Внатрешен глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Go slusam cat pat,ponekos e vo pravo,ponekogas ne e.

Zatoa mnogu ne se potpiram na nego,me ima zafrkanto,taka da go slusam ,ama ne znaci deka mora da go poslusam.
So tek na vreme svativ deka voopsto ne treba da go slusam koga e oboen so nekakov idiotski optimizam.Vo takvi situacii redovno gresi.

Не го слушам...внатрешниот глас обично збори во името на емоциите, а не на разумот, а јас себеси се сметам за разумна личност па не го слушам :))

секогаш го слушам и многу често освен за себе и за другите ми има многу помогнато

Сакала несакала многу влијае на мене и го слушам.Многу пати направил во ситуацијата во која сум да изреагирам правилно и паметно, но многу пати и ме спречува да уживам во можностите кои ми се нудат и после да се каам.Некогаш посакувам воопшто и да не се појавува и да не го слушам:toe:

Ние нинџите секогаш го слушаме внатрешниот глас што ни кажува и што ни советува. Тие што не се нинџи, често не само што не го слушаат внатрешниот глас, туку и се расправаат со него па некогаш и на улица одат и се караат со внатрешниот глас што не е благопријатна појава.

Ние нинџите секогаш го слушаме внатрешниот глас што ни кажува и што ни советува. Тие што не се нинџи, често не само што не го слушаат внатрешниот глас, туку и се расправаат со него па некогаш и на улица одат и се караат со внатрешниот глас што не е благопријатна појава.

Ама ти изгледа матуф си
aaaqs7.png

Еднаш велиш дека не го слушале, а еднаш дека се карале со него.
Контрадикторност пријавуваш.

Ама ти изгледа матуф си
aaaqs7.png

Не би рекол дека е контрадикторност... повеќе нешто како... мултипл гласови му иде тоа :)

И назад на темата... совест, тоа е гласот кој го слушам во мене и ми дава правец и ми покажува што е исправно а што не.

И убаво е сите да имаме внатрешен глас...жално е тоа што некаде гласот преминува во повеќе гласови на принцип повикај пријател тепај досада :S

Ама ти изгледа матуф си
aaaqs7.png

матуф за маж да си земиш
Јас реков дека ние нинџите си го слушаме внатрешниот глас и дека така не учат во школото за нинџи во Шао Лин, а дека другите не го слушаат значи ако внатрешниот глас им вели “Не ој таму“ тие го игнорираат , значи го слушаат гласот али не ги слушаат советите што им ги дава, за такво неслушање ти кажвам, а некои одат до таму што се караат со внатрешниот глас па одат по ѕлици и викаат на глас “Да бе ти ќе ми кажеш шо да прам и кај да одам“ и слични ненинџовски работи.

матуф за маж да си земиш
Јас реков дека ние нинџите си го слушаме внатрешниот глас и дека така не учат во школото за нинџи во Шао Лин, а дека другите не го слушаат значи ако внатрешниот глас им вели “Не ој таму“ тие го игнорираат , значи го слушаат гласот али не ги слушаат советите што им ги дава, за такво неслушање ти кажвам, а некои одат до таму што се караат со внатрешниот глас па одат по ѕлици и викаат на глас “Да бе ти ќе ми кажеш шо да прам и кај да одам“ и слични ненинџовски работи.

Многу напиша, ништо не кажа. :smir:

Јас имам два внатрешни гласа.
Едниот ми вика:"Убиј го, убиј го!", а другиот:"Благо, благо, кај има благо?!"
Двата ги слушам, али најлошо е кога ќе се измешаат...

Јас имам два внатрешни гласа.
Едниот ми вика:"Убиј го, убиј го!", а другиот:"Благо, благо, кај има благо?!"
Двата ги слушам, али најлошо е кога ќе се измешаат...
A дали двата гласа се со ист дијалект, пошто кај некои луѓе кои не си го слушаат сопствениот внатрешен глас и го игнорираат, гласот знаи да ги напушти и да се всели во друга индивидуа. Значи кај тебе можи да имаш случај на вселен туѓ глас, од друга особа. То е опасна ситуација пошто вселениот глас ти кажува да правиш она што е корисно за другиот човек пошто тој е негов глас и предвиден за неговата судбина така да може тебе штета и непријатности да ти направат, на пример, ти возиш кола и при ситуација треба да свртиш нагло лево, во исто време ако се погоди газдата на гласо што е кај тебе да сврти десно, тој глас ќе ти вика “ВРТИ ДЕСНО, ВРТИ МОРИ ДЕСНО КАЈ ОЈИШ..“ и ако го послушаш ете проблем, исто така ако си машко а ти се всели глас од женска особа можеш и да се попедерчиш!

A дали двата гласа се со ист дијалект, пошто кај некои луѓе кои не си го слушаат сопствениот внатрешен глас и го игнорираат, гласот знаи да ги напушти и да се всели во друга индивидуа. Значи кај тебе можи да имаш случај на вселен туѓ глас, од друга особа. То е опасна ситуација пошто вселениот глас ти кажува да правиш она што е корисно за другиот човек пошто тој е негов глас и предвиден за неговата судбина така да може тебе штета и непријатности да ти направат, на пример, ти возиш кола и при ситуација треба да свртиш нагло лево, во исто време ако се погоди газдата на гласо што е кај тебе да сврти десно, тој глас ќе ти вика “ВРТИ ДЕСНО, ВРТИ МОРИ ДЕСНО КАЈ ОЈИШ..“ и ако го послушаш ете проблем, исто така ако си машко а ти се всели глас од женска особа можеш и да се попедерчиш!
Со ист дијалект се, знам дека наменети за мене, само не можам секогаш да ги контролирам.
А, ако ми се всели глас од машка особа, можно е да се полезбејчам?
И што ќе се деси ако ми се всели глас од лезбејка?
А глас од педер? За гласот од педер можам да претпоставам дека ќе останам стрејт, но можно е да почнам да се понашам ко педер/шмизла....

Најубо сама да седниш да си ги расчистиш тие работи да не идат конфликти, ќе си напраиш муабет со двајцата па ќе си се поделат на смени на пример од сабајле па до ручек еднио нек ти зборва а од поручек до спиење другиот, (недела и празници слободни).
А она за педери ти наведов само како пример, с краја да е можи и од некоја простими тутка гласо да ти се всели па после резили...

значи најубо е да си зборниш и со еднио и со другио па да си најдите заедничко решение.

Ама тие не зборат со мене, туку на мене ми зборат.
Само тие зборат, јас џабе им зборам.
Еве едниот сега ми вика "Благо, благо, најди благо!"
Ах, не ми е лесно...

Ама тие не зборат со мене, туку на мене ми зборат.
Само тие зборат, јас џабе им зборам.
Еве едниот сега ми вика "Благо, благо, најди благо!"
Ах, не ми е лесно...
Викај му бе, карај го закани му се... вервај се плашат лесно, речи му “АКО НЕ, АЈТ ГИТЛА ОТТУКА...“
мораш да бидиш упорна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom