Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш проблем со драјверите на графичката избриши ги со DDU и спушти ги најновите инсталирај ги
Microsoft Windows 10 Pro RTM Build 10240 (x64)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Имаш проблем со драјверите на графичката избриши ги со DDU и спушти ги најновите инсталирај ги

Драјверите ми се последна верзија 29.07.2015 симнати од официјалната страна на Нивидиа.По се изгледа ќе морам некој апдејт да чекам од мајкрософт

Драјверите ми се последна верзија 29.07.2015 симнати од официјалната страна на Нивидиа.По се изгледа ќе морам некој апдејт да чекам од мајкрософт
Не е до апдејт драјверите за графичката се проблем имав и ја таков проблем али на бета верзиите

Сите абдејти ги средив. дојдов до последниов абдејт за Win10 и на ќошот горе ми се појави Get Windows 10
друже позадината на декстопот ти е јака, ќе мора да ја споделиш :D

Планирам да ставам деновиве па да ве прашам 2-3 прашања :)

- Дали програмите работат на десеткава, од 7 и 8? Знам дека одговорот е позитивен ама мора да се осигурам, некои ми се битни за работа.

- Бутабилно двд или усб се прави или имаат направено нешто да повикаш преку команд промпт кажи ми да ти кажам?

- после тоа седмицата може да се избрише да не зафаќа без везе простор така?

Фала :)

- Дали програмите работат на десеткава, од 7 и 8? Знам дека одговорот е позитивен ама мора да се осигурам, некои ми се битни за работа.

- Бутабилно двд или усб се прави или имаат направено нешто да повикаш преку команд промпт кажи ми да ти кажам?

- да
- да
- да

Работат сите стандарни програм
-симни си windows 10 iso фајл и направи си апгрејд преку виртуал драјв или даемон толс, после можеш да го избришеш стариот windows преку disk cleanup или да си направиш чиста инсталација со усб или на цд, ботабилно усб правиш со rufus

Фала дечки, да се подослободам, ќе средам.

Ако ти се битни програмите за работа, не си играј инсталирај на некој празен диск и истестирај 2-3 саати. Добро јас што направив така, после апдејтите што ги симна 10-ткава ми се замрзна цел компјутер па го баталив на брзина. Изгледа некој лош драјвер се убута.

За да не ви инсталира блиц драјвери одете во hardware и таму има опција да не прави апдејт на драјверите

Фроске инсталирај не му ја мисли, работи подобро и од win7 и win8, софтвер до сега се што сум инсталирал ми работи ( програми за кад и графика), инаку симни iso дали торент дали од официјалниот сајт симни си Rufus ( https://rufus.akeo.ie ) направи бутабилно USB и инсталирај :) Инаку да 7ката се брише преку disk cleanup > clean up system files > remove previous windows installations > OK
Јас лично имав проблем до DP на мониторот морав да предфлам на HDMI и имав проблем со драјверот за звучната ( не пушташе звук паралелно на слушалка и на звучка ) па морав да инсталирам постар драјвер ( зашто со инсталирање на 10ка инсталира најнови драјвери од се што имаш ) и то :D

Jas napraviv upgrade bez da mountam na Daemon tools ili USB.
Samo go otpakuvav isoto na vtoriot hard disk i run setup.

Jas napraviv upgrade bez da mountam na Daemon tools ili USB.
Samo go otpakuvav isoto na vtoriot hard disk i run setup.
Може и така ама ако сакаш clean install ќе мораш external media да имаш/напраиш.
Како и да е.. со tool-от од Мајкрософт лесно се прави тоа.

Ja si napraiv butabilno dvd I lagano... 3.90giga e, moze nekoja min e pobrzo usb, ali fino e da si go imate na dofat uvek
cel zivot praj butabilno usb, pa u combo so laptopi.. kosmar

kolku ram vi trosi inaku?
mene celo vreme mi e 1.2, 1.3

inaku edge-ov.. partali od brzina!

Последно уредено:
Ja si napraiv butabilno dvd I lagano... 3.90giga e, moze nekoja min e pobrzo od usb, ali fino e da si go imate na dofat uvek
cel zivot praj butabilno usb, pa u combo so laptopi.. kosmar

kolku ram vi trosi inaku?
mene celo vreme mi e 1.2, 1.3

inaku edge-ov.. partali od brzina!
Толку е рам зависи колку програми си инсталирал,кај мене е 1.6~2GB.
Усб е закон бе особено 3.0 за 2 мин се копира за 5 мин се прави инсталсција :D до сеа се што ми иде за компјутери се форматирам на усб цд може 3 год немам користено или па на некој стар компјутер кој нема подршка за усб боот ги мавам на цд

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom