Просечно и неинтересно, какои и речиси цела сезона, дали една епизода ми беше интересна од сите осум.
Проблемот е што речиси сите главни ликови во серијата немаат никаква мотивација за тоа што го прават или воопшто не беше доволно и убедливо објаснета.
Вилијам, Мејв и Бернард. Ликови без никаква мотивација за своите постапки, никаква, џабе потрошено време за нив. Приказната со Мејв и нејзината невистинита ќерка се нула мотивација да целосно му се потчини на Серак и му биде главен егзекутор цела сезона. Бернард и Вилијам не ми се коментираат, ставени се чисто ради реда. Дури и на крај му го продужуваат дејството на Вилијам преку хост Вилијам само оти Ед Харис е одличен актер и им треба јако име за четврта сезона.
Кејлеб (Џеси), што е неговата мотивација, ништо, како и хостовите, цел живот без цел, го командале други и ете во момент на бистра свест ја спасил Долорес и другите роботи во паркот да не бидат малтретирани и затоа Долорес го одбрала да биде нејзино оружје во создавање на новиот свет.
И на крај Долорес, искрено тука малце се оправија на крај, приказната за освета и уништување на светот само затоа што со години богаташе ја злоупотребувале, убивале, силиувале и мачеле нека како предмет што реално таа и сите хостови се предмети беше неубедлива и клише. Пресвртот дека сепак Долорес не сака да ја уништи човечката раса и дека всушност сака исто и нив како и на хостовите во парковите да им даде избор ми се допадна, убав крај за ликот, ваљда толку ќе биде од Долорес и актерката.
И тука серијата можеше да заврши, со уште неколку сцени како епилог за тоа што се случило со Мејв, со Бернард и со човечката раса и толку. Нема потреба од овие заплети во посткредит сцените, со Хејл, со роботот Вилијам, сега сигурно новата сезона ќе биде Вилијам и Хејл со новите роботи како негативци кои ќе сакаат да ги уништат луѓето против Мејв и Кејлеб како заштитници и така во круг.
Да завршеше тука ќе беше солидна серија со интересни идеи и слаба реализација, а вака очекувам уште полоши наредни сезони.