Внатрешен глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Vnatreshniot glas sekogash e vo pravo. Negogash go negirame zatoa sto mislime deka se podobro znaeme, NO odvnatre zboruva iskustvoto so nas.Toj gi znae tvoite zelbi za sreka, harmonija i sloboda na duhot...

Dali go slushate vnatreshniot glas?

da - ubavo go kaza harmonijata i i skustvoto vo nas / zastiten mehanizam sekogas koga i da se dvoumime toj e "nasiot avtoritet" misli za dobroto !

Go slusam, stalno e vo pravo...nekogas sakam da go ignoriram...ama na nekoj nacin mi raboti kako sovest, ako ne go poslusam - gresam..zatoa taa intuicija i vnatresen glas stalno mi ja davaat pravata nasoka

Па претежно го слушам, иако има ретки исклучоци... Внатрешниот глас е всушност нашата потсвест.

Па ако внатрешниот глас е исто што и интуицијата,тогаш да,секогаш го следам и сум сигурна дека ретки се шансите да ме изневери зашто порано го игнорирав и не му верував ама откако увидов дека не сум во право сега редовно си го слушам.

ахх не..
внатресен глас..
што?
да го слушав внатрешниот глас..
сега ќе скапував во бутел 3..

најчесто го слушам но не секогаш сепак за некои работи е потребно да размислам подобро и пообјективно а не само да се залетам па да згрешам...............

koga vnatresniot glas i razumot kje se usoglasat togash doagja do celosna harmonija koja se reperkuira ne samo na vnatreshnosta tuku i na nadvoreshniot izgled. Sjaime i radosta e preocigledna. Megjutoa ne sekogas ovie dve raboti naogjaat zaednicki jazik.Od izveduvanjeto na edna rabota sekogash gi razgleduvame i dr. opcii a za da se odbere pravilnata toa e malku teshko no sepak pravime izbor pa makar i bil pogreshen.Kako i da e vo realnosta nemozeme sekogas lesno da odlucuvame "da go slusame vnatreshniot glas ili razumot". Proizvodot od edna rabota ni dava odgovor. Za mene licno vnatreshniot glas e podominanten pri donesuvanjeto na odlukata ama i ne sekogas e vo pravo, ama ne mu se lutam . Podobro e koga e prisuten:toe:

Па најчесто го слушам внатрешниот глас ама некогаш знам и да се подразмислам !

Порано пробував да го игнорирам и ќе испадне не сум била во право , сум требала да го слушам тој глас .. Па така во последно време му обрнувам повеќе внимание..

Фала Богу, редовно го слушам, 90% од времето ме изневерува. Но се случува за работи за кои што е скоро неверојатно дека ќе се случат, да ме извести дека така ќе биди и дека треба поинаку да постапувам и јас сепак не го слушам и грешам. Ќе си знам, нели за друг пат.

Се разбира дека го слушам внатрешниот глас но во последно време почна да ми се јавува се почесто и почесто!
Не знам што е причината за тоа!
Можеби не е вистинскиот затоа што кога ќе го послушам не испаѓа така како што тој ми налагал...

Ма ќе му кажам јас на него убаво!
Ми вика цело време дека нешто ќе се случи,дека сум во исчекување,а тоа како што поминуваат деновиве,ми е се' подосадно и подосадно.:(
И ништо не ми се деси.
А секогаш бил во право.
И на него му е досадно веројатно,па си игра мајтап со мене.

Ако не сфативте до сега,во постов зборев за мојот внатрешен глас.:icon_lol:

некогаш го слушам. некогаш не го слушам.
немам баш забележувано колку пати бил во право, а колку не,
но ми се чини дека повеќе пати бил во право

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom