Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување Време на започнување
Пред едно 10 години беше мислам. Ама не се сеќавам баш.

Prf kompjuter doma zemafme koa imaf 2 god mu trebase na tatko mi za rabota.. I ja znam deka majka mi mi pustase Pasiens ili kao i da se vikaa tie kartite ponekad i ja si igraf.. I ednas koa nauciv sama da si pustam..Na 3 god negde.. Se raduvav ko Amerika da sum ja otkrila i na komsii si se pofaliv duri :DDDDDDDDDDDDD A inace toa so procitav negde Tekken nekoj deka igral.. Iskreno da vi kazam.. Taa igra mi e za Sony RODENA ne e ist filingot na PC :D Tekken i Crash se za sony END of Discussion :D

Mojot prv dopir so kompjutertot bese na 6 god. Bese nesto posebno. Bese kako... kako vodenje ljubov...:pos: :pos: :pos:

Prviot kontakt so nego mi beshe vo sedmo oddelenie, na ucilishte na cas po informatika, a negovoto ime beshe MARTA(brejjjjjjjjjjjjjj):pos2:

mojot prv dopir so kom bese koga imav 4god,togas bese aktuelna igrata mario,pa ja igrav edno 3-4 casa bez prestanok,znaci oci vadev na kom,pa sega zatoa i mi e osteten vidot.AH MARIO MARIO

На 6 години! Татко тогаш ми купи лап топ најобичен, знам памтам ја игав цело време Супер Марио!:pos:

Pred 9 godini.Bev 6 godini togas...i bev vo net kafe so bratucedka mi i go cepnav za 1rv pat....

За п'рви п'т пипнах комјут'р през 1988-ма когато започнах да уча в т'рговската гимназија. Беше голјама таратајка :-)

p82.jpg

Разбира се, веднага намерих култовата за времето си игра "Каратека" и докато не пребиш шефа не се спрјах... едва не ме изгониха от училиште.
Иначе сега като погледна това си беше п'лна скр'б...
Характеристиките му:

CPU 6502/1MHz; RAM 48КБ; ROM 12KB; Разделителна способност - 280х120; OS: Apple-DOS;

Като пари струваше колкото половин автомобил Лада - 4500 лева :-) и само децата на големите партијци имаха такива в к'шти...
Хард диск нјамаше...

На околу 5-6 години и првиот контакт го имав со лап топ:zver: и чат пат си играв со мините

прв пат кај братучет ми бев второ или трето.искочив цел црвен запален.best feeling ever

бев многу мала и постојано ја играф играта марио ми беше омилена

Прво - Второ оделение :) E oтогаш немам станато ! :):)

se se sluci tolku nenadajno. bese toa dalecnata.... hahhahahahaha:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom