Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Шарапова бееее! :place:
Изгледа како што стигна до бр.1 после Ролан Гарос, може многу леесно да се случи и да ја напушти таа позиција зависи кој ќе го освои Вимблдон.
Баш каша попара е кај жениве... Можно е да се случи 7-ми Grand Slam по ред различна тенисерка да освои титула.
Сеа ми останаа Ивановиќ, Пашек, Кербер.

Секоја чест за Лисицки :cuc:
AwzkPd9CAAINs3a.jpg

AwzkbucCIAAx27-.jpg

Ќе ми најде некој сопкест од „Court 1 (терен број 1)“? Тражев, ама ништо од квалитетна слика...

Што се дешава со тенисов денеска:confused:замина и клајстерс.

Кербер како поштено ја исшамара Клајстерс ауу.. Знаев дека ќе тепа Кербер и не си ја пишав. :mad:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:40 ---
Баш ме чуди што Британциве не го ставија Мареј на централен терен туку Ивановиќ и Азаренка.

Марија Кириленко:love: се пласира во 1/4 финалето на Вимблдон, прво за неа на овој турнир. Ја победи Пенг Шуаи со 2-1 во сетови, последниот трети сет го доби убедливо со 6-3..
Awz0pmCCIAEbi3U.jpg

Ивановиќ игра катастрофално против Азаренка, го отвори мечот со 40-0, за подоцна во истиот тој гејм да и направат брејк..
Штета, ако видиме кој останаа до крај од главните конкурентки за титула, и да си ја имаше формата од пред неколку години, сигурно ќе го освоеше турнирот :)

Све обратни денеска па и дождот замара повторно, само за Азаренка бев сигурен дека ќе ја тури Ана.

Точно, го помешав со Мареј, незнам само од каде ми дојде таа идеа :pos:

ОМГ, се надевам дека не е ништо сериозно со Роже :(
Море го подрече Гаске ццц :pos:
Се надевам дека повредава на Роџер не е од посериозен карактер и дека ќе гледаме 1/2 финале Роџер-Ноле, едноставно сите го чекаат тоа и стварно жално би било доколку поради повреда отпадне некој тенисер.
За жениве не знам што ве чуди, веќе години наназад нема некоја што доминира константно, постојано се менуваат победниците од Грен Слем во Грен Слем. Иако премногу ја почитувам Ким сепак ептен ми е мило за Кербер, одлична тенисерка е, и претстои добра иднина. За Азаренка бев убеден дека ќе ја изгази Иванович која требаше и против Гергер да изгуби али Германката не беше доволно сконцентрирана и не успеа да го заврши мечот. Едино Квитова ме изненади што не ја доби убедливо Скијавоне али за доброто на турнирот пројде даље.

Не можам да ја варам оваа Азаренка со ова нејзиниве стенкања :facepalm:

Не можам да ја варам оваа Азаренка со ова нејзиниве стенкања :facepalm:
Сеа како шо е затворен теренот, уште повеќе ечи.:icon_mrgr:
Какви винери има, игра стварно добар тенис, Ана нема никаква шанса против овака расположена Вика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom