Wimbledon 2009

Кој ќе го освои Вимблдон 2009 според вас?

• Вкупно гласачи
    133
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ајде Сафина изненади ја циганката :)

Oчекувам неизвесен дуел во три сетови и победа на Сафина (навивачки) во другиот дуел давам мала предност на Серена но ќе видиме.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ајде Сафина изненади ја циганката :)

Oчекувам неизвесен дуел во три сетови и победа на Сафина (навивачки) во другиот дуел давам мала предност на Серена но ќе видиме.
Не е навивачки зошто Сафина е исто јака па и јас очекувам да победи.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
од секогаш сум за федерер и сум 100% сигурен дека тој ќе освои

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Очекувам Венус-Серена да биде финалето.Сафина е премногу нервозна во последно време и премногу греши во последно време,а против Венус не верувам дека ќе има многу шанси.Дементиева не беше во форма пред почетокот на турнирот,но супер изигра досега.Сепак,мислам дека Серена е посилна моментално и ќе го освои Вимблдон.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Почна С.Вилијамс-Е.Дементиева,многу добар почеток на Дементиева ќе ми се напрај ќеифот на им го расипат двобојот на црнкине.Напред Русинки:vozbud::vozbud:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Агресивната игра на Серена се исплати на крајот. Очекувам победа на Сафина, но тоа може да го постигне само со добар сервис кој не и е појака страна. Во секој случај се надевам на второ возбудливо финале.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
се исплаши од победата Дементиева , а имаше шанса да го реши мечот во два сета :S ШТЕТА

Ф

Фил Ајви

Гостин
Агресивната игра на Серена се исплати на крајот. Очекувам победа на Сафина, но тоа може да го постигне само со добар сервис кој не и е појака страна. Во секој случај се надевам на второ возбудливо финале.
Fail.

Сигурен сум дека помладата сестра ќе слави во финалето.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Што ми е криво за Дементиевааааа! Толку шанси имаше!!! :(

Туку утре ќе биде интересно, Федерер - Хас. :icon_lol: Хас за малце не го победи Федерер на Ролан Гарос, така да...

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
се исплаши од победата Дементиева , а имаше шанса да го реши мечот во два сета :S ШТЕТА
Па тоа е, сепак искуството преовлада, не дека не е доволно искусна Дементиева, меѓутоа ова ќе и беше прв пласман во едно грендслем финале и затоа верјатно притисокот беше поголем на нејзина страна.

оф топик- мојот потпис со Федерер е подобар:baeh::smir:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Мислам дека Дементиева има играно 2 финалиња. Еднаш на Ролан Гарос, кога изгуби од Мишкина, а второто на US Open, кога Кузњецова го освои.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Мислам дека Дементиева има играно 2 финалиња. Еднаш на Ролан Гарос, кога изгуби од Мишкина, а второто на US Open, кога Кузњецова го освои.
Во право си, еве сега и проверив , my fault:kesa:
Ми се чини дека така кажа коментаторот или погрешно сум слушнала:smir:

Член од
1 јануари 2009
Мислења
44
Поени од реакции
4
Одлична игра на Венус денеска, ја згази на Сафина, изгуби само 1 гејм. Искрено од Сафина очекував повеке, ако не друго барем по 1 брејк да изгубеше и во двата сета, а не така да се посрамоти. А за Серена мислев дека полесно ке ја совлада Дементиева.
После ова што го видов во полуфиналињата очекувам Венус да ја освои својата шеста Вимблдон титула.:pipi:

Утре мислам дека Федерер ке ја заврши работата во 3 сета. А во другото полуфинале според мене Родик е поголем фаворит од Мареј.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
На овој Вимблдон за секој кој што ќе посакав да победи испаѓаше во наредното коло:kesa:. Затоа сега сакам Серена и Мареј да го освојат Вимблдон:). Жалосно за Дементиева бидејќи испушти добиен меч. Оние два зицери на нејзин сервис ја чинеа пласман во финалето. А мечот меѓу Сафина и Венус не го гледав, но според резултат тоа и не бил некој меч за гледање. Женскиот број 1 да освои 1 гејм во два сета е жалосно.
Кај мажите очекувам финале Федерер - Родик (упс ги урочив:)).

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Во право си, еве сега и проверив , my fault:kesa:
Ми се чини дека така кажа коментаторот или погрешно сум слушнала:smir:
Рече, рече - дека ќе и` биде прво финале на Вимблдон ако победи. :) Ама не победи.

Ај догодина. :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom