Фрлил Македонец лименка кока кола на улица во Јапан, и еден Јапонец му вели не го фрлајте тоа ние од ова брод ке направиме, Македонецот го потчукнал по рамото и му рекол : ДОНЕСИ ЈА ТИ СЕСТРА ТИ ЈА И ЕКИПАЖ КЕ ТИ НАПРАВАМ:salut:
Стар италијански Кум е пред умирање и го вика својот внук во посета.
-Слушај ме. Сакам да го земеш мојот хромиран магнум, за цел живот да ме памтиш по него.
-Ама дедо, стварно не сакам оружје. Зошто, наместо тоа, не ми го оставиш твојот Ролекс?
-Прекини и слушај. Еден ден ти ќе го водиш нашиот бизнис... ќе имаш убава жена, многу пари, голема куќа и можеби неколку деца...Еден ден ќе се вратиш дома и можеби женати ќе ја најдеш во кревет со друг маж... Што ќе правиш тогаш...? Ќе му го покажеш Ролексот и ќе му речиш "ИМАШ УШТЕ 15 МИНУТИ"!?:pos2:
Минува човек низ гробишта и здогледува огромен камен на еден гроб. Приоѓа и над каменот гледа изрежан текст кој гласи:
- Брате, ако си вистински брат Македонец, помогни ми, тргни ми го овој камен што ми стои над душава и олесни ми ги маките...
Човеков запнал, се зафатил со каменот, тргал, влечел, буткал... Некако успеал да го помести каменот и го видел натписот кој стоел под него:
- Брате Македонец, ако си вистински брат, врати го каменот за да заебеме уште некој.