nE0n1nja
Eat nerds get shredded
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 3.505
- Поени од реакции
- 3.353
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.ne0n1nja.deviantart.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како стојат стварите, 21 декември е совршен датум за почеток на официјалната Трета светска војна, со повод израелско-арапската војна која е се' поизвесна.
Иначе после ерата на Овенот (Моше/Мојсеј) и ерата на Рибите (Исус) наскоро влегуваме у ерата на Водолијата (?).
Место верувам/не верувам постови и јутјуб видеа, по не знам кој пат прашувам, некој да кикстартува некоја дискусија на темава? Мислам, за плачење е како изгледа се ...
Ancient aliens ја гледав прва сезона, втора исто така, ама мислам дека го претеруваат и бараат вонземјани и кај што треба и кај што не треба. Ептен ја утнаа работата.Па ајде ти биди тој што ќе кикстартува дискусија, мада не знам за што сакаш да дискутираш. Дали постојат? Или дали не посетиле? За тоа првото, треба да си луд за да мислиш дека во цел космос немало и нема други цивилизации освен нашата. За второто, според мене не, иако сега гледам една луда серија Ancient Aliens и има доста интересни работи кои имаат смисла, иако се помалце луди, сепак се трудам да сум open minded..
Ancient aliens ја гледав прва сезона, втора исто така, ама мислам дека го претеруваат и бараат вонземјани и кај што треба и кај што не треба. Ептен ја утнаа работата.
Далеку поинтересни ми се истражувањата на Русите, потоа на д-р Џон Мек, Ричард Хогланд, Стантон Фридман (овој ми е посебно интересен), Вилијам Купер во периодот кога се занимавал со оваа тематика (подоцна се префрли на заговорите за контрола од страна на владата, 9-11, авганистан...и беше убиен на 5.11.2001), Том Биарден (овој повеќе се занимава со слободна енергија додуша), па онаа организацијата "The Disclosure Project", каде што има собрано научници, поранешни вработени во НАСА и тајните служби, поранешни воени лица, пилоти, контролори на летови (ако не се лажам пред некое време беа околу 400 луѓе, сега се повеќе).
Сега за жал немам многу време ама во иднина ќе поставам линкови од сите овие истражувања, емисии и тн.
Како стојат стварите, 21 декември е совршен датум за почеток на официјалната Трета светска војна, со повод израелско-арапската војна која е се' поизвесна.
Иначе после ерата на Овенот (Моше/Мојсеј) и ерата на Рибите (Исус) наскоро влегуваме у ерата на Водолијата (?).
Па ајде ти биди тој што ќе кикстартува дискусија, мада не знам за што сакаш да дискутираш. Дали постојат? Или дали не посетиле? За тоа првото, треба да си луд за да мислиш дека во цел космос немало и нема други цивилизации освен нашата. За второто, според мене не, иако сега гледам една луда серија Ancient Aliens и има доста интересни работи кои имаат смисла, иако се помалце луди, сепак се трудам да сум open minded..
За постоење не треба да се дебатира, треба да е нормално прифатен факт дека нема теоретски шанси да сме само ние форми на живот во универзумот. Другото да, и не гледам зошто до толку си скептичен кон таа теорија. Баш ги пополнува неки од дупките оставени кај теоријата за еволуција, и некои необичнио факти во однос на раѓањето и миграцијата на цивилизациите низ историјата. Или модерниот феномен на киднапирања и контакти со вонземски видови.
Скептичен сум зашо има многу контрадикторности, многу слаби докази и еден куп шпекулации. Ама се слагам дека некои работи имаат многу смисла, и изгледаат логично. Овде зборам за теоријата за древните вонземјани, неа и давам малку простор, а тој модерен феномен на киднапирања е bullshit![]()