :D
така било со секој нов ОЅ од мајкрософт. си ги знаат они цаките на новиот ОЅ и ќе ги оптимизират нивните апликации и ќе ја победат конкуренцијата.
ќе се средат и другите броузери кај и да е

Да не бев навикнат на Firefox (NoScript, AdBlock, Bookmarks итн) ќе го користев Edge-от пошто ми изгледа како солиден ама до тој степен се напреднати прелистувачите па и не приметувам некоја разлика.

И јас се заебавав со апгрејд па направив чиста инсталација, разлика day and night. Брз е многу!

Еве јас ќе кажам збор-два за еџот. Навидум личе дека е брз а уствари и не е така како што изгледа :D
Има побрз старт ап од сите ама и не е така брз. Повеќе ресурси јаде од Хром.
Пример клипови на хд ми кочат за разлика од Хромот каде све си лета.
Еџот често знае да замрзни, да крашува и сл. Добро е што конечно Мајкрософт се конкурентни на тоа поле, ама има уште мнооогу многу работа во еџот.

Здраво на сите.Прошливе денови со саати барав како да го средам мојот еррор при инсталација на Windows 10.Сите можни начини ги пробав, компјутер ми е ставен како регион United States но пак нејке, сите туторијали ги пробав не ми помогна, пробав со УСБ нејке, со пиратска инсалација пробав (се укопа на Making sure you're ready to install 1 саат остана) и пробав со .ISO file пак неработи.Ве молам некој што знае нека ми помогне, фала :)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=dfaeb6191c1e2d4af53e3ed3b7c47399&oe=55CBCA49

Kaj se naogaat appearance and personalization vo win10?
sakam da smenam golemina na font I objekti no nemozam da najdam nigde u settings:(

Првин би предложил да ја отстраниш сликата со твоите пријателчиња на Facebook поради приватност, ама не е битно сега тоа. Како што знам од другарчиња што го пробале овој метод, се средува со чиста инсталација (значи стави го iso-то на usb или dvd и форматирај или па пробај да направиш upgrade така).

Лично не знам, затоа што имам Windows 7 и не планирам сега за сега додека не се средат некои работи да надоградам, али се надевам ќе ти помогне ова.

Од торент свали Windows 10 clean install и мислам дека ќе немаш проблеми. Најдобро од усб да инсталираш.

Apgrejdni go prvo od 7ka, da dobies licenciran 10ka.
Posle simni go od Microsoft, bootable usb I clean install.
Ke se aktivira sam noviot posle.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom