Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Значи аудито ниту претекнува , ниту удара во автобусот. По се изгледа хоштаплерот од автобусот е причината за несреќата кога преминал во другата лента , ако се десило како на графичкиот приказ. Аудито вешто избегува во неговата лента , и несреќникот позади него нема време да реагира.
Не знам колку е меродавна 3д анимацијата, но има и други елементи...Прво како никој да не кочел туку само маневрирале, а црвениот фиат е прикажан како да возел на мал размак до аудито... Постои почетно возење на автобусот со зафаќање на дел од левата коловозна трака, но аудите можел и на друг начин да реагира, да прикочи и да се тргне малку десно... како и да е незгодни работи

Каква црна недела јбт ... :(

Кога и да го возам овој пат се молам пред мене да се погоди некој автобус или камион, и полека сигурно позади него си се кријам и си поминувам без мака.

Ни тоа не ти е гарант дека ќе си безбеден, ете гледаш дека автобусот влегол во друга лента и аудито да го избегне ќе налетало. Инаку мора повеќе патроли со кола кои ќе ловат на таквите ризични патни правци, често пати возачите возат со неприлагодена брзина а тоа е број еден причина за сообраќајки, секако после брзината се и нашите катастрофални патишта

Ко да е проколната земјава.
Страв ме фаќа и по троторар да одам веќе.

Не е проколната земјата , патната инфраструктура и културата на возачите во сообраќајот не носи на вакво дереџе. Толку фреквентен сообраќај по ридски патчиња не иде.

Сообраќајните несреќи неможе да се сведат на нула , али ова кај нас е кланица.

по оваа делница последниве 30-40 години сум бил само неколку
пати, поради одмор во Дојран...но пред тоа скоро секојдневно...
тогаш многу одеа германцине за грчка а и многу цистерни и шлепери.
Сум немал никогаш брзи-големи коли, а тука баш на ова место на патот пред мене нешто ме тера да застанам, срце човечко на сред пат, како дошло до тоа, веројатно е било од шоверот на шлеперот кој беше лево во ендек. Го заобиколив и ...

Греота за детето бе луѓе, на 7 години остана без родители... Кожава ми се наежи кога слушнав, како ли ќе расте понатаму без своите, трауми ќе си има за цел живот :( Една минута се враќаш од одмор, друга минута ти ги нема најблиските.
Незнам кој е виновен дали возачот на автобусот, или пак србинот, али се надевам дека сон нема да ги фати, нека имаат грижа на совест додека се живи, цела фамилија уништија племе нивно пијано фалбаџиско.

Се надевам дека детето си има некоја тетка, или тетин па ќе го примат во својот дом, неможам ни да замислам како му е на малото. Синоќа кажаа на вести дека е надвор од животна опасност, али како ќе се снајде без своите најблиски еве незнам... од млади години ќе оди на гробишта, се ради некои лудаци кои со купени возачки маме ебаваат низ патиштава.

Судбина, нека почиваат во мир родителите, а на најмалото му посакувам се најубаво, да ја преброди оваа траума и со тек на време да стане се поцврсто, животот иде понатаму сонце мало :place:

Pred nekolku dena vo Gostivar,dete 16-et godini so 160km/h napravi teska soobrakajka.Toj bil so uste trojca vo kolata(svesno rizikuval tri zivoti) i zakacil motor direktno,vo koj eden 31 godisen covek pocinal na lice mesto,a go frlil 150 metri.Covekot bil celiot rasparcen.Dvajca bile na motor,ama edniot otisol dzubre da frla,a sega pocinatiot go cekal.Kakva sreka vo nesreka za drugiot,ama sepak kolkava trauma ke ima.:(

A covekot sto pocina imase lounge bar na nekoi 20-30 metri od kobnoto mesto. Ova se slucilo kaj 2 sabajle.Go ima zatvoreno lokalot i otide jabana.
Deteto se pravdalo deka ne vozel toj ccc!!

I na kraj ispadna deka bile i familija.

13886972_1053744511388486_6827597141825485742_n.jpg

Дали е овој нормален?

Проблемот е еден и единствен, неприлагодена брзина на патиштата. Убаво пишува дека на тој патен правец брзината е до 70 км/ч, а се вози над 120 км/ч. Џабе е комбето на Итна медицинска помош поставено таму 24 часа, кога бељата е направена нека има и 3 комбиња исто ти е. Треба овде превентивно да се делува, знам дека претходната година на граница и на патарини се делеа летоци за овој дел од патот дека е ризичен за возење и е за поздравување. Но според мене многу подобро решение би било кога би имало полиција 24 часа на повеќе места на овој патен правец него ли Итна медицинска помош, и на овие убијциве што летаат како лудаци никаква парична казна туку само затвор за пречекорување на дозволената брзина.

На тој патен правец на многу места има испрекинати линии, а не е прегледно за престигнување поради дрвјата околу патот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom