- Член од
- 30 јули 2008
- Мислења
- 4.320
- Поени од реакции
- 2.846
Вчера гледан на тв нова сезона 2 епизода 3 се стигнати.Уште една у низу серија која што стана непрепознатлива откако сакаат да ја мејнстримизираат и да внесат апла "тешка" драма моменти.
Новава сезона ми е за едно ниво подолу од претходниве, не дека го нема Рагнар, туку ради тоа што сеа поради сите заврзлами направија да има битка меѓу нив, премногу нови ликови и премногу се разделија сите на разни страни (тоа е веќе видено од многу серии, пример The Walking Dead). Тоа со Бјорн и пустината (арабија) го посраа тотално. Можеше тоа да биде голем/огромен twist, да откриваат нови предели а-у, нови средини да освојат... aма тоа е коа преземаш ризик со надеж дека ќе си ја зголемиш гледаноста наместо да ги задоволуваш страствените гледачи кои веќе ги имаш.
И да, евидентно е дека сезонава ќе се простиме со Лагерта. Ајвар ми е океј, ама неможе сам да ја носи серијава на грб. Интересно е што ги склопија двајцата (со Хеахмунд), тоа е искрено интересна новина. Но, генерално серијата иде у надолна линија баш ради тоа што претераа малце со драматизирањето, го запоставија adventure моментот на целава серија и мене тоа не ми се свиѓа баш.
До вчера никој на никого не веруваше и одеднаш сеа почнаа сите да си веруваат дека ќе се свртат против оние со кои беа неразделиви до вчера. Мислам, не го бива тој муабет.
Заклучок : океј е новата сезона, полоша од претходниве мора да се признае, но да се надеваме дека ќе биде поинтересна и поинтересна натаму.
Ете дури у 2017та ќе даваат Викингс на македонска телевизија (ТВ НОВА, сеа случајно видов пон/сре/пет од 23-00) ... РЕФОРМИ У МЕДИУМИТЕ FTW!!!!
Инаку и мене ме разочара патувањето на бјорн кон медитеранот. Можеа и мораа тоа подобро да го направат. Премногу брзаа да го вратат за да се стигне за битката дома.
Кога Ајвар
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Како и да е мене пак ми е интересна само малку ме нервира што премногу почнаа да ги рипаат сцените за да се стигне да се прикаже се.