Вашата баба...

• Креатор на темата Креатор на темата Vanish
  • Време на започнување Време на започнување
Лепосава. Бог да ја прости многу беше интересна. Тугооо милооо ти ли гу запали племју на .... ...... :tv:

мојата баба беше мнгоу мудра комична и слатка и многу ми недостасува посебно на празници..:toe:

Баба ми ја обожавам. Идол ми е. Жена на која и се восхитувам.
Имам само една баба, другата е почината.

Баба ми е хардкор. Секогаш краде во карти, секогаш е доминантна во се, за своите 70 години премногу добро се држи и изгледа како да има многу помалку. Луѓето што не ја знаат мислат дека е злобна и лоша затоа што ретко се смее, ама е најдобрата личност што ја имам запознаето. Саркастична, иронична (тоа го имам наследено од неа), премногу паметна за разлика од многу други, дури еднаш и ми има кажувано како виткале џоинт порано. Знае да те насмее и расположи дури и кога се чувствуваш најлошо, има некои нејзини фрази кои се повеќе од точни, и кога ги користи сфаќаш колку е она попаметна дури и од тој што ги слуша и на кои се однесуваат. Баба ми ми е исто како и другарка, секогаш си одиме на кафе, многу пати дури и ми има понудено цигара, секогаш се ми купува и најмногу ја сакам. Незнам што би правела без неа, ме плаши фактот дека еден ден ќе ја нема...

Сонцее! Многу си ја сакам! Пцуе ко кочијаш, сите и се криви ако и снема цигари, никој не сака освен мене :) Ги руга, ги колне и плука другиве само мене ме сака и ја највеќе си ја сакам. У суштина е добра жена која плаче на индиски филмови и се треска ако Маричуи или Шехерезад се тужни. Ми праи најубави супи и манџа единствено само од неа можам да јадам.

....Мојата баба ја сакам најмногу на цееел светт!!!
Само една баба иам..ниШо друго и и се восхитувам на се што прави, за се што ќе каже едноставно секогаш знае да ме насмеее:vozbud:
Идол ми е!!! И онака нешо коа ќе напраам шо не и е по кејф ќе се изнервира, маалце ќе го повиши тонот.... И послем пет минути ‘ Абе што сакаш за вечера да ти праам‘?!!

И онака си ја сакам многууууу:smir::helou::wink:
И плус сеа сум у маврово кај нејзе..Екста ни е!

Едната ја обожавам, ме чува премногу, уште од мала сум приврзана за неа, за се и се восхитувам.. После брат ми, си ја сакам највеќе :pipi:
Другата ми е ок.. Нема направено нешто посебно за мене .. ( освен палачинки кога бевме мали :) ) али ипак баба си е баба мора да си ја чувам :pipi:

Мојата баба....таа од страната на тато е паметна жена.Многу ја почитувам .Се што ке каже на место е.И стварно после како кажала она така испадне.Иако е од село.Бабата од страната на мама исто така многу добра жена.Зраче со позитивна енергија.И ногу убаво готве.Ама кога ке идеш кај неа да јадеш знај дека прејаден ке се врнеш!Тоа ти е ...си ги сакам беее :pipi:

Баба да не е незнам како ке живем еј..

Секое сабалје ми е спремен доручекот од неа, мајками и таткоми додека се на работа.. :):baeh:

Баба ми е променлива како времето.Ако и е тапа денот може да дојде и да ми збори глупости,да ми коментира за некои работи,да ме критикува и да ми ги откине живциве.
А ако и се погоди денот и јадење ќе ми направи и муабет асален ќе ми сврти,па и некој денар ќе фрли..Али претежно е оноа првото:pos2:
Како и да е,за мене е најдобра и си ја сакам.:pipi:

Имав најдобра баба на свет и ја сакав најмногу на свет! Жал ми е што ме напушти толку рано... Секогаш ќе си ја сакам. И ми недостига премногу..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom