Vikings

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Рагнар ќе умре во Саксонска Англија и ќе биде убиен од Кралот Екберт.... па после неговите синови, на чело со Бјорн има пустош да напраат низ цела Саксонска Англија...

Роло ќе се укотви на денешна Нормандија и ќе стане независен владетел таму.. впрочем оттаму и називот Нормани - Нормандија...

Мислам сепак е реал-историска серија ова така да според историските факти, вака ќе се одвива серијава.. само прашање е дали се одлучни до крај да ги искористат историските факти.. или само до одредена точка..

како и да е.. одлична серија..

Далеку е од „реал-историска“ серијата.

Ако памтите во прва сезона ја даваа и годината на случување. Нападот на манастирот каде што беше Ателстан го прикажаа како 790 и некоја година. И тоа е вистински настан, се смета за почеток на викиншката доба. Е сега можеби не го предводел Рагнар, кажавме дека Рагнар е полу-митски лик, но сепак пљачката на манастирот е историски настан.

Нападот на Париз е исто така историски настан. Но тоа е настан што се случил едно 70 години после пљачката на манастирот во Нортумбрија. Сепак е прилагоден да се вклопи во приказната. Како? Не знаеме, ќе видиме како ќе заврши, но историски точно сигурно не, затоа што веќе е далеку од тоа.

Патем, овој Ерл Зигфрид само мене ли ми личеше на Вил Ферел? :D

I definitivno najdobrata sezona do sega...kvalitet!

Штета што прочитав спојлери и затоа очекував дека така ќе изигра Рагнар. За наредна сезона строго ќе се изолирам од секој спојлер и историја. :noze:

Спојерот за преправањето мртовец и тука на темата го пишавме. Сега се чувствувам виновно што се вклучив во дискусија. :(
Но сеедно, мене баш и не ми се допадна извадбата. Некако ми беше фазла ова, можеа да ја чуваат таа приказна за некоја друга прилика.

only the dead can conquer paris...i krajot....nekoj nema da moze da spie poveke mirno :))) se ceka cetvrta sezona

Само што ја изгледав, Рагнар - :kruna: где сте мишеви?....За Роло се знаеше уште кога си фрлија погледи со царевата ќерка кога нападнаа првиот пат, па и пророштвото, апла...Кога ќе излезе следна сезона?

Count Odo aka Christian Grey

tumblr_nnbf5rj1eD1s7uqdjo1_500.png

tumblr_nnbf5rj1eD1s7uqdjo2_500.png

tumblr_nnbf5rj1eD1s7uqdjo3_500.png

:lolzz:
Не ми е јасно вметнувањето на оваа сцена, се надевам не е некој увод за следната сезона.

Интересен крај имаше сезонава, цела среќа што не сум ја читал темава инаку ќе сум едел спојлер. За вас history buffs како @MEDDLE задржите си ги буреците на страна, не смрдите овде. Не секој читал историја на Викинзи, ние овде уживамне у серијава, оостајте не на рааат бем ви сунце жарко.

Интересен крај имаше сезонава, цела среќа што не сум ја читал темава инаку ќе сум едел спојлер. За вас history buffs како @MEDDLE задржите си ги буреците на страна, не смрдите овде. Не секој читал историја на Викинзи, ние овде уживамне у серијава, оостајте не на рааат бем ви сунце жарко.

хахаха.. ок ок ...

следна сезона ветувам нема да се излајам :-))) ...

нек си ебе векот.. обично не јадам буреци за серии.. ама не знам шо ме спотера...

како и да е.. сезонава ми го направи ќефот.. ептен :-))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom