Вашите готварски бламажи

Денес...
picture-32869-1416292949.png

Сакав да направам крофни. Ама доцна приметив дека немам доволно брашно. Па ај си реков, како една голема палачинка ќе ги испржам, бидејќи смесата беше течна. И така јас си чекам малку да се стврдне, за да ја свртам „палачинката“ од другата страна и наеднаш гори ринглата. :eek::eek::eek: Се замириса и задими се' живо и диво... го викнав татко ми и изгаси. :unsure:
Кога ја свртев „палачинката“ таа црна ќумур. :facepalm: Ја пробав и... :sick:

Памет за друг пат: прво види убаво што материјал имаш дома! :yid:

Па уште со цел памет си ја потпевнував: Ти жааарче, јас ооган, ќе гооори, леле силен пожар. Ќе гоори, леле дур до зори. :toe:

И плус ми се залепи послужавникот на рингла. :нинџ:

Омлет ќе правев, ама со колбас, шунка и кашкавал. Ги измешав сите работи и “смесата“ ја истурив на нелепливо тавче за правење палачинки. Го оставив така да се направи и чекам згора да се засуши јајцето за да го извадам. Добро што го избрав тоа тавче, да беше друго ќе требаше да го фрлам. Дур чекав колбасот да се потпржи малце, саламата да добие розевкаста боја и кашкавалот да се истопи, долниот дел се запечил ко пица.
И на крај би пица, ставив уште кечап згора и ручав. Студент....:toe:

Со кафе имам многу интересно искуство. Попладне имав предавања на факултет и откако станав реков ке изгледам епизода од Suits па ќе почнам да се спремам. Отидов во вц да измијам заби а пред тоа ставив кафе да се вари. Си ги измив забите, си легнав пак, компјутерот во скут, се внесов во филмот, и по 20 минути си викам “абе изгубен кафе не стави да се вари“. Идам до кујна и има што да видам. Тоа прекипено, шпоретот тиња напраен, протекло од сите страни, се засушило...абе со шпакла и нож го вадев од некои места. :tapp:

И океј, сутлијач со црн бибер.

Баш прееска,ми се пријадоа пиперки ко за ајвар со јајца пржени,и знам мајка ми си чува у замрзивач.И све океј,одмрзнав ќесето со пиперките(у вода од 70 степена :) ) и треба да се љупат пошто нели печени.Е,резултатот беше 40 посто пиперки,а 60 посто љушпи од пиперки со цели ленти пиперки на нив :)

А пред 3-4 години ќе лежев апс за малку.На одмор,научив некој си рецепт за пилешки прсти мацани у пиво.И све растворено убаво,јајца презла и да ставам пиво у смесата.Пустото пиво литро флаша а се маткаше и едно шише солна киселина.Епа јас така земав без да видам што е,него си го земав и среќа видов пред да го ставам инаку ќе беше интересно :D
Додуша,неоти испадна нешто и со пивото,ама битно пробав :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom