Врска помеѓу атеист и верник

• Креатор на темата Креатор на темата Curious
  • Време на започнување Време на започнување
Како да одговорам на ова прашање, кога не сум религиозна, нит па менталниот склоп на религиозните ме привлекува. Со самото тоа и можност за врска со некој таков ми отпаѓа по дифолт.

Во контекст на муабетов, ваљда спротивностите се привлекуваат на почеток. Но за понатака е најдобро да се седне и да се направи здрав муабет што и како понатаму (особено ако се планираат деца).Ако има добра волја од обете страни, ќе се најде компромис.

Атеисти, нормално. Или нерелигиозни. Али у никој случај неверници.
Па неверник и нерелигиозен нели беше исто,а ако не е исто те молам образложи ми ја разликата?
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 21:12 ---
Како да одговорам на ова прашање, кога не сум религиозна, нит па менталниот склоп на религиозните ме привлекува. Со самото тоа и можност за врска со некој таков ми отпаѓа по дифолт.

Во контекст на муабетов, ваљда спротивностите се привлекуваат на почеток. Но за понатака е најдобро да се седне и да се направи здрав муабет што и како понатаму (особено ако се планираат деца).Ако има добра волја од обете страни, ќе се најде компромис.
Доколку си била во врска со религиозен би можела од лично искуство да дадеш мислење.:)

Па види човек кога влага во брак и треба да внимава на овие работи ите-како, бидејќи се доста битни ......... во брак се влегува со лице кое има слични сфаќања и сличен начин на живот како тебе, а религиските разлики ите-како можат за жал да ви создадат проблеми и недоразбирања во иднина !
На пр. и двајцата сте Христијани ОК ама ти не си религиозен, а таа е религиозна и тоа не умерено религиозна, туку да речеме апла религиозна .......... ти несакаш да славиш религиски празници, несакаш да правиш домашни слави, а таа сака, потоа ти или воопшто не сакаш да одиш по цркви, или пак одиш ама доста ретко, а таа сака да го прави тоа почесто, потоа ти никогаш ниту си постел, ниту пак сакаш да постиш, а таа тера пости со недели, на задушница ти одиш на гробишта со едно цвеќе и со една свеќа, а таа оди со пет полни торби храна и пијалоци... и ред ред други работи/различности кои можеби и не, но исто така може и да ви направат одредени проблеми и несогласувања во бракот !

Доколку си била во врска со религиозен би можела од лично искуство да дадеш мислење.:)

Па тоа ти велам, не сум била...ми паѓа либидото од таков карактерен тип на луѓе, да не речам мажи.

Бидува бе, зошто да не бидува . Јас сум бил во врска со атеистка и со девојка од друга вера (католик). И во двете врски не сме се замарале околу верата и религијата , но можам да кажам дека и со двете сум делел заеднички општочовечки вредности кои се многу битни за мене . :)

Ако си релгиозна дај му одговор на човекот не мудрувај,тоа е суштината на религиозните нели да се помага на човек кој е на мака.;)
не знам како да се изјаснам ...на документ припајгам на х религија, ама верувам во бог ама не преку религија не знам дали то се смета за атеиста оти сепак верувам дека постои некоја божествена сила....така да ако постој љубов и желба за соживот шо има врска кој каков е , то се само различни карактери и различни навики ама сепак сите со самото рајгање сакале или не припајгаме во одредена религија....шо би се реколо иронија да те крста Богољуб или Христијан а ти да си атеист

не знам како да се изјаснам ...на документ припајгам на х религија, ама верувам во бог ама не преку религија не знам дали то се смета за атеиста оти сепак верувам дека постои некоја божествена сила....така да ако постој љубов и желба за соживот шо има врска кој каков е , то се само различни карактери и различни навики ама сепак сите со самото рајгање сакале или не припајгаме во одредена религија....шо би се реколо иронија да те крста Богољуб или Христијан а ти да си атеист
Гледам си доста збунета и неупатена,би требала да исконтактираш со Дивидерчето кое е недостапно на форумов,па скоро 2 недели,тој е доста просветлен човек кои ќе те упати во водите на безгрешниот и семоќен Христијански бог.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 21:26 ---
Па тоа ти велам, не сум била...ми паѓа либидото од таков карактерен тип на луѓе, да не речам мажи.
Значи ти досега си била само со Атеисти,признавам доста интересно,но како успеваш да си само со Атеисти?

Па неверник и нерелигиозен нели беше исто,а ако не е исто те молам образложи ми ја разликата?
Нерелигиозен е човек што не е дел од некоја религија. Неверник е човек што не верува во ништо.
Бидејќи атеизмот не е религија, атеистите се нерелигиозни. Но бидејќи атеистите ВЕРУВААТ во нешто (дека не постои никаков бог на небото или на земјата или каде и да било), и они се верници.

Нерелигиозен е човек што не е дел од некоја религија. Неверник е човек што не верува во ништо.
Бидејќи атеизмот не е религија, атеистите се нерелигиозни. Но бидејќи атеистите ВЕРУВААТ во нешто (дека не постои никаков бог на небото или на земјата или каде и да било), и они се верници.
Со сета должна почит,но морам да ти признаам дека ја лупна најголемата глупост на форумов и морам Ставрогин да го повикам да даде стручно мислење за твојов пост.
Поздрав:)

Што сторе глупости трескање...

:facepalm:

не знам дали си нормален ама овде прајме муабет за врски а не за секс....нешто шо трај појче од една вечер а и чуства се вмешани...

Абе не ми е за мене , туку оноа долното е тешок атеист и неќе да улаа у религиозни пички .. то ами е проблемо :S

Со сета должна почит,но морам да ти признаам дека ја лупна најголемата глупост на форумов и морам Ставрогин да го повикам да даде стручно мислење за твојов пост.
Поздрав:)

:pos:

Без да ме повикаш реагирав...

Другар за тебе имам некое претчуство дека ќе заглавиш у брак со некоја хард кор верничка што дури и тебе ќе те покрсти . :D

Таква сакам. Побожна дење, перверзна ноќе...

:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom