Вашата баба...

• Креатор на темата Креатор на темата Vanish
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум во постојана војна со сите баби.Неможам моабет да направам со баба а да не ја отерам во п.м. (се разбира во себе).Ќе направам социална група Бабомрзачи да си ги видам сојузниците.:pos::duel::pos::pishtoldz:pos:

мојата баба ... ја има фатено склероза сеа и звер невиден е :vozbud: секој ден паѓаме од смеење :pos2:

па нема ден да не скараме со баба ја нешто шо ќе направам она оде позади мени го растура стари човеци нема разбирање

Мојата баба има 80 години и ја менувам за 4 од по 20 :pos2:

Мојата Баба,
Мојата Баба има 79 години, а ако ја прашаш че ти кажи дека е осумдесиедна во осумдесидве.
Мојата Баба, секој пат ко че појдам на поседенка да ја видам ми ја кажува истата прикаска, за то ко била на очен лекар, и дека имала перде, и ништо не гледала,и то го кажува ко да било пред две недели,а уствари на очно беше пред 3 години.( иначе гледа појче од мене)
Мојата Баба, исто така секој пат ми го раскажува сонот, кај шо го сонувала дедоми, и пак како да го сонувала вчера, а уствари сонот и е од пред 5 години.
Мојата Баба, ако ја остам во Прилеп , в центар, че се загини, а цел живот во Прилеп живеј.
Исто така, мојата баба ме има преплашено до смрт, оти ко го изгледав филмот Прстенот, по само 30 секунди телефонот ми заѕвони, и јас пребледев, за да ко че кренам слушнам, ШОПРАЈШ БАБЕЕЕ...
Мојата Баба многу си ја сакам, да ми ја поживеј Господ.

мојата баба е закон
на 80 години го реорганизира дворот 2 пати неделно
крева камења,црепови од по 20 кг без проблем
се нема апче за глава напиено во последниве 15 год. а камо ли нешто друго
се жали за операцијата што и ја направиле пред 30 год.
го пцуеше дедо ко кочијаш а сега кога си евоцира спомени вика ,,Лош збор не си кажавме,,
кога гледа телевизија се слуша во мојата соба (преку 2 куќи)
абе баба е ѕвер

mojata baba e zakon
odam jas kaj nejze i vikam staj kafe
mene mi stava fildzan kafe ups latinica
а за нејзе си става една шоља за чај полна со ракија, додека јас го запалам вториот цигар она дтора шоља си става
и таке на ден за разонода си пие по килце ракија и здрава е ко челик
инаку дома не ни прај многу трошоци
од шо направи неколку илјади глупости у ѓумот сме околуи 3-4 000 евра
ништо повеќе
срцка е :nerv:

двете баби се закон. прават преубави јадења, прсти да си изедеш:pipi: и можам со двете да направам и муабет како што треба. кога и да им побарам пари си ми даваат. абе устав се ( посебно за ова последното:pos2:)

Среќа, живи се и двете мои баби.Нивните разлики се повеке од воочливи, тоа не се негира, ама интересно ми е и со двете...
Едната....Мрзелива, постојано со некои изговори за не средените простории, со постојани жалби, ептен емоционална, шуплива у муабет, знае да иритира со секој 2 кажан збор, обожава да се фали за било каква минимална ситница, нарцис брате....плус мисли дека секогаш е во право, па шо сакаш кажи и, мавај ја со влечки, не и кревај на телефон 2 недели али нејзиното стои.

Втората секогаш знае да ми направи убав муабет, да ми даде совет за се и сешто, уживам кога сум со неа, никогаш не можеш да останеш гладен кај неа, ќе те моли со саати и од шо ќе сакаш да ја тргнеш од глава ќе прифатиш.Одлична домаќинка, нон стоп се вртка во кујна и експериментира.Зависник од вести на сите можни програми.Си ја знае границата на преминување од интересна во досадна, не премногу нападна.И нешто што јас го обожавам...не знае да се кара, ниту да писне....мирна ти глава!!

ја мојата баба многу си ја сакав ми беше ко најдобра другарка знаеше се за мене дури и повеќе од мама. се ми одеше по газот. Ми гледаше на кафе(ме лажеше) миправеше јадење ме сослушуваше... беше закон жена сега веќе не жива и многу ми е жал поради тоа...

Едната што ја сакав почина лани во јануари.
Другата почина пред 12 саата , ама ич не ми чуе лево уво!!!!:pipi:

Јас имам најстегнана баба од нашето маало
ДЕФИНИТИВНО!
Не лажам. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom