Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Така , така , само ти брани го Штабот , Жолта Куќа , Комитетот ,Чади Баба па може би еден сончев ден и буџетар ќе те сторат ;)
СЕ АРЧИМЕ ЗА МАКЕДОНИЈА , така беше нели :facepalm:

Поздрав од сончевиот Велес ...
прочитај и ги другите постови на други теми, па после збори го ова

Така , така , само ти брани го Штабот , Жолта Куќа , Комитетот ,Чади Баба па може би еден сончев ден и буџетар ќе те сторат ;)
СЕ АРЧИМЕ ЗА МАКЕДОНИЈА , така беше нели :facepalm:

Поздрав од сончевиот Велес ...
да не и е компјутерот во штаб ќе нема пост кај да пише само ај

Во тек е промена на испусните вентили на браната на акумулацијата „Младост“.
Браната Младост е изградена во 1962 година северно од Велес во почетокот на клисурниот дел на коритото на река Отовица, на неколку стотини метри пред таа да се влее во река Вардар.

500brana.jpg

Мислам дека Вемеро нема што да се јавува за приватни субјекти. Али на градоначалникот му е должност да се грижи за нив. Се е каша попара.
куршлусот изби кога уки го избрка илија од жито вардар :)

куршлусот изби кога уки го избрка илија од жито вардар :)
Зш го избрка?

Матиз друже: Дојдоа нивните 5 минути, ич не ми се зборува за вемеровците. Ќе рече некој предизборна кампања тераме, битушанец втор дел. А и досадни ми се и буквално сум без коментар. Шо ќе коментираме за џабе, ќе си ги гадиме устите јасно е ко бел ден како е и шо е.

Зш го избрка?

Матиз друже: Дојдоа нивните 5 минути, ич не ми се зборува за вемеровците. Ќе рече некој предизборна кампања тераме, битушанец втор дел. А и досадни ми се и буквално сум без коментар. Шо ќе коментираме за џабе, ќе си ги гадиме устите јасно е ко бел ден како е и шо е.
за пари драга, за пари :icon_lol:, уки му рекол. ја пари не давам. Ова се случи пред 4-5 месеци.

Велешка работа - што и да се случи ќе извадат некаков муабет за да биде поинтересно, сега демек Илија го избркале оти барал пари :pos:

Зш го избрка?

Леле, не ми се верува дека си преоптоварена со битушанец :pos:
Ако битушанец не мисли исто како “неутралните“ есдесемовци, веднаш му се лепи етикета на вемеровец :tapp:[DOUBLEPOST=1393454012][/DOUBLEPOST]
Мислам дека Вемеро нема што да се јавува за приватни субјекти. Али на градоначалникот му е должност да се грижи за нив. Се е каша попара.

Не е едноставен Жито Вардар, тоа е огромен правен субјект. Одлична анализа во текстот. Иако има удел и лошо менаџирање, во главном таков субјект и со лошо менаџирање за една година неможе да отиде под стечај. Жито Вардар за ненаплатени обврски е суден уште во 2010 година. Од тогаш имаа проблем со ликвидноста. И тужба по тужба, бродолом.

Се согласувам со твоето писание, ама од кога локалната треба да се грижи за приватни правни лица?

Инаку, според најавите од целосното реновирање на овој патен правец во вкупна должина од 25,9 километри, кој ќе се изведува во три фази, втората фаза како што најави вицепремиерот Пешевски, ќе започне во првата половина на април, годинава. Во втората фаза ќе се става трета лента во Лозово во должина од 8,9 километри. Делницата комплетно ќе се рехабилитира и ќе се извршат проширувања на постојниот коловоз од 6,4 на 11,1 метри, а ќе чини 5,8 милиони евра.

Дојдоа нивните 5 минути, ич не ми се зборува за вемеровците. А и досадни ми се и буквално сум без коментар. Шо ќе коментираме за џабе, ќе си ги гадиме устите јасно е ко бел ден како е и шо е.

Нема овде никаква политика...
Ние си го сакаме Велес таков како што треба да биде, и никако по инаку !
Околу податокот дека дошле нивните 5 минути не се сложувам , прават само тоа што ние им дозволуваме да ни го прават !
Ништо не е вечно,ништо не е за секогаш , интересно беше да се види деновиве како Шефот на Царината во Украина, стои залепен со салотејп на бандера и кажува како он не е крив за ништо !:tapp:
Ајде да погодуваме во Велес во слична ситуација кој би бил на бандерата и како би му стоел салотејпот ?:unsure:
Само да не биде тогаш дека никој ништо не знаел , за тендерот за осветлување на Велес од 55.000 евра па плус и анекси ставиле...:facepalm:

Ама за тоа, по тоа ;)

п.с.
Се уште го држам ставот дека си, за во будџет (y)

Нема овде никаква политика...
Ние си го сакаме Велес таков како што треба да биде, и никако по инаку !
Околу податокот дека дошле нивните 5 минути не се сложувам , прават само тоа што ние им дозволуваме да ни го прават !
Ништо не е вечно,ништо не е за секогаш , интересно беше да се види деновиве како Шефот на Царината во Украина, стои залепен со салотејп на бандера и кажува како он не е крив за ништо !:tapp:
Ајде да погодуваме во Велес во слична ситуација кој би бил на бандерата и како би му стоел салотејпот ?:unsure:
Само да не биде тогаш дека никој ништо не знаел , за тендерот за осветлување на Велес од 55.000 евра па плус и анекси ставиле...:facepalm:

Ама за тоа, по тоа ;)

п.с.
Се уште го држам ставот дека си, за во будџет (y)
Битушанец и во Велес темата се напикал да ги оправа :icon_lol:

Јас бев страшно изненадена колку млади лица се политички ангажирани во Велес. И тоа нели познавајќи го поголемиот дел од мојата генерација, знаеш каков кадар следи во градот. Никакви Украина сценарии нема да има, попрво тебе ќе те запалат со се партали, одколку нешто да речат против партија. Затоа велам нивните 5 мин.

А јас можам под буџет. Негде во распределба, сама не ми треба помош кадровски :D

Синот Урош.

Зш го избрка?

Kако што знаат повеќето од нас директорот(поранешен, ако не грешам) на Жито Вардар е осуден на казна затвор поради кражба на жито од државните стокови резерви во вредност од оклку 5 милиони евра, доделени кај него на чување....Епа тој долг државата некако мора да си го наплати милом или силом......Да беше работничка класа во предвид, ќе имаа пари за земање...Ама со држава нема играње...

Велешка работа - што и да се случи ќе извадат некаков муабет за да биде поинтересно, сега демек Илија го избркале оти барал пари :pos:
претходно имав дебата со тебе и уште еден член на дпмне каде што со слики ви покажав колку сте неутрални. Не сакам пак да ми бришат коментари поради тебе и некој друг патриот ;)

претходно имав дебата со тебе и уште еден член на дпмне каде што со слики ви покажав колку сте неутрални. Не сакам пак да ми бришат коментари поради тебе и некој друг патриот ;)

Не памтам да сум имал дебата со тебе ама и да сакаш неможеш ништо да докажеш, а сега продолжи да се занимаваш со малограѓански работи и верзии што си ги смислуваат бадијалџиите низ градов. Кој на кого му мавнал шамар, кој на кого му барал пари и не му дал и слични такви дебилни глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom