Врска помеѓу атеист и верник

• Креатор на темата Креатор на темата Curious
  • Време на започнување Време на започнување
Бидува или не бидува?
И не зборам само за одење некое време него и за брак и се.
*едит: Заборавив да спомнам, не постои шанса едниот да го убеди другиот.

Бидува во големи размери во развиениве земји али на Балков со ваква проста раја (n)

Зошто мислиш дека едниот треба да го убеди другиот?

Премногу небитно прашање за љубовна врска, според мене.
Абе можда за врска и не е којзнае колку битно ама што кога се заозбилуваат работите. Темава беше дали може да опстои таква врска долгорочно и во брак.
А дека е греота да си го тупиш мозокот со вакви работи, и те како е. Само што живееме во МКД и знаеме какви се состојбите. Не е баш едноставно да си отворен атеист. Ко педер да си.
Бидува во големи размери во развиениве земји али на Балков со ваква проста раја (n)

Зошто мислиш дека едниот треба да го убеди другиот?
Не мислам. Тоа го кажав за да не рече некој: епа едниот ќе го убеди другиот и готово, решен проблем. :)

Сите овие мислење мене ме водат да заклучок дека верата се повеќе и повеќе станува неважна во секојдневниот живот.
Само оди во црква, пали свеќа, прекрсти се и немаш гајле.
Ама тоа е скриен атеист. Прави се што е потребно за да не се открие што точно верува. Што е со оние out of the closet атеисти.

Нема врска тоа. Освен ако не се работи за некои фанатици шо цело време друг муабет нема да знаат да си кажат, можеби. За нормални луѓе не гледам проблем. Ниеден атеист сигурно нема да се буни ако вапцаш јајца за велигден и сл., како и обратно, да убедуваш некој дека белото е црно бла бла... Многу замарање е тоа море :D

Здраво , ја сум атеист и ми се дига куро на религиозни пички. Дали сум нормален ? :coffee:

Имаш ли љубов и разбирање врска/брак другото само по себе си доаѓа, а инаку никогаш не сум имал таква врска мада не сум некој кознае каков верник ниту сум многу по црквите но не сум ни атеист како и да е не сум имал таква врска па да знам но сепак од моја гледна точка како и да е ако во таа врска има љубов и разбирање нема да биде пречка верата :)

Имаш ли љубов и разбирање врска/брак другото само по себе си доаѓа, а инаку никогаш не сум имал таква врска мада не сум некој кознае каков верник ниту сум многу по црквите но не сум ни атеист како и да е не сум имал таква врска па да знам но сепак од моја гледна точка како и да е ако во таа врска има љубов и разбирање нема да биде пречка верата :)
Абе во реалноста многу работи што не би требале да бидат пречка знаат да станат пречка. Не е животот бајка.

Абе можда за врска и не е којзнае колку битно ама што кога се заозбилуваат работите. Темава беше дали може да опстои таква врска долгорочно и во брак.
А дека е греота да си го тупиш мозокот со вакви работи, и те како е. Само што живееме во МКД и знаеме какви се состојбите. Не е баш едноставно да си отворен атеист. Ко педер да си.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 19:59 ---

Не мислам. Тоа го кажав за да не рече некој: епа едниот ќе го убеди другиот и готово, решен проблем. :)

Сите овие мислење мене ме водат да заклучок дека верата се повеќе и повеќе станува неважна во секојдневниот живот.

Јас тој дел венчавање во црква не го сакам, предолга церемонија, мириса на свеќи, жешко, тесно, тие пеат ли пеат незнаат да прекинат. Додуша и брак не поштувам али тоа е друга тема.
Ако е некој традиционалист ќе има големи проблеми околу венчавката и крштевањето на децата. Така да партнер внимателно да се бира:)
А верата станува неважна благодарение на нашите свештени лица апаши!!! По нив треба да се удри еден ден. Чистка на таа мафија во мантии. Побогати се од сите нас заедно, лицемери.

Абе во реалноста многу работи што не би требале да бидат пречка знаат да станат пречка. Не е животот бајка.
Токму така животот не е бајка но не мора да значи дека верата дека треба да биде пречка за брак или за врска :)

Може ли да престанете атеистите да ги нарекувате неверници? Јас сум атеист и сум поголем верник од повеќето религиозни, така да потрудете се да не ги грешите тие поими.

Btw, како атеист не сакам врска со некоја ептен религиозна (што иде у црква, се моли, пости итн итн...). Тие што се у стилот "христијанин(ка) сум пошто народот ни е таков и моите дома се христијани" се океј на почетокот, ама долготрајна врска со нив не бива пошто очигледно немаат свое "јас". А брак помеѓу 2 вери? Nope.

Да живеевте во некоја арапска држава ќе сфатев да поставувате вакви прашања...

Може ли да престанете атеистите да ги нарекувате неверници? Јас сум атеист и сум поголем верник од повеќето религиозни, така да потрудете се да не ги грешите тие поими..
Па како да ги нарекуваат Атеистите?:pos:

Здраво , ја сум атеист и ми се дига куро на религиозни пички. Дали сум нормален ? :coffee:
не знам дали си нормален ама овде прајме муабет за врски а не за секс....нешто шо трај појче од една вечер а и чуства се вмешани...

не знам дали си нормален ама овде прајме муабет за врски а не за секс....нешто шо трај појче од една вечер а и чуства се вмешани...
Ако си релгиозна дај му одговор на човекот не мудрувај,тоа е суштината на религиозните нели да се помага на човек кој е на мака.;)

Нема вакум простор кај луѓето во врска со религиите, мора да припаѓаш на некоја религија иако не се согласуваш во целост со верските убедувања. Еве на пример немојте да кажете дека не сте отишле на погреб (или некој сличен настан кој се случува на гробишта) и таму да запалите свеќа....исто и со одредени религиозни веселби кои со тек на време станале традиција.
По мое мислење поголемиот број на атеисти се всушност разочарани верници кои имале преголеми очекувања да речеме од господ.
Лично ни јас не сум некој верник што ги почитува сите религиозни правила. Не би ми пречело да имам религиозна партнерка или пак да не е некој голем верник ( по ново Атеист). Само да не фрла дрва и камења по верата, мислам дека нема потреба од тоа.

Да нема да ти успее врска со AnFem, ни пак ако си женско нема да ти успее врска со атеистиве на подфорумот религија.

А со другите нормални луѓе се успева,макар и вонземјани да се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom