Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Нема сега не знам,не видов,вчера денес , нели вие од Жолта Куќа , работите 24/7 :facepalm:

Ако не си видел , оди види ...ене го Драган што го држеше нет кафето како ги отштрафува бироата ...отиде бизнисот (n) , може сега ке го земат во Дрекслермаер или во Маркарт уште по убаво :facepalm:

Плус нема потреба да го фалиш Чади Баба , дека он тоа многу работи... за тоа се задолжени Миленко,Јанко и плавушите околу него во кабинетот (y)
Бизнисот со интернет кафиња умре од кога сите имаат компјутер дома и интернет. Нема врска со сегашната ситуација. Тоа е исто ко да ги жалиш самарџиите и калајџиите бидејќи занаетот е умрен.

Иако економски за 7 мин кратење пат не се исплати мовчето, али тој пред него што спиеше 4 години и љубовни проблеми си решаваше, а ти ревносно го бранеше на темава колку што ме држи сеќавањето, убаво е пак да се средува градот. Оти после
:)

Слушам вој новиов ептен заебан бил на тој план..:vozbud:
:drk::drk:

Слушам вој новиов ептен заебан бил на тој план..:vozbud:
:drk::drk:
Ајде бе, кад се сељак покондури страшни работи се случуваат. Не сум знаела. Го знам како најголемиот гагаџија во Велес, во џебот си носеше еж кога требаше негде да седне со пријатели (зборам за постари луѓе). Јадеше како софра да нема видено и прв заминува, пари нешо да се остават нема шанси. После го знам како голем лажоман. Исто така знам кога претходниот љубовџија спиеше на власт, овој две функции на буџет држеше, плус работното место кое го има, од три места паричка капеше. Државна паричка. Исто така знам дека ретко некој да има убав збор за него како човек, речиси не постои таков возрасен човек кој ќе го пофали. Е сега цел живот не чинел и кога го видов за кандидат за Градоначалник се превртив од стол. Кога он бил фаца во вемеро бе, кој би знаел.

Типичен пример од моите постови, кои се добиваат функција во државата. Таков лаком човек кога ќе го споиш со тендери, по по по.
Небитно, Велешани го изгласаа.

Патем автопатот од Скопје за Штип не ни одговара нас. Тотално не исфрла од трасата и се ќе се насочува кон Штип. Незнам оти не не играат последните години од кога ни се случи транзицијата, ние кои бевме најбогат град во Македонија, се претворивме во едно гратче познато по Франкфурт мафија. Кога минеш по улица забележете ги лицата на луѓето со кои се разминувате, каква тага и немоќ има на нивните лица. Погледнете ја облеката, погледнете ги добро луѓето како личат. Навечер погледнете ја младината, никогаш во Велес немало бугарска мода, ама никогаш. Во последните години за флаша пиво девојчињата се „бореле“. Или за кредит од 200 денари. Тоа се поразителни податоци за еден таков град, за едни таква градска култура, за еден таков глас кој го имавме со години. И капак на се пред Гимназија кога видов дека млади були шетаат и така одат на училиште :facepalm:

Последно уредено:
...Ок, рековме ги оставаме партиите на страна. ..., без да потенцирам партија, има напредок, каков таков. Никогаш до сега немало градежен бум, а сега има и се покажува со дела.

Од кај ми е ова познато, упм...?

Дете, една работа е да кажеш дека убаво е направено мовчето или паркот, убаво е , се согласувам.
Друга работа е да спомнуваш како Велес оди напред, бум-ови, фабрики , ветерници, ( ова Вевчани е нешто ново што не знам? ) не знам што....

( и мост и парк имаше направено и некој претходник, ако не грешам)

кружниот го започнале на влезот во Велес, ако не се лажам требаше уште неколку да направат бар во најава имаше

1964784_10202950834479083_1174663334_n.jpg

Од кај ми е ова познато, упм...?

Дете, една работа е да кажеш дека убаво е направено мовчето или паркот, убаво е , се согласувам.
Друга работа е да спомнуваш како Велес оди напред, бум-ови, фабрики , ветерници, ( ова Вевчани е нешто ново што не знам? ) не знам што....

( и мост и парк имаше направено и некој претходник, ако не грешам)
I ,mnogu drugi raboti a ne samo toa.Trotoari fasadi po cel grad.Teatarot go zapocna a aber nema uste.Crkva isto taka.Stadionov trava sadat a tamu kade sto se trca gumata e skapana i crna.Tamu da se sredi a treva da se nasadi ne e golema rabota tuku toa e toa.Neka se napravi nesto da ostane.Ne e bitno koj e sekogas ke go plukaat koj i da e samo barem na narodot da se pomisli malku a ne samo za praznite dzebovi

Ајде бе, кад се сељак покондури страшни работи се случуваат. Не сум знаела. Го знам како најголемиот гагаџија во Велес, во џебот си носеше еж кога требаше негде да седне со пријатели (зборам за постари луѓе). Јадеше како софра да нема видено и прв заминува, пари нешо да се остават нема шанси. После го знам како голем лажоман. Исто така знам кога претходниот љубовџија спиеше на власт, овој две функции на буџет држеше, плус работното место кое го има, од три места паричка капеше. Државна паричка. Исто така знам дека ретко некој да има убав збор за него како човек, речиси не постои таков возрасен човек кој ќе го пофали. Е сега цел живот не чинел и кога го видов за кандидат за Градоначалник се превртив од стол. Кога он бил фаца во вемеро бе, кој би знаел.

Типичен пример од моите постови, кои се добиваат функција во државата. Таков лаком човек кога ќе го споиш со тендери, по по по.
Небитно, Велешани го изгласаа.

Патем автопатот од Скопје за Штип не ни одговара нас. Тотално не исфрла од трасата и се ќе се насочува кон Штип. Незнам оти не не играат последните години од кога ни се случи транзицијата, ние кои бевме најбогат град во Македонија, се претворивме во едно гратче познато по Франкфурт мафија. Кога минеш по улица забележете ги лицата на луѓето со кои се разминувате, каква тага и немоќ има на нивните лица. Погледнете ја облеката, погледнете ги добро луѓето како личат. Навечер погледнете ја младината, никогаш во Велес немало бугарска мода, ама никогаш. Во последните години за флаша пиво девојчињата се „бореле“. Или за кредит од 200 денари. Тоа се поразителни податоци за еден таков град, за едни таква градска култура, за еден таков глас кој го имавме со години. И капак на се пред Гимназија кога видов дека млади були шетаат и така одат на училиште :facepalm:

Таа е,распрашај се малку,не е тоа некоја тајна,си барал човекот,предност имале плавуши.

Инаку,се согласувам,нас највеќе ни одговараше да се направи патот Штип-Велес и од таму да пуштеа еден крак да се врзе со Скопје.Штипското лоби е многу јако во вемерето,Штип го прават главен град на источна Македонија.Се зборува дека сакале и терминалот во Велес да го затворат.

Тоа дека не не играат,не не играат,ама со Франкфурт мафија не скинаа.Они носеа пари колку 5 Дрекслермаери,а никаков криминал не правеа тука.Тука само трошеа.Јас незнам друга држава да суди свои граѓани за криминал направен во странство.Или му засметале на некој главуч,или конкуренцијата потегнала врски/платила,па ги мавнаа..
И ај што ги мавнаа,ги мавнаа,туку и луѓе на кои им праќале пари на сметка,кој за услуга да му направи на другар,кој за ситна пара(50 евра),ги обвинија за перење на пари,и ги напикаа во шутка.:нинџ:

Таа е,распрашај се малку,не е тоа некоја тајна,си барал човекот,предност имале плавуши.

Инаку,се согласувам,нас највеќе ни одговараше да се направи патот Штип-Велес и од таму да пуштеа еден крак да се врзе со Скопје.Штипското лоби е многу јако во вемерето,Штип го прават главен град на источна Македонија.Се зборува дека сакале и терминалот во Велес да го затворат.

Тоа дека не не играат,не не играат,ама со Франкфурт мафија не скинаа.Они носеа пари колку 5 Дрекслермаери,а никаков криминал не правеа тука.Тука само трошеа.Јас незнам друга држава да суди свои граѓани за криминал направен во странство.Или му засметале на некој главуч,или конкуренцијата потегнала врски/платила,па ги мавнаа..
И ај што ги мавнаа,ги мавнаа,туку и луѓе на кои им праќале пари на сметка,кој за услуга да му направи на другар,кој за ситна пара(50 евра),ги обвинија за перење на пари,и ги напикаа во шутка.:нинџ:

Имаат склучено договор полицијата од Германија,Австрија и Македонија за меѓусебна соработка, со тоа целиот тој црн бизнис горе што го правеше Франкуфрт мафијата пропаѓа и почнува да го прави кај нас т.е дрогата која ја продаваа горе сега ќе ја продаваат на наши деца.[DOUBLEPOST=1393689436][/DOUBLEPOST]
кружниот го започнале на влезот во Велес, ако не се лажам требаше уште неколку да направат бар во најава имаше

1964784_10202950834479083_1174663334_n.jpg

Го гледаш ридот позади, е тој рид ќе падне во рок од 2 години доколку не се направи потпроен ѕид, погоре патот кај Костурница е целиот распукан од свлекувањето на земјиштето.
Поголемо значење треба да му се даде на потпорниот ѕид одколку на кружниот тек, а што знам може и двете работи ќе ги направат сега.

Последно уредено:
Имаат склучено договор полицијата од Германија,Австрија и Македонија за меѓусебна соработка, со тоа целиот тој црн бизнис горе што го правеше Франкуфрт мафијата пропаѓа и почнува да го прави кај нас т.е дрогата која ја продаваа горе сега ќе ја продаваат на наши деца.
Јок брат,кај нас се знае кој може да се занимава со тоа.За тоа да го работиш кај нас,мора да бидеш на позитивна листа.Франкфурт дечките,никогаш не биле на таа листа,и не верувам дека некогаш ќе бидат.
Договор за меѓусебна соработка на полициите,не значи дека за нешто што си го направил во Германија треба да ти се суди во Македонија.Во најлош случај треба да те екстрадираат таму.
Ретко која земја екстрадира свои граѓани,а јас незнам ниедна која суди свои граѓани за дело што го направиле во друга земја.

Јок брат,кај нас се знае кој може да се занимава со тоа.За тоа да го работиш кај нас,мора да бидеш на позитивна листа.Франкфурт дечките,никогаш не биле на таа листа,и не верувам дека некогаш ќе бидат.
Договор за меѓусебна соработка на полициите,не значи дека за нешто што си го направил во Германија треба да ти се суди во Македонија.Во најлош случај треба да те екстрадираат таму.
Ретко која земја екстрадира свои граѓани,а јас незнам ниедна која суди свои граѓани за дело што го направиле во друга земја.

Брат тие се криминалци, освен криминал друго не знаат, сакав да кажам дека криминалот од Германија и Австрија си го донесовме во Велес.
И како за информација повеќето се веќе преминати на позитивната листа.

Соработката помеѓуМакедонија и Германија се заоснова на тоа да можат да се користат докази од едната земја за да те судат во другата и обратно, лично ја оправдувам.
Фер ли е некој за 3 месеци да направи пари колку ти што ќе работиш 3 години...

Брат тие се криминалци, освен криминал друго не знаат, сакав да кажам дека криминалот од Германија и Австрија си го донесовме во Велес.

Соработката помеѓуМакедонија и Германија се заоснова на тоа да можат да се користат докази од едната земја за да те судат во другата и обратно, лично ја оправдувам.

Криминал е широк поим.
Може некои дечишта,ситни риби, да преминале на листата,од другите нема такви.
"Соработката",би ја оправдал кога би имале корист од истата.Јас не гледам никаква корист за нас од таа "соработка".
Не гледам зошто би ми сметало тоа што правеа многу пари.Не ги крадеа од мене,како политичарите,не правеа никаков криминал тука,тука само носеа и трошеа.На сите ни одговараше тоа.
Ако си сакал да го работиш тоа,ќе те прибереа,ќе ти помогнеа.Еден куп стечајци работеа по Франкфурт.

Франкфурт си плаќаа рекет за никој да не ги задева. Ама ете нашиве газолижачи станаа тешки "соработници" со германската полиција.

Fer????Da ne si pusel dobra roba.Tie parite ne mu gi ukrale na nikoj.Ako ne prodaval on ke bil nekoj drug sto prodava.Narkomanot vo sekoj slucaj ke najde od kade da kupi.A ako mislis deka e fer ili nefer zosto plati ne zimaat vo Makedonija kako vo Germanija.
Sto opravduvas ti?Kako prvo toa sto go kazuvas sprema mene e samo ljubomora za nekoj sto imal GAZ a nemal pari da napravi cekor i da odi da si ja cuka glavata nadvor od Makedonija.Tie poveketo ne bile kriminalci doma taka da parite doma gi nosele.
A ovie sto pravat pari od argatite od Makedonija gi iznesuvaat parite nadvor.Epa sega vidi ja razlikata koga site pari nosea vo Veles sto bese i kako se ziveese a vidi ja sega.Znaci cel obrt na pari bese vo Veles.Site pari gi trosea doma.A da te vidam tebe odi i za 3 godini dali ke zarabotis tolku pari.Greska si moze za 30 godini ama da disis samo cist vozduh i taka ke gi napravis parite.Gi plukate tie sto kaj nas ne pravat nesto a golemite glavi sto go unistija cel veles i uste go EBAT cel narod arni se.Ima idioti i od vie zanesenive mafijasi ama obrtot na pari i sistemot jas go gledam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom