Увоз на половни возила

• Креатор на темата Креатор на темата alex macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Тромави коли,со три клипа моторот..Бучни се..И ако земаш гледај со 4 врати,колку толку се комфортни..Се возев во една со 2 врати,грбот ми се искриви
Многу нестабилни и некомфорни.
Во таква кола со колена треба да вртам волан

Здраво,
Дали има ограничување старосно за увоз на возила од странство или само треба да задоволува еуро 3 или еуро 4 стандарт?

Додека не го сменат Законот па после ќе смееш само Евро 4.
Pa znam toa be drugar, ama do koj datum smee da se uvezuva so euro 3? Deka citav neso pisuvase do juni 30 pa mislev da ne ima nekoj sigurno sto znae za da mi kaze.

што бидна со измените на законот имаше најави дека ке може увоз да прават само регистрирани фирми ... бидна ли нешто од тоа ако не од кога..

Дали знае некој дали има некој каталог во кој може да се гледа точно кој модел кој мотор го има (еуро 2,3,4,5...) и да дали сте информирани дали е изгласан законот за увоз до 2 коли годишно за физичко лице ?

Продолжува падот на бројот на увезени половни возила, за првите 5 месеци годинава се увезени 8128, за разлика од лани кога имало 10500 за првите 5 месеци и од полани кога имало 12700 за истиот период. Тоа грубо би му дошло пад од 20% и 35% респективно.
Едиствено има благ пораст на увозот на нови возила во споредба со лани.

дали сеа,некој нов закон како шо чув имало, може да се увезуват само коли од 2000-та година па нагоре..? ако сакам од 1999 ќе можам да ја увезам??

Дали знае некој дали има некој каталог во кој може да се гледа точно кој модел кој мотор го има (еуро 2,3,4,5...)
Википедија, или бил кој поголем англиски сајт за коли - на пример parkers.co.uk, или бугарскиот auto-data.net

Или овде: http://autokatalog.autoscout24.de

Последно уредено:
здраво , сакам да купам кампер (RV) возило од германија или слично, но не со еуро 3/4 мотор бидејки цените се изгор.
Дали ке може да внесам старо возило пример од 80та+ година или да го третирам како олд-тајмер според законот. Уствари дали има начин да се внесе старо возило кампер во МК и да се регистрира да биде легално за користење.
http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=493

Можно ли е сеуште на некој начин да се увезе автомобил со еуро2 или еуро3 стандард, 1995-1999 година?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom