Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.736 79,0%
  • Не

Гласови: 461 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.197
Има толку многу планети по што е голема веројатноста да на некоја друга планета да има живот!!!

Како стојат стварите, 21 декември е совршен датум за почеток на официјалната Трета светска војна, со повод израелско-арапската војна која е се' поизвесна.

Иначе после ерата на Овенот (Моше/Мојсеј) и ерата на Рибите (Исус) наскоро влегуваме у ерата на Водолијата (?).

Не знам кој влага во водолијата, ама има големи шанси бикот да влезе во девица на 21.12. (и на 22, 23...) :)

Место верувам/не верувам постови и јутјуб видеа, по не знам кој пат прашувам, некој да кикстартува некоја дискусија на темава? Мислам, за плачење е како изгледа се ...

Пробај, ако успееш кило масло ќе ти купувам секој ден.

Место верувам/не верувам постови и јутјуб видеа, по не знам кој пат прашувам, некој да кикстартува некоја дискусија на темава? Мислам, за плачење е како изгледа се ...

Па ајде ти биди тој што ќе кикстартува дискусија, мада не знам за што сакаш да дискутираш. Дали постојат? Или дали не посетиле? За тоа првото, треба да си луд за да мислиш дека во цел космос немало и нема други цивилизации освен нашата. За второто, според мене не, иако сега гледам една луда серија Ancient Aliens и има доста интересни работи кои имаат смисла, иако се помалце луди, сепак се трудам да сум open minded..

Па ајде ти биди тој што ќе кикстартува дискусија, мада не знам за што сакаш да дискутираш. Дали постојат? Или дали не посетиле? За тоа првото, треба да си луд за да мислиш дека во цел космос немало и нема други цивилизации освен нашата. За второто, според мене не, иако сега гледам една луда серија Ancient Aliens и има доста интересни работи кои имаат смисла, иако се помалце луди, сепак се трудам да сум open minded..
Ancient aliens ја гледав прва сезона, втора исто така, ама мислам дека го претеруваат и бараат вонземјани и кај што треба и кај што не треба. Ептен ја утнаа работата.
Далеку поинтересни ми се истражувањата на Русите, потоа на д-р Џон Мек (го истражувал феноменот на alien abduction), Ричард Хогланд(воглавно истражува работи поврзани со прикривањата од страна NASA ), Стантон Фридман (овој ми е посебно интересен), Вилијам Купер во периодот кога се занимавал со оваа тематика (подоцна се префрли на заговорите за контрола од страна на владата, 9-11, авганистан...и беше убиен на 5.11.2001), Том Биарден (овој повеќе се занимава со слободна енергија додуша), па онаа организацијата "The Disclosure Project", каде што има собрано научници, поранешни вработени во НАСА и тајните служби, поранешни воени лица, пилоти, контролори на летови (ако не се лажам пред некое време беа околу 400 луѓе, сега се повеќе).
Сега за жал немам многу време ама во иднина ќе поставам линкови од сите овие истражувања, емисии и тн.

Ancient aliens ја гледав прва сезона, втора исто така, ама мислам дека го претеруваат и бараат вонземјани и кај што треба и кај што не треба. Ептен ја утнаа работата.
Далеку поинтересни ми се истражувањата на Русите, потоа на д-р Џон Мек, Ричард Хогланд, Стантон Фридман (овој ми е посебно интересен), Вилијам Купер во периодот кога се занимавал со оваа тематика (подоцна се префрли на заговорите за контрола од страна на владата, 9-11, авганистан...и беше убиен на 5.11.2001), Том Биарден (овој повеќе се занимава со слободна енергија додуша), па онаа организацијата "The Disclosure Project", каде што има собрано научници, поранешни вработени во НАСА и тајните служби, поранешни воени лица, пилоти, контролори на летови (ако не се лажам пред некое време беа околу 400 луѓе, сега се повеќе).
Сега за жал немам многу време ама во иднина ќе поставам линкови од сите овие истражувања, емисии и тн.

Постави, јас сум до прва сезона уште, се слагам претеруваат малце, ама има и некои работи што се издржани (бар до сега, не знам втора сезона како е).

Како стојат стварите, 21 декември е совршен датум за почеток на официјалната Трета светска војна, со повод израелско-арапската војна која е се' поизвесна.

Иначе после ерата на Овенот (Моше/Мојсеј) и ерата на Рибите (Исус) наскоро влегуваме у ерата на Водолијата (?).

Чекај, не сме веќе во Водолија, а ја чекаме ерата на Риби? Или сум помешал нешто? И кога иде ерата на Шкорпијата, да знам колку имам за чекање? :D

Па сум се обидел многу пати, ама често little or no interest кај останатите. Може сум досаден, шо знам :D.

За постоење не треба да се дебатира, треба да е нормално прифатен факт дека нема теоретски шанси да сме само ние форми на живот во универзумот. Другото да, и не гледам зошто до толку си скептичен кон таа теорија. Баш ги пополнува неки од дупките оставени кај теоријата за еволуција, и некои необичнио факти во однос на раѓањето и миграцијата на цивилизациите низ историјата. Или модерниот феномен на киднапирања и контакти со вонземски видови.

За постоење не треба да се дебатира, треба да е нормално прифатен факт дека нема теоретски шанси да сме само ние форми на живот во универзумот. Другото да, и не гледам зошто до толку си скептичен кон таа теорија. Баш ги пополнува неки од дупките оставени кај теоријата за еволуција, и некои необичнио факти во однос на раѓањето и миграцијата на цивилизациите низ историјата. Или модерниот феномен на киднапирања и контакти со вонземски видови.

Скептичен сум зашо има многу контрадикторности, многу слаби докази и еден куп шпекулации. Ама се слагам дека некои работи имаат многу смисла, и изгледаат логично. Овде зборам за теоријата за древните вонземјани, неа и давам малку простор, а тој модерен феномен на киднапирања е bullshit :D

Еве јас ќе почнам со моите поставки овде.
Пред да почнам да постирам за тие што ги набројав погоре, сакам да постирам за неколку (повеќето не толку познати) случаи кои мислам дека се прилично интересни, (барем за мене) и заслужуваат внимание.
1. Слетувањето во Вороњеж. НЛО Слетува во градот Вороњеж на 27 Септември1989. Имало стотици сведоци, меѓу кои и полицајци, и други релевантни лица.

http://www.prufon-news.com/2011/02/voronezh-russia-ufo-landing.html

Скептичен сум зашо има многу контрадикторности, многу слаби докази и еден куп шпекулации. Ама се слагам дека некои работи имаат многу смисла, и изгледаат логично. Овде зборам за теоријата за древните вонземјани, неа и давам малку простор, а тој модерен феномен на киднапирања е bullshit :D

Баш повеќе индикации и непосредни докази има за второто него за првото :D. Од минатото до денес многу време е поминато, и лесно може да се затсркијат некои траги. Во помодерно време - тешко :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom