V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Возам голф 5 2.0 2005год. При забрзување во 4,5,6 брзина од 1800 врт/мин па се до 2500врт/мин ми вибрира целиот мотор,кој пренесува и на воланот , а на шалтабла не ми покажува никаков проблем.
Што би бил проблемот?
П.с. Другото се си работи нормално.
Ubavo ti rekle, otiden e zamaecot. Spremaj minimum 500 evrejski.

Ubavo ti rekle, otiden e zamaecot. Spremaj minimum 500 evrejski.
Ова дека 2.0 тди е или може генерално кај секоја кола зависно од изминатите километри? Пошто сум слушал лоши зборови за 2.0 тди тие мотори кај голфовите.

Проблем со Голф 4, 1.4, 75 кс, 1999.
Од денес почна да ми прави проблем со палењето - воопшто не сака да го заврти моторот при палењето. Пробав палење преку кабли, повторно исто. А при мало туркање пали и вози без проблем, се до наредно запирање. Потоа, повторно исто.
Некој со сличен проблем? Решение?
Благодарам однапред :)

Проблем со Голф 4, 1.4, 75 кс, 1999.
Од денес почна да ми прави проблем со палењето - воопшто не сака да го заврти моторот при палењето. Пробав палење преку кабли, повторно исто. А при мало туркање пали и вози без проблем, се до наредно запирање. Потоа, повторно исто.
Некој со сличен проблем? Решение?
Благодарам однапред :)

Alanserot ti ima zaglaveno ili nekoj negov straf e labav, cetkici, kolektor za palenje na alternatorot.Spored mene toa e nesto 100%.

За голф 4 тди колку треба да е притисокот на гумите се работи за 225/45/17

За голф 4 тди колку треба да е притисокот на гумите се работи за 225/45/17
Која филозофија правите од ова значи... имаш лепенка на внатрешната страна од капачето за полнење гориво или на некоја од вратите на која пишува колку треба да биде притисокот - обично е околу 2,1 бари за празна кола и 2,3 за товарена.

imam golf 3 tdi mi pravi problemi pri palenjeto koga zapale vednas ugase poveke pati mi pravese taka inaku akumulatorot e nov

imam golf 3 tdi mi pravi problemi pri palenjeto koga zapale vednas ugase poveke pati mi pravese taka inaku akumulatorot e nov

Воздух во системот за гориво,греачи,сензор на радилицата..Кога ќе изгаси после веднаш пали?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom