Увоз на половни возила

• Креатор на темата Креатор на темата alex macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Колку се давачките да се увези Ауди А4 1,9 2001-2002 год. од Бугарија?

Jas skoro uvezov Audi A4 Avant 1.9 od Germanija. Za carina plativ 730 eur (so euro 1 dokument), ako nemas euro 1 ke platis 930 eur, 170 eur me kostaa (tif, homologacija, spedicija), + 2000 denari plakas na granica koga ti ja carinat.[DOUBLEPOST=1452447696][/DOUBLEPOST]Da ne zaboravam Euro 1 dokument kosta 100 eur vo Germanija ako sakas da vadis. Privremeni COL tablici za 15 dena kostaat 134 eura. Taka da site davacki mi izlegoa 1170 evra. Tuka ne racunam gorivo, patarini, hoteli.....

Последно уредено:
Здраво форумџии,ајде една голема молба имам кеш 5500 еу-препекав за хонда цивик images.jpg би ја дотуркал тука за тие пари?? не е проблем дали Белгија Холандија Италија ....би заминал уште утре,само дали со 5500 би ја паркирал до дома.....Или евентуално преку купци да ја донесат или...или...било како!! гледам има по 3500 еу само малку ми е страв со давачките да не ме сотрат ако некој има време да подистражи би му бил преблагодарен !!!!!

Neznam
Здраво. Дали ќе може некој да ми пресмета колку пари ќе дојде царина ( и хомологација по можност ) за поскапа кола, Audi S5 V8 4.2 Benzin. 2007-2009 година од Германија. Заинтиресиран сум сакам да го купам возилото ама се плашам за царината која ќе е многу висока... Ако може некој нека пресмета. Фала!
Neznam kolku bi ti pomognalo,pocetokot 2013 od svajcarija uvezov Audi a8 4.2 v8 od 2000 godina,so cela mozna oprema sto ja imalo vo toa vreme.Davackite za nea sto gi plativ na carinskata deklaracija bea 154000 denari (okolu 2500 e.)

здраво , дали некој ке може да ми каже колку од прилика би ме чинело да се увезе Ауди А4 2.5тди 2002-2003 од Бугарија ? благодарам

Не мoжете еднa дaчиa нoвa дa купите a трчaте пo aуди бемвињa мерцедеси. Акo не мoжеш дa јa купиш нoвa не мoжеш ни дa јa oдржaвaш тaa штo ќе јa дoтуркaш oд плaцoт.Кoј кoмплекси чoвече...немaaт сoл вo oчи дa турaт ќе вoзеле aуди мерцедеси. Пушти си ги нoзетекoлку ти е чергaтa.

Дали воопшто може да се добие некоја приближна тарифа на царинење, бидејќи никој не дава конкретни одговори.

Ако колата на плац во Германија е 6000 евра, рачунајте дека на мк таблички приближно би била +30% од таа сума... однонсно 7800 евра се на се. Значи приближно +30% би ви требале... зависи дали имате еур1 или немате и слично.. :)

Ако колата на плац во Германија е 6000 евра, рачунајте дека на мк таблички приближно би била +30% од таа сума... однонсно 7800 евра се на се. Значи приближно +30% би ви требале... зависи дали имате еур1 или немате и слично.. :)

Јас би рекол +50% од таа сума.

Гледав Нисан Микри од оние до 2002 година има повеке мотори мене ме бендисуваат 1.0 и по можност со 5 врати, во Германија се смешни цени 200, 300, 400 евра.

Кажете ми колку вкупно ке биде трошокот од Германија до Македонија со сите тие трошоци за некој да ми ја донесе, специјални таблици какви што требало, царинење итн. ???

И какво мислење имате за колава ?

Здраво, може ли некој да ми каже дали можам да увезам "Fiat Stilo" 2002/2003 г. од "Bugaria" до кога ке може најкасно да се царине и колку би ме од прилика коштало. Исто и за "Renault Megane " 2002/2003 г. Фала унапред?

Сакам од Германија да увезам Golf 5 2.0 TDI Sportline произведен во 2005 година со Евро 4. Доколку има некакво значење цената на голфот е 2850 е.
$_57.JPG

Ме интересира колку отприлика би излегле дополнителните трошоци за увоз.
Доколку некој имате искуство во увоз на Голф 5, ве молам споделете.
Поздрав!

Некој да знае колку се трошоците за Алфа 159, 2007год. 1.9 мотор, и Туарег 2.5, 2003/04?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom