Увоз на половни возила

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Зборам со еден Чех продава ауди а4 2.0 2010 год. за 5800 еур. му викам кажи ми крајна цена вика 5300 еур. Му викам зашто волку ефтино ја даваш, да не има некој квар ? И ми вика колата никогаш не е удрена и перфектна е нема никаков квар, туку јас сум во Лондон и овде давачките за регистрација се многу големи и затоа ја продавам. И уште ми вика дај ми адреса и телефон ако се сомневаш ќе ти ја донесам на мој трошок, ако има некој проблем не ја земај. Ме интересира дали имал некој вакво искуство порано и дали во прашање е некој обид за измама? А иначе како што гледам по огласи коливе во Чешка се доста ефтини. Поздрав
и јас порано кога барав по интернетов кола,наидов на таков ефтин оглас-а добра кола,скромни километри,изгледаше тип-топ,само беше мерцедес ц220,и кога пишав на мејл добив исто образложение дека она(женско беше) е во Лондон или Париз не се сеќавам,и дека ради тоа ја продавала толку ефтино бла бла....не знам,можеби е случајност,а можеби е и вистина тоа што го збори членот што ти одговорил.

А што ако е крадена колата а ти не знаеш ? ќе го јадеш од нашиве тука ? што ако ја купам ми дае документи ме стопираат и дознаваат дека е крадена,одам у станица образложам се што-како,со емајл со телефонски разговор со се ?

Ф

Флеш

Гостин
Дали може да пишете некои сајтови со огласи од половни возила во странство ? Од Словенија,Бугарија што знам,сеедно ми е ....Истражувам за во план ми е некое количе да земам и донесам наваму.

M

mordekaj

Гостин
Дали може да пишете некои сајтови со огласи од половни возила во странство ? Од Словенија,Бугарија што знам,сеедно ми е ....Истражувам за во план ми е некое количе да земам и донесам наваму.
Еве ти од Словенија
http://www.avto.net/

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.318
Поени од реакции
9.117
и јас порано кога барав по интернетов кола,наидов на таков ефтин оглас-а добра кола,скромни километри,изгледаше тип-топ,само беше мерцедес ц220,и кога пишав на мејл добив исто образложение дека она(женско беше) е во Лондон или Париз не се сеќавам,и дека ради тоа ја продавала толку ефтино бла бла....не знам,можеби е случајност,а можеби е и вистина тоа што го збори членот што ти одговорил.

А што ако е крадена колата а ти не знаеш ? ќе го јадеш од нашиве тука ? што ако ја купам ми дае документи ме стопираат и дознаваат дека е крадена,одам у станица образложам се што-како,со емајл со телефонски разговор со се ?

Член од
13 јануари 2015
Мислења
814
Поени од реакции
276
www.mobile.bg - eve ti bugarska stranica

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
@valvoline
Изгледа Гујо сака да те стави во шише
http://dnevnik.mk/?ItemID=9D2014650CD99A438B4F2B1ECA0954BE
Ako stvarno napravat taka da fizicki lica nema da mozat da su uvezat vozilo jas uste utre tri firmi ke otvoram ne edna. :D
Ama toa nikade go nema i sekogas ke ima dupki vo zakonot, uste nisto ne se znae.
Firma ionaka me cese uste odamna da otvoram zaradi delovite, ako otvoram kako stranec (BG pasos) ke imam golemi privilegii, 3-4 god nema da plakjam ni denar za pridonesi isto i 5 god (ako dobro se sekjavam) sum osloboden od bilo kakov danok na dobivka. Nisto strasno.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Што истражуваш бе пријателе?Секоја кола е приказна сама за себе..Што си арчиш време бадијала,стави парите во џеб,селектирај на Реклама5 или Пазар3 10 коли од Скопје,15 коли од Струмица,најди некој пријател,плати му го горивото и почни да ги гледаш колите во живо..Преку интернет е малку подруга приказната..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
aкo мoже дa ми кaже некoј зa oпел кoрсa oкoлу 98 тoј периoд штo се некoе мислење дaли се дoбри пoгoдени тaкa нештo

Sent from my LG-D390n using Tapatalk

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
1.2 или 1.1 екo ми требa мислење

1.1 не постои, има 1.0 12V и 1.2 ... зависи во каква состојба е
јас имам 1.0 12V со 83,000 км поминато, проблем имав со сензорите, ги сменив и тера
потрошувачка 7 градска, 5 отворено со културно возење :)
ефтино одржување, сензорите се поскапи, посебно за проток на воздух, ама без сензорите троши колку ќе му дојде

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
1.1 не постои, има 1.0 12V и 1.2 ... зависи во каква состојба е
јас имам 1.0 12V со 83,000 км поминато, проблем имав со сензорите, ги сменив и тера
потрошувачка 7 градска, 5 отворено со културно возење :)
ефтино одржување, сензорите се поскапи, посебно за проток на воздух, ама без сензорите троши колку ќе му дојде
грешкa пишaв мислев измегу 1.0 и 1.2 зa 1.7 слушнaв не биле пoгoдени пa ме интересирa и зa oвие... тoрте други некoи рaбoти дa кaжиш зa твoјaтa еве лoши дoбри aкo сaкaш

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
грешкa пишaв мислев измегу 1.0 и 1.2 зa 1.7 слушнaв не биле пoгoдени пa ме интересирa и зa oвие... тoрте други некoи рaбoти дa кaжиш зa твoјaтa еве лoши дoбри aкo сaкaш

Имаме и 1.7д со слична км, таа има 85,000, ама на таа километража дизел нема да најдеш, се што ги продаваат се здробени од возење
затоа викам многу е разлика како е сочувана километража итн состојба
што поточно те интересира незнам, ги имаме и двете со двата мотори 1.0 и 1.7д ... дизелот е побучен доста, потрошувачката му е тука некаде пола литро-литро помалку од бензинецот + малку е поефтин
инаку како машини се издржливи доста, не се скапи потрошните материјали и одржување
1.0 е на ланче моторот, 1.7 е на ребраст каиш

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940

Тромави коли,со три клипа моторот..Бучни се..И ако земаш гледај со 4 врати,колку толку се комфортни..Се возев во една со 2 врати,грбот ми се искриви

Kajgana Shop

На врв Bottom