Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување Време на започнување
Мојот прв допир со компјутерите беше пред околу 8-9 години, МТ-НЕТ имаа интернет кафе во Струмица и јас почнав да "чепкам" по компјутерите ... Почнав да симнувам многу ствари (пошто имаше мноооогу добра конекција) ... и овој што работеше таму ми врза една :@ .. и јас чекам да му заврши смената, доаѓа неговата замена, јас влегувам, седнувам на серверот :D и одма право цела мрежа на DELETE :D почнаа да пукат компјутеритеее :D ... и некој од моите "другари" ги кажал моите податоци и телефонски број, и овој што ме удри се јавува кај мене дома и му кажува на татко ми што сум направил, татко ми кога почна да вика: - Kaко можете да обвинувате невино дете, Драги не е фатил компјутер во животот, нема шанси он вакво нешто да направи!!! ... и онака јас си останав "невин"... мојот прв допир со компјутерите :D

Коа бев 7 години,првпат се отвори кај нас интернет кафе и отидов да видам шо е...и почнав со мирц и ме заебаваа големи девојчиња...:pos2:

Епа пред околу.. хмм .. 7 години
Пуштив карти, играв шо играв.. и на крај кога решив да излезам, стискам икс :) и ми се појавуе : Do you want to save this game before closing it?
И ја дигнав узбуна.. идам кај татко ми и му викам : Абе тато стиснав нешо на комјутерон..го заебав излеа !
:pos: :pos: :pos:

Прва пат имав средба со компјутер пред 16 години..беше марта..некој словенски..катастрофа...дигитрон во поголема кутија од времето на јура ..ама го гледав како спејс шатл....денес кога ќе се сетам...

кога имав 6 години ама ништо посебно не ми беше интересен и само понекогаш ке играв карти или цртав во paint

Се сеќавам јас на 7 ли беше или 8 кога тетка ми зеде компјутер кога и идев секој ден на гости па дури и преспивав кај нејзе. ХАХАХА

Ехааа кој да се сеќава....Мислам дека беше кај другар еден коа зема комодоре 64, во тоа време хит беа. Сме се утепале од играње!

Ехааа кој да се сеќава....Мислам дека беше кај другар еден коа зема комодоре 64, во тоа време хит беа. Сме се утепале од играње!

Чоек ај не заебавај ти имаш предност тактичка у години :pos::pos::pos:
Јас 90та сум па ај не зезај сега.

На 8 години ме запишаа на курс за некои основни чекори при работа со компјутер. :icon_cool

пред 10-11 год... бев забаваче или прво, значи пентиум 0,1 :)
процесорот 20-30цм кубни кутиичка, а боксот за дискетата во тастатурата тешка 2-3 кг :) ... прво беше пеинт, па микрософт ворд, па игрички од дискети, па мирц :)

а кај ми е тој пк сеа?:raz:

На 5 години, со легендарната Prince of Persia. Се радував кога ќе стигнев до мечот :pos:

Точно пред колку години...ај да не ги бројам ама баш беа тогаш светско чудо (овде кај нас) мислам на легендарниот ZX-80 се приклучуваше на телевизор, имаше црно бела слика,и буквално секоја команда требаше рачно да се напише. Беше голем колку пола денешна тастатура, со тастери осетливи на допир.

ZX80.jpg

[FONT=arial,helvetica] British company Sinclair released their ZX80 computer in 1980 for $199.95. It is considered to be the world's first computer for under $200, at least that's what Sinclair Research Ltd stated in all of their ads. [/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom