Вошки!

..ааууу само коај ќе ми текне..имав толку убава права прекрасна коса...која одсекогаш ја посакував(дека као мала све печурка сум била:kesa:)...и таман јас со долга косичка...толку среќна..фатив вошке..аууне можеа да ме исчиста..лее кј ќе ми текне..шампони ...тоа чешелот..абе што не..и на крај ..остана единствената опција..да ме шишаа:nesvest:..и да ..ме шишаа ко мушко...и бев ауу момче...некој д ане ме занеше немаше да рече дека сум дејче..заш немав ушнике..мрзев ко мала..уцек со мушки сум се дружела..хмм аууу кј ќе ми текне:nesvest::nesvest:
..и после тоа редовно имав се до шесто одд...греота сум..хих сеа да чукнем у дрво..и да се поместим од место..немам:pipi:

Имав,едно време,ко бев трето некаде или второ...Памтам лето беше
Чешлање со тој чешелот ( се искривив така наведната ),па миење со тој шампонот,чистење од страна на мама и баба...а го знам момичето шо ми ги пренесе...и ден денес коа и да ја видам,одма преминвам на другата страна од улицата...just in case :)

Коса ми се крева кога ќе слушнам за вошки :pos: Леле, ги презирам... Ги имав... Многу често! Не ми е јасно што гледаа толку убаво во мојава коса :) Одев во градинка, се враќав во вошки, моите ме чистеа (се нафаќаа сите од дома :pos: ) и утредента пак истата песна :) Без разлика на тоа, секогаш сум идела во градинка... А фаќав и скоро секогаш кога идев кај баба ми и дедо ми... Памтам тетка ми секогаш ми ја чачкаше косата сабајле кога ме будеа а уствари со тоа ме успиваше уште повеќе :pos:
И со што се' не ме чистеле... Чешли, шампони, оцети, рачно :)... А најефикасен мислам дека беше оцетот, ама 2 дена нема искачање од дома после :)

Многу голем проблем имав со тие гнасни вошки. Како помала (уште во градинка одев) имав многу долга и густа коса, многу убаво живеалиште за вошки, па затоа никако не можев да ги истребам, се пробав, со шампони, спрејови и што уште не, ама на крај спасот беше машка фризура :kesa:

Дааа, и мене ми го кажаа вицот. Неколку пати само ама квалитетно, да не можам да се дочистам. А пуст инат нема шишање ќе кажев па со мојава коса многу журкастично беше чешлањето:)

Жени бе, вошкарки :pipi:

па бев некаде 2-3 одделение... сите од девојчињата во школо имаа вошки,па кај сите таму и јас :pos2:што маки видов со коса до половина лелеее... ама добро што се се заврши без да ја скратам...шампони,чешлање по саат време и што уште не!!!:pipi:

Вошки? Подалеку од мене! Сум имал еднаш колку што памтам, и знам мајка ми ми праеше нешто ама незнам што.. за 2 дена пројде и ни на памет да ми дојде повторно да иам..

Begaj be voski.Gi imav vo vtoro oddelenie.Samponi,ceslanje,baba mi me trebese i na kraj se iscistiv.Imav dolga kosa i nejkev da se sisam pa se spasiv sreka.Veke 5godini nemam fateno voska.Pu pu pu da cuknam vo drvo.

Ах тие вошки гадни какви маки сум претрпела со нив хаха
Порано кога бев мала кај баба ми на село од едни другарки фатив вошки (кутрите тие сеуште имаат:pos2:). Прво ме прегледа една соседка и ја одма вааааа почнав да плачам, идам кај баба ми, ме гледа и ми вика ,,Чедо ништо немаш кој те лажеше,,.....а таа толку гледа и одма на мама на телефон и мама фаќање автобусот од Скопје, а јас јадна у двор цел ден ја чекам, кога ја видов леле ќефој Хахаха

Среќа ме спаси тој златен чешел од НИСКА. И до ден денес сум му благодарна xD

И јас имам Ниска таков чешел....иначе.. Втор ден во училиште 1во одделение фатив вошки од едно девојче... А имам Многу густа коса(која тогаш не ми беше ретчена) и не ми беше кратка...Толку скубање во животот не сум осетила...Колку само ме измачи мајка миии.... Од тогаш косата зберенаа ја носев се до 3то одделение...Ах...Мразам вошки!!!!!!!:nesum:

Еднаш ко мал имам фатено ама се среди со шампони :) Една у клас кај нас има во косана е тропски предел кај шо живеат мал милион животни. Сите сме минимум 5 метри подалеку од неа, сумљаме дека има вошке :)

Во забавиште сите имаа :) 2-3 ги чистевме кога одев, тогаш последен пат само не беа многу и немам некои проблеми :)

Мојот јубелејен пост го посветувам на воа гадинките кои беа неодминлив сегмент од моето посетување на градинка... Си одев си фаќав се враќав дома со гости. Ќе ме исчистеа, немаше да одам неколку дена во градинка и пак јово на ново.... а тооолку ги мразев... патем последен пат фатив некаде 2 или 3 одд... тогаш веќе разбирав и ми беше срам да одам и во школо и на улица и ме чистеа, ме требеа, ме бањаа, ме чешлаа.... ма тоа ни стана семеен спорт

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom