US Open 2010 / August 30 - September 12

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Овој Монфилс неможеш да го познаеш од еден во друг натпревар, премногу глупоси прави, а има капацитет во него.

С

сашенко

Гостин
Овој Монфилс неможеш да го познаеш од еден во друг натпревар, премногу глупоси прави, а има капацитет во него.
Физички е многу спремен ама не и психички.Му треба некој добар тренер кој ке го убеди дека може да направи големи резултати и да работи со него повеќе на психолошки план.Може да влезе во топ 5 ама глуп е нема да успее ако вака продолжи.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Прилично лесна победа за Федерер кој одлично сервираше. Содерлинг едноставно правеше премногу грешки на важни поени. Имаше шанса да го земе третиот сет кога сервираше за него, но и тоа го упропасти.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Јачи од ветра

Ђоковић - Монфис 3:0 (7:6 /7:2/), 6:1, 6:2

Новак Ђоковић, по четврти пут у каријери у полуфиналу Отвореног првенства Америке после победе над Гаелом Монфисом од 3:0, по сетовима 7:6(7:2), 6:1, 6:2. Сјајан тенис пратио и снажан ветар.
Резултатски лака победа Новака Ђоковића за пласман у ново полуфинале Отвореног првенства Америке, у мечу који је одигран у криминалним условима и при ветру чији су удари терали публику са трибина и лоптицама давали невероватне путање.
Шампионски

"Био сам концентрисан када је било потребно и стварно сам срећан што сам прошао даље под оваквим условима. Мислим да су временски услови били најгори до сада и не мислим да је публика превише уживала у тенису", рекао је Ђоковић.
Ветар у Квинсу је достизао брзину од скоро 50 километара на час, што је у великој мери онемогућило Монфиса да наметне свој стил игре, а слаб први сервис изазвао је доатну фрустрацију што му је додатно поткопало шансе да направи изненађење у мечу против, бар за сада, знатно бољег Ђоковића.
Српски тенисер је озбиљне проблеме имао једино у првом сету, када му је Монфис одузео сервис, који је Ђоковић вратио тек касније у сету, да би у тај-брејку показао да расте у великог шампиона.
После уводних гемова у којима су оба тенисера била сигурна на свој сервис, до брејка предности први је стигао Монфис који је затим ту предност и материјализовао вођством. Ипак, Новак је стигао до изједначења од 4:4 а потом је уследио тај брејк у којем је Новак био убедљив-7:2.

Слабији од ветра

У другом сету, Монфис је био експресно прегажен, мада би убедљивих 6:1 могло да створи погрешан утисак да је Француз био без икаквих прилика. Статистика међутим, показује да је имао чак осам прилика да одизме сервис Ђоковићу.
Покушај да се Француз врати у меч виђен је тек у седмом гему последњег сета, када је имао две прилике да одузме сервис Ђоковићу, али је српски тенисер остао концентрисан и одбио све нападе противника.
Ђоковић, који је постављен за трећег носиоца, пети пут у каријери играо је против 19. тенисера света и остварио је свих пет победа.
У полуфиналу игра против бољег из дуела другог носиоца Роџера Федерера и Швеђанина Робина Седерлинга, који је постављен за петог носиоца.

Тјери Анри навијао за Монфиса

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.397
Поени од реакции
25.230
^
Џокович, единствениот миланез кој не можам органски да го поднесам.

Малку касно пишам, ама засношти врвен тенис на мојот омилен тенисер Јужни. Буквално ист тип на играчи и двајцава (со Вавринка). Ќе заводат и прават глупости. Заслужено си победи Јужни, мака ми е за Вавринка, го распука на Мареј пред некое време, ама јебига, многу се уморува, нема тенис да не го игра испод 100 сати. Јужни на терен е генерал, во еден момент скокат од радост, во друг си ја цепит глана со рекет толку силно да мислиш не е нормален овај, шо е реткост кај кој било друг тенисер.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Mnogu problemi im zadava vetrov.. mnogu neforsirani greski, ne mozat da slajsovaat kako treba, a i na servis im prechi.. sepak ochekuvam dobri polufinalni natpervari utre pomegu Nadal - Ruzni i Federer - Nole

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Браво за Звонарева иако играв против нејзе уште една лекција дека не треба да се игра против тој што навиваш иако по грешка ми ја одкуцаа 2ка и пак ја сменив :)

Клајстерс исто така со голем пресврт во финалето мислам ќе биде интересно финале секако голема фаворитка е но Звонарева знае да изненади,игра на второ финале на Грем Слем по ред.

Денеска Надал очекувам да победи незнам дали 3-0 но може да се случи тоа,а Федерер против Џокович таа ништо не се знае ќе има денеска за гледање интересни дуели.

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Mnogu problemi im zadava vetrov.. mnogu neforsirani greski, ne mozat da slajsovaat kako treba, a i na servis im prechi.. sepak ochekuvam dobri polufinalni natpervari utre pomegu Nadal - Ruzni i Federer - Nole
И шо викаш Надал со Ружни ќе игра:pos2:
Ветерот секако дека пречи ама не колку што им пречи на тенисерките.Пример Федерер против Содерлинг одсервира 18 аса.
За полуфиналните мечеви Надал 100% го добива Ружни:D,а во другото1/2 финале треба да е густо ама мислам дека Федерер има поголеми шанси...:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom