Вашата баба...

• Креатор на темата Креатор на темата Vanish
  • Време на започнување Време на започнување
Бабаааа...ѕверка е мајке ми! :) Премногу си ја сакам си ја бацвам си ја гушкам (страв ми е море че и ги скршам коскине некој ден). Многу ми е интересна ко че кажвит нешто за времињата нивни! Кажвеше еднаш за брачед ми ко пеел на СИ-ДО и велит: А бе не дек пееше тој...само ја отвараше устата..а тој гласот на PLAY BOY му го имаа пуштено! (сакаше на PLAY BACK да решит пустата) хаха! Стари луѓе бе.
Бабичкее те сакамм!:back:

Коа идам кај неа дома не се прибирам и еднаш се враќам у 7:00 часот и она ми вика:
-А бре ти,и железен кур да ти стаам дома пред 4 не си идиш!

Вчера ја подбрав да ми купува чевли и чизми :kesa:

мојата баба ако не е кучињата со свинска маст нема да ме јадат...ако не е она ќе бидам голо куче

Баба ми е женска верзија на Монк:jaj:
Се во куќата мора да биде ганц чисто и се возбудува ако види и најмала нечистотија.
Кога собира алишта за перење има навика да земе веќе перени алишта со образложение дека сум ги носел 2 недели еднаш на татко ми му собра една блуза уште мокра од перење која беше ставена на стол да се суши.
И увек ми ја чисти собата што мене ме иритира до даска.
Али ај добра е:pipi:

братучеда ми кога била прво одд. еднаш си дошла од училиште и не и рекла добар ден па баба ми и рекла "Ај сега врати се пак до училиште и кога ќе дојдиш да ми речиш добар ден", а сега на братучеда ми откако се омажи и вели "внуко откако се омажи го поприми од мажот ти па се здебели инаку каква беше слабичка". Инаку супер бабичка е до 76 год одеше во витаминка сезонски да работи сега има 80 ама мозокот 200 на саат и работи

Баба ми...

Претерува некогаш,ама не некогаш секогаш.Ми оди на нерви.Секое утре само зборува за мртви луге,па шлапка со устата,ааааааааааааа па замара со глупости.
Еднаш ми пукна филмот и и се издрав убаво затоа што заборавила да го исклучи шпоретот.
Па штом не знае не мора да се вртка таму бе.
И секогаш кога дојдат гости таа мора да е прва.:nesvest:
И ги треа да отидат кај нејзе.
Кога ни доага некој далечен роднина таа почнува да плаче како 100 години да го нема видено:nesvest:
Срам:kesa:

Двете баби ми се срцки и многу си ги сакам! :гушка:

Мојата баба е најкул од сите бабиво маало :wink: Ги знае сите трачеви кој што како со кого. Баба ми е топ! само ме нервира кога ме тера да јадам као свиња.:0

Баба Велика е најзакон бреееее :vozbud: лош збор да не чујам за неа :хаха:

Вештица.
Фрла магии, гата, прети, мрчи, сере, трова.
Стипса.
Шо друго би додала.

Вештица.
Фрла магии, гата, прети, мрчи, сере, трова.
Стипса.
Шо друго би додала.

лесно спие. опасна особина е тоа кај стари луѓе.

Инаку си ја сакам ја мојата. Никад не претеруе у зборење, освен коа ме тера да јадам. Али знае што сакам па тоа и не е некој проблем.

Ми недостасуваат со дедо ПРЕМНООООООООООООООООООООООГУ
сакам сите работи кои ми се случија во последниов период да им ги кажам, ама... веројатно гледаат :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom