Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.400
Бидува, бидејќи на крајот секогаш во црква ќе се заврши, секогаш на крајот атеистот попушта![]()
Kрај на приказнатаFollow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бидува, бидејќи на крајот секогаш во црква ќе се заврши, секогаш на крајот атеистот попушта![]()
Kрај на приказнатаАко атеистот не е крстен, не се дозволува ни венчавка во црква.Бидува, бидејќи на крајот секогаш во црква ќе се заврши, секогаш на крајот атеистот попушта![]()
Треба да се крсти на стари години и да лаже дека Го признава Исус како единствен Бог на небото и земјата.. (или како и да беше)Значи ти досега си била само со Атеисти,признавам доста интересно,но како успеваш да си само со Атеисти?

Ете видиш мене ме крстиле уште како мал, така да нема да има проблем за тоа.Ако атеистот не е крстен, не се дозволува ни венчавка во црква.Треба да се крсти на стари години и да лаже дека Го признава Исус како единствен Бог на небото и земјата.. (или како и да беше)
Ќе успее ..Ете видиш мене ме крстиле уште како мал, така да нема да има проблем за тоа.
Ама мене ме нервира што морам да се кријам и да глумам како да сум верник.
Што ако се погоди некој хардкор атеист што ќе рече ја нема да глумам, ја не се срамам од тоа што сум.
Ќе успее тогаш?

Па ако оди во црква, пали свеќи, се крсти, а ваму е атеист, тој човек глуми верник. Такви сме повеќето, нажалост.Ќе успее ..
Кога се фатив со дечко ми тој беше атеист, јас верник. Поминаа години, и јас станав атеист.
А за какво глумење збориш? Пред кој глумиш ти?
Срце, ако сакаш селска снаа да бидеш, сакаш нејќеш ќе се крстеш, свеќи ќе палеш. и ќе го питаш Господ, зашо таква судбина ти е дадел...Ме намирисуваат тие мене
И да налетам на некој верник, бегам ко ѓавол од крст.
Не сум само со атеисти, прифаќам и такви со пагански, new age уверувања![]()

Една случка за првиот болд... еднаш пред неколку години... бев со роднини(сите православни рисјани... за мене не знаеја тогаш дека не сум “религиозен“) во едно село и имаше некој си празник па правеа во црквата ритуали и причесна... и после одкако се расчисти гужвата овие родниниве ајде сите да сме влегле во црква (нели да си запалат свеќи да си пројде редот, не дека знаат зошто воопшто го прават тоа...) ај викам да се позезам со нив да видам како ќе реагираат... им викам ја не вреувам во вакви срања(простете на израз) а они со ваков израз на лицетоНема вакум простор кај луѓето во врска со религиите, мора да припаѓаш на некоја религија иако не се согласуваш во целост со верските убедувања. Еве на пример немојте да кажете дека не сте отишле на погреб (или некој сличен настан кој се случува на гробишта) и таму да запалите свеќа....исто и со одредени религиозни веселби кои со тек на време станале традиција.
По мое мислење поголемиот број на атеисти се всушност разочарани верници кои имале преголеми очекувања да речеме од господ.
Лично ни јас не сум некој верник што ги почитува сите религиозни правила. Не би ми пречело да имам религиозна партнерка или пак да не е некој голем верник ( по ново Атеист). Само да не фрла дрва и камења по верата, мислам дека нема потреба од тоа.
(ко да сум убил некого) и кога почнаа да ми попуваат(па подобро ќе беше да си го слушав попот додека си пееше
) па тоа е грев(абе грев е за вас вие си верувате
) па како тоа не сум се плашел од пекол и не сум верувал во рајот... абе мене искрено ми беше многу интересно, можев во две реченици да им ја побијам религијата ама ај викам да не ги обрукам до толку
... и не влегов до крај идев со заебанцијата... не дека ми смета нешто ако влезам во црква ама за да видат нешто поразлично од стадото овци во кое се нашле... сосема точно, не знам што беше проблемот со коментарите под ова.Нерелигиозен е човек што не е дел од некоја религија. Неверник е човек што не верува во ништо.
Бидејќи атеизмот не е религија, атеистите се нерелигиозни. Но бидејќи атеистите ВЕРУВААТ во нешто (дека не постои никаков бог на небото или на земјата или каде и да било), и они се верници.