- Член од
- 21 август 2011
- Мислења
- 5.064
- Поени од реакции
- 5.665
Пфф секој што има стаж во варење кафиња бар еднаш со сол направилКафе со сол ениуан?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пфф секој што има стаж во варење кафиња бар еднаш со сол направилКафе со сол ениуан?![]()
2-3 пати и тоа намерно за да не им текне више да ми побараат кафеКафе со сол ениуан?![]()
Лол ме потсети на една случка од детството.
Бев некаде 6-7 одд. бев сам дома и решив тој ден да биде првпат да пробам сам да зготвам нешто. Изрендав компир и сакав да го испржам тоа ренданото... ц ц ц, мислев ќе излезе нешто како ситен чипс или што ти ја знам што.
На крај излезе нешто недефинирано како дебела палачинка што директно заврши в канта. Тенџерето го измив и тоа беше тоа, никој не разбра за оваа моја бламажа.
![]()
Ја прв пат слушам дека се праат палачинки со прашак за пецивоПравев палачинки без прашак за пециво... Ставаш од смесата во цело тавче, излага палачинката три пати помала...
Епа испадна дека се ставало (бар по на баба рецептот)Ја прв пат слушам дека се праат палачинки со прашак за пециво
Знам дека големината на лапачинката - шо би рекле децатазависи од тоа како ти е погодена смесата (јајца, млеко, брашно, кисела вода) и како ќе ја разлееш во тавчето за пржење.
Мене еднаш не ми искачаше смесата за палачинки, па викам ај за да бидат помеки ќе ставам сода. Не дека беа лоши за јадење, само малце беа темни а и вкусот им беше како перек![]()
Пробај без пециво по мојот рецепт, па кажи како ти испадналеЕпа испадна дека се ставало (бар по на баба рецептот)Од тогаш, немам пробано да направам
![]()