Внатрешен глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Let ti odamna zboris so tvoite nindza glasovi a ? Iskusno svaka cast :tv:

Mene bas me interesira kako toa Vi zbori :

so zborovi ili osekate deka nesto e ok za vas ili ne e ?

Ako e so zborovi toa ke da e veke sizofrenija

le duble vie del la Veronique:tv:

ova mu doaga, kao...

ne se zezajte, kazite im na devojchinjava sho se deshava tuka...

eve ja na primer uopshte ne sum za seks tuka na forumov...
ednostavno izfrustriran sum i neam socijalen zivot, pa moram da lecham kompleksi na forumov, i da se pushtam na sve zivo i divo, zatoa sho moeto "elektronsko-alter ego" mi e mnogu pogladno od onoa obichnoto, a voedno i libidoto...

se sho mi treba e malce flert, a mojata imaginacija ke go popolni ostatokot...

by the way...losho e da imash glasoi:tv:

Викај му бе, карај го закани му се... вервај се плашат лесно, речи му “АКО НЕ, АЈТ ГИТЛА ОТТУКА...“
мораш да бидиш упорна
Ама што ќе правам јас после без благо и крв?:nesum:
Боље нека си се, можи поголема беља ќе направам...

Ама што ќе правам јас после без благо и крв?:nesum:
Боље нека си се, можи поголема беља ќе направам...
То не си ти то ти бараат твоите внатрешни гласови. Ти си трета особа тука... особа Ц. Ти си башка.

Ако слушате глас, прашајте го шо ебено бара у вашата глава.
Ако имате изразена интуиција, обидете се да си поиграте малку со неа и вметнете ја во ситуациите од животот кои вредат за минимум среден степен на замарање.
Бидејќи интуицијата никогаш не греши 100%. Секогаш има зрно вистина во нејзиниот пулс, само колку слабо и несамоуверено или драматично и претерано ќе биде почувствуван од карактерот на личноста.
Пред да го направите тоа, прво откријте ШТО точно во вас е гласот на вашата интуиција, а што е гласот на вашите упорни емоции на кои понекогаш им е ужасно досадно таму внатре па се камуфлираат во своите драги колеги (разум, интуиција, лулу, блабужуфдф) и ве убедуваат да рипнете од мост.
Ако пак авторката навистина со тој внатрешен глас мислела на крекањето на емоциите во моменти кога никој не ги есапи, отидовме јабана, тоа не е применливо на секого.

Ако имате внатрешен глас(ови), кој ве води, упатува, советува...тогаш е време да се запознаете со симптомите на шизофренијата.

Секогашј кога не сум го послушала, сум згрешила...затоа се трудам се повке да го слушам, иако понекогаш претивко зботува и ме збунува:uvo:

Убаво е да се слуша внатрешниот глас.
Само еден совет.
Тој треба да излегува како длабок кинески мудрец и дава применливи совети,нешто што би помогнало да се надмине ситуацијата,бидејќи внатрешниот глас најдобро не познава нас,бидејќи е дел од нас.
Не мислам на шизофренија.
Има еден проблем:
Ако внатрешниот глас,почне да се појавуе во вид на стара оговарачка свекрва и сака да муабети со вас за секоја можна појава шо ќе ја сретнете(бидејќи како дете работела на нивите и немала време за такви срања),ондак треба подхитно да му речете да заќути пошто е комплетно бесполезен.
Ако не сака да ќути,е тогаш е шизофренија.
Go see a doctor.

Внатрешен глас? незнам ја не сум слушнала ништо:) не ништо нема такво кај мене барем ај не верувам може само да иам `претчуство` дека нешто е поправилно од другото, дека тоа е така а не е вака итн итн...

mi se deshava na momenti "KISS HER U DUMB F..K" XD
Ali iam sreka so ne go slusam :)

Имам внатрешен глас, кој многу често знае да ме насочи кон екстремни работи.

Проиблемот е што некогаш тие екстремни работи се многу корисни. Многу често не го слушав гласот и не сум среќен поради тоа. Откога направив некои работи кои гласот ми ги бараше, станав многу посреќен.

Аналогијата е оваа: ако ги водите луѓето, мора да им го свртите грбот (ова е поговорка). И каде и да одите, ќе ве следат. Но, ако не го слушате *гласот* на луѓето, ќе имате многу потешкотии. Крајната одлука што да направите е ваша, но знајте дека некогаш луѓето самите знаат подобро што треба да направите и добро е да ги следите нивните желби (Александар Македонски нека ви биде како пример: да се врател назад кога војниците му се побуниле, веројатно немало да го потепаат во Индија).

Значи, сè е до умереноста. Но, ако имате внатрешен глас, бидете среќни, зашто тоа ви е од голема помош.

Хммм беше тука некаде до можеби 8мо одд...но после дојдоа и надворешните гласови :pos2: :vozbud: п.с. денеска се обидувам да го слушам внатрешниот глас и на другите :) а тоа е многу побитно(внатрешен глас=мислењето на другите)

Vnatreshniot glas sekogash e vo pravo. Negogash go negirame zatoa sto mislime deka se podobro znaeme, NO odvnatre zboruva iskustvoto so nas.Toj gi znae tvoite zelbi za sreka, harmonija i sloboda na duhot...

Dali go slushate vnatreshniot glas?
ps: pozdrav Boki:helou:
Токму така. Секогаш е во право. Но, не секогаш сум успевала да го слушнам или да го разберам. Скоро секогаш се двоумам, нерешителна сум и може и да не му поверувам од било која причина, а подоцна да се покаже дека сум постапила погрешно. Значи многу е важно да научиме да го слушнеме и препознаеме и дефинитивно од досегашното мое искуство се покажало дека секогаш е во право:smir:

Некни го слушнав ми викаше да го догледам со внимание филмот до крај, ќе има што да научам, и вистина добро поучно филмче беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom