VW Transporter T1

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Nekoj da ne ima nekoja informacija kaj mozam da najdam vakvo kombe?

Мислам дека има ваква тема...по милионити пат :)

Нема кај нас вакви. И да има не ги продаваат ИЛИ се во ЕКСТРА очајна состојба.

Некаде до кај 2003-2005 година се наоѓаше некое за средување онака.

Сега се претерано кородирани а газдите (спобудалени од Discovery) бараат ненормални суми.

Не се мачи со T1. Оди на поновиот модел.

Ова е еден од позачуваните и е во Струга мислам. Сликата е стара. Дали е во иста состојба веќе не знам.

slika012.jpg

Znaci mi treba vo bilo kakva sostojba, pred 2-3 meseca eden drugar dade vakvo kombe za bez pari samo za da go trgne od dvor, ke umram od maka sto ne go vidov na vreme :nesvest:

Mora da ima vakvi kombinja kaj nas sto lezat nekade, zatoa prasuvam da ne videl nekoj nekade...

--- надополнето ---

BTW ne sakam ponov model. Moze nekako da se iskontaktira so sopstvenikot na ova kombe od Struga? Vo super sostojba e ova, kako i da e jas ke go prepravam celo taka da ne mi menja mnogu dali e skapano malku ili mnogu :)

Кликензи...

Ама во ова братче има работааааааааааа.... итоа салам. И дали воопшто ќе бидне нешто од него е прашање. Ќе ти треба уште едно такво исто или понов модел, па да прередуваш од едното на другото делови... се што може да се искористи.

Џиш, не зафркавај, на ова му нема спас. Се` се спасува, ама со наши услови за делови и мајстори... подобро не, макар и последно да е.

Инаку во еден лимарски сервис кај нас има едно Т1 во минимум моментално, не ми е згодно да го сликам ептен гужва е :)

Струмикс го знае тоа што долго време стоеше на нагорнината кај пазарот, го продадоа и што се случи понатаму не знам.

Уште едно видов од патот, стои на еден плац најверојатно кокошарник.

Инаку, Aleks_Sk пробај овде http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=475961 Истиот дечко продаваше и други Кампањоли (овие од МВР). На една од сликите во позадина на плацот се гледаше Т1. Пробај, јави се и дознај дали се работи за истиот дечко.

Џиш, не зафркавај, на ова му нема спас. Се` се спасува, ама со наши услови за делови и мајстори... подобро не, макар и последно да е.

Инаку во еден лимарски сервис кај нас има едно Т1 во минимум моментално, не ми е згодно да го сликам ептен гужва е :)

Струмикс го знае тоа што долго време стоеше на нагорнината кај пазарот, го продадоа и што се случи понатаму не знам.
Јас искрено горното не би го правел... е сега ако веќе нема друго, а има желба + кешарац.... кај шо буши парата не буши ни бургијата, знаеш како викаат :)

Се се оправа, се се средува, само треба париња.... во конкретниов случај многу.

во конкретниов слуај ни пари не помагаат... подобро да земеш мерки и од ново да го составуваш... не се оправа ова... толку е пропаднато што е деформирано. ако почнеш сега да го средуваш, како го уцврстуваш така деформирано ке остане-стегнато... неможе да се среди ова... ни пара ни дијамантска бургија не буши тука... кој сака да репарира нешто старо, да му шитнам едно гроб кобе од застава, ама не е толку гроб како ова... моето сеуште може да се турка и да се движи... ова бре неможе ни да го дигнеш со дигалка, ќе се распадне... само на палета па со вилушкар евентуално.... што е многу многу е...

баш тоа сакав да кажам.... преса му е мајката.. башка гледај дека од него се е извадено... фарови, жмигавци, стакла, седишта нема сигурно... се е извадено од него... нема ништо... кои црни 700 евра го продава само не ми е јасно.... ни 70 да не му дадеш а не 700...

Кликензи...

Ама во ова братче има работааааааааааа.... итоа салам. И дали воопшто ќе бидне нешто од него е прашање. Ќе ти треба уште едно такво исто или понов модел, па да прередуваш од едното на другото делови... се што може да се искористи.
За ова бара 700 евра?За 700 евра од Бугарија или Словенија може да се донесе одлична кола,а не овој ми продава зарѓано железо со гуми за 700 евра да го продаваше 700 денари во ред.

За ова бара 700 евра?За 700 евра од Бугарија или Словенија може да се донесе одлична кола,а не овој ми продава зарѓано железо со гуми за 700 евра да го продаваше 700 денари во ред.
Едно е дали е исплатливо да се инвестира во возилото...

друго...
Шо ќе земиш од Бугарија за 700 евра? Авто отпад? Возило со над 1.000.000 километри? Летате сите со умо. И тоа шо е 700 евра во Бугарија во Македонија ќе те фати 2000.

Гледај ја математиката вака... мерцедесот јас што го спремам, го зедов 300 евра. Уште еден зедов за 300 евра. Праг 30 евра, двете крила 100 евра. Крпење, и заштита одоздола 250 евра. Фарбање некаде околу 300-400. Гуртни, јабучици, филтери, масло уште 100 евра. 4 гуми 200 евра. Регистрација и останати непредвидени трошоци и математиката доаѓа дека за Мерцедес од 78 ќе потрошам 2.000 евра.

Некои работи не се купуваат со пари...

муабетт беше компаративен за 700 евра куп железо кое е целосно рѓосано па нека тоа и личи или наликува дека некогаш било Т1...

Тоа железо да го однесе во одпат сигурен сум дека ке земе 500е и сега на накого може му се многу но јас мислам дека ако го пусти усте 100-150е не се многу .....
(стално тој шо ги дава парите му се многу а тој шо продава му се малце :) )
А дека може да биде комбе пак од тоа треба да се види на лице место ??
А пишува дека газдата е починат шо мислам дека ке имаш проблеми и со документите
гледај некое друго комбе ако можеш да најдеш по зачувано мој совет
А како со кажа Dzish тука не се работи за тоа каква кола ке донесеш од германија или .. тука се работи за кеиф да уживаш во нешто шо сакаш да го имаш.
олдтајмер купуваш комбе старо 60 години и му биле многу пари а во одпат ке му земе толку

За 700 евра ќе купиш каде каде поздраво и позачувано T-1.Цената му е преголема.Ова е само куп зарѓано железо.Во Кавадарци ги има 2-3 (барем толку имам видено) кој се многу зачувани и се во возна состојба.

Ako ne najdam drugo i ova sto go predlozi Dzis bi go zemal, mora da se pravi kako moze da ne se napravi, jas veke imam motor od T1 i mi treba uste skolka ( ne deka ke mi smeta ako e so motor) Najdov vcera edno nakaj Prespa vo Brajcino potocno ama T2 i nekako ne mi e po merak :(

JeepMkd mu se javiv na deckoto nema T1, go prodal. Inaku na koj pat i vo koj grad imas videno T1? I ako mozes da mi kazes ime ili tel. broj od servisot kaj sto mislis deka moze da ima.

Eve go ova sto go najdov:
34637_417621555955_536275955_4467404_6962677_s.jpg

Samo ne mi pravi merak Type 2

--- надополнето ---

*phoenix* poznavas nekoj od sopstvenicite na tie kombinja? Kako i da e fala, denes ke se javam na nekolku prijateli od Kavadarci da vidam dali oni mozat da najdat barem edno od tie 2- :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom