Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде Роже , сплескај го Ноле жити мене , мн се опушти во последно време со титуливе :)

Мислам дека баш и не го разбравте контекстот на неговиот коментар. Не вика човекот дека е Леброн, туку дека нема да наиде на почитување додека не освои Грен Слем, не гледам што е тука толку контроверзно. И јас се согласувам со него.
Ок дека не е директна споредба,ама реално Леброн додека беше во Кливленд цел терет беше на него,а мислам дека лани заслужија да освојат титула.А секој што барем малку се разбира од кошарка не може да не го почитува Леброн - има многу повеќе успех и почит и статус во кошарката отколку Мареј во тенисот.А ако подолго време пратиш тенис може го имаш забележано фактот дека пред неколку години по првиот ''dobar'' настап на Вимблдон, Британската федерација го финансираше Мареј и неговите тренинзи со тренерот што порано работел со Агаси или Сампрас,незз точно како се викаше. Според мене Мареј не е доволно добар играч за да освојува гренд слемови. Почитувањето ќе го добие кога ќе почне да ги победува во финалињата Рафа,Роџер и Новак.

Ретко кој на ова обрнал внимание ....

Ова е прв меч на Роџер и Ноле на трева.

Медиумите отекоа со отварањето на ждребот за Мареј и пред време му го чекираа финалето. Уфф ако здиве само Мохамед .....

JoWilfried-Tsonga-Wimbledon-day-eight-2012_2789560.jpg

Само што није почео...први судар титана на Вимблдону!

novak-djokovic-roger-federer-4db3efb25ae8e6cb.jpg

АЈДЕ РОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! СЕ НАЕЖИВ ЦЕЛИОТ!!!!!!!! :vozbud:

Ретко кој на ова обрнал внимание ....

Ова е прв меч на Роџер и Ноле на трева.

Не толку ретко :D

Ајмо Нолеееее Србине, Србија је уз тебеееее!

Како што спомнав на почетокот еден од Мареј и Цонга ќе стигне до финале :icon_mrgr:

Ајмооо Новачее човеечее :vozbud:

Мислам дека баш и не го разбравте контекстот на неговиот коментар. Не вика човекот дека е Леброн, туку дека нема да наиде на почитување додека не освои Грен Слем, не гледам што е тука толку контроверзно. И јас се согласувам со него.
Да да, доста луѓе се осврнаа на споредбата Мареј-Леброн ко у стил директна споредба да прават а уствари Мареј сакал друго нешто да каже, убаво си објасни ти у постов. :)
Нејсе, ја мислам дека Мареј е одличен тенисер, но роден во погрешно време. Талентиран е премногу, ги има сите удари, физички е спремен, малце психички заостанува зад првиве тројца али да бидеш најдобар уз Рафа, Ноле и Роџер е стварно нешто скоро и невозможно.
За денес немам особен фаворит, нека победи подобриот, сеедно ми е само сакам Мареј да го освои турниров, бидејќи заслужува Грен Слем титула.

Време е некој да се врати онаму каде што припаѓа. Денес е првиот дел, кој се надевам дека ќе го помине.

Иначе, на ком каналу гледате овај меч?
Ја на ТВ Б92, али капирам да неки желе неутралније коментаторе, па можда прате друге телевизије. Јел преноси неко у МК?

Дајте некој добар стрим ако имате :)

Иначе, на ком каналу гледате овај меч?
Ја на ТВ Б92, али капирам да неки желе неутралније коментаторе, па можда прате друге телевизије. Јел преноси неко у МК?
До лани на Телма имаше али оваа година нема на ниедна македонска телевизија. Иначе ние на Спорт Клуб гледаме, не се баш неутрални коментаторите :D Се шалам, нормално е тоа, српска телевизија е, али да тргнеме се на страна јас премногу ги почитувам Небојша Вишкович и Бранислав Праљица, едни од најдобрите коментатори според мене, прави професионалци и уживам да гледам тениски мечеви кога коментираат они двајца без разлика на тоа дали играл Србин во мечот или играле некои анонимуси. :)

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!! :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom