Vikings

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Многу загуби претрпеа..
Шо планира сеа Рагнар ме занима?

Инаку, оваа последна сезона е? :place:

Читав еднаш одамна за викиншко освојување на град во Италија, заборавив кој е, а ме мрзи да барам, знам дека го беа згрешиле за Рим. Водачот на викинзите се договорил со властодршците на тој град, преправајќи се дека преминал во христијанство и дека е пред умирање, па затоа сака да го опеат во тамошната катедрала, а овие се согласиле. Приготвиле викинзите некоја поголема носилка, на која легнал водачот, а под носилката имале скриено оружје. Почнала процесијата, влегле во катедралата, викинзите грабнале оружјето, и фаќајќи ги на изненада и неспремни, го потепале и опљачкале цел град.
Мислам дека и овде ќе се случи нешто вакво.

Епизодата беше врв, само ептен многу загуби претрпеа. Роло како и секогаш се враќа ко ништо да не било :icon_lol:, падот на Рагнар, фрлањето камења, сцената со палењето и како се чудеа овие:aplauz:...Флоки до толку навлезе во неговиот свет на богови, што се испонаша бетер жена, чекаше помош од боговите он. Ме интересира што ќе се случи помеѓу него и Рагнар како и со крстот што го носи. Сепак направија почетен чекор, го видоа градот, нападнаа, научија доста работи кои ќе им се појасни во иднина. Веројатно ќе се вратат, ама ќе им треба и многу луѓе.

Осеќам дека Рагнар ќе го наебе Флоки до крај на сезонаа, со пола уста му проџвака Ателстин, дали ќе му го накалеми поразов и ќе го реши или нешто слично, ама нема шанси да го гледаме Флоки од наредна сезона .

kolku pametno samo izigra ragnar,znaese deka prviot napad nema da bide uspesen od pocetok namerno mu go dae na floki,sea gi sogleda slabostite na pariz i ke napadne tamu kaj so treba.....IGRACISTE

Читав еднаш одамна за викиншко освојување на град во Италија, заборавив кој е, а ме мрзи да барам, знам дека го беа згрешиле за Рим. Водачот на викинзите се договорил со властодршците на тој град, преправајќи се дека преминал во христијанство и дека е пред умирање, па затоа сака да го опеат во тамошната катедрала, а овие се согласиле. Приготвиле викинзите некоја поголема носилка, на која легнал водачот, а под носилката имале скриено оружје. Почнала процесијата, влегле во катедралата, викинзите грабнале оружјето, и фаќајќи ги на изненада и неспремни, го потепале и опљачкале цел град.
Мислам дека и овде ќе се случи нешто вакво.

И јас истото го помислив. Посебно претходната епизода, кога го видовме Рагнар со крстот и облечен како калуѓер, мислев дека ќе се протне некако во градот тој, па затоа му го препушти нападот на Флоки.

Инаку позната прикаска е ова за градот во Италија. Водачот на Викинзите, откога видел дека немаат шанси да го пробијат градот, се преправил дека е смртно ранет и сакал пред да умре да се покрсти за да си ја спаси душата. Христијаните, нормално, се согласиле, ги пуштиле внатре и овие - кланица! :D

AY M KING NOT CHU AND NOT CHU AND NOT CHU :vozbud::vozbud::vozbud:

Ќе ја преживее Рагнар сезонава, да знам дека ќе биде намештаљка и дека ќе го освојат Париз, ама исто знам дека и кога тогаш Рагнар ќе умре.

Ќе ја преживее Рагнар сезонава, да знам дека ќе биде намештаљка и дека ќе го освојат Париз, ама исто знам дека и кога тогаш Рагнар ќе умре.

На никој не му е гајле шо знаеш, сподели мислење за епизодата, не го дрви

Рагнар ќе умре во Саксонска Англија и ќе биде убиен од Кралот Екберт.... па после неговите синови, на чело со Бјорн има пустош да напраат низ цела Саксонска Англија...

Роло ќе се укотви на денешна Нормандија и ќе стане независен владетел таму.. впрочем оттаму и називот Нормани - Нормандија...

Мислам сепак е реал-историска серија ова така да според историските факти, вака ќе се одвива серијава.. само прашање е дали се одлучни до крај да ги искористат историските факти.. или само до одредена точка..

како и да е.. одлична серија..

Добро модератори, не треба ова за спојлер да го сметате од историјава?!?! Не читаме сите историја и сакаме да уживаме во серијава, шо го дрват овие со тоа кој ќе умре, кој ќе владее?

Kakva crna istorija be? Spojleri edno drugo... Ne e ova game of thrones pa da ima knigi. Neli gledas deka si imaat kreatorite odvrzani race si izmisluvaat likovi si koristat nordiska mitologija. Sea ke ti kazam spojler: site ke umrat koj u borba koj od starost koj od bolesti

Добро модератори, не треба ова за спојлер да го сметате од историјава?!?! Не читаме сите историја и сакаме да уживаме во серијава, шо го дрват овие со тоа кој ќе умре, кој ќе владее?

alo decko isto ko za isus film da baras spoileri...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom