EDIN OPTUŽIO NIKOLU DA MU JE NUDIO MITO
VIP robinzoni pošteno su zabiberili plemenski savjet! Nitko nije očekivao tako dramatičan rasplet određenihh događaja. Lavinu optužbi koju su osuli jedni na druge i razotkrivanje raznih paktova mnoge su ostavili u čudu. Pucalo se iz najteže artiljerije, a glavni akteri zakulisnih radnji bili su Edin i Nikola.
Sve je počelo Bojaninim napadom na Aleksandru i Andreja koji su je najstrašnije razočarali jer su izdali plemenski dogovor. Bojana kaže da je čula da su Andrej i Aleksandra na prošlom Savjetu htjeli glasovati za Nikolu, što oni poriču i traže da manekenka otkrije tko joj je to rekao. Prepucavanja i međusobne optužbe nastavljaju se u nedogled. Andrej priznaje da je razočaran i povrijeđen, jer je tek prije nekoliko dana saznao da su upravo Bojana i Nikola nudili pakt Edinu. Plan je bio da se prvo „otarase“ voditelja, a u sljedećoj fazi natjecanja, i Aleksandre.
Bojana ne štedi svoje bivše suplemenike tražeći s druge strane i opravdanje za svoju odluku da glasuje za Aleksandru. Ona je prije plemenca rekla Katarini i Jeleni da će glasovati za Perovićevu kako bi zadobila njihovo milosrđe i sačuvala sebe. Ni slutila nije koliko je pogriješila. Aleksandra je kategorična: "Bahandi je htio razbiti Nikolu i Bojanu, i u tome su uspjeli. Ne vidim kako smo Andrej i ja tome doprinijeli". Bojana čak priznaje mogućnost da joj je netko podmetnuo tu priču i ako je to zaista tako, savršeno je uradio posao, ona mu skida kapu. Na pitanje je li bila u dogovoru s Edinom, Bojana diplomatski odgovara: "Nisam, ja sam bila sa Nikolom, a Nikola se zbližio sa Edinom".
Riječ uzima Nikola koji otvara Pandorinu kutiju. On tvrdi da je Edin taj koji je njemu i Bojani nudio pakt. Edin poriče, a Nikola ga optužuje da laže. Bivši odbojkaš kaže da sve i ako je tako nešto ponudio, to je igrački gest, ali da je bolje da ne spominje što je Nikola nudio njemu. Kaže da je Nikola previše mlad i da mu ne želi praviti probleme. Biljana Cincarević ih utišava rečima: „e, ajde da idemo dalje“. I ostali iz Velikog vijeća dobacuju „šuti Nikola“. Dok rasprava u Putongu traje, Edin traži od Nikole da prekrije mikrofon rukom, i kaže: „Jesi mi ponudio pare“? Nikola priznaje da su o tome pričali „ovako“, i pita Edina, zar nije on taj koji je prvi započeo razgovor na temu novca.
Nakon najžučnije rasprave od početka Survivora, uslijedilo je glasovanje. Aleksandra kaže da ostaje dosljedna i da neće glasovati za svoje bivše pleme, pa ponovno glasuje za Jelenu. Bojana glasuje za Aleksandru, a Andrej za Bojanu. Posljednji plemenski savjet napuštaju upravo Aleksandra i Bojana. Dok nosi baklju i prilazi Andriji, Perovićeva kaže: „Hvala što ste me još jednom učinili ponosnom da se osjetim toliko jakom!“. Pripadnici bivšeg Bahandija likuju, a Andrej ostaje jedini iz Kasuka.