Under the Dome

• Креатор на темата Креатор на темата Alex Baratheon
  • Време на започнување Време на започнување
Се заебав читкав синопсиси на Кинг не мислејќи дека ќе се екранизира нештово и знам како завршува и знам се што е битно за да ја гледаш серијава - мистеријата. Така да не верувам да ја почнам да ја гледам, ама можам да ви давам совет да не се откажите, посебно ако се малку епизоди. Или почекајте си па топтан. :)

Продуцентите рекоа дека крајот нема да биде истиот од оној во книгата. Најверојатно бидејќи тој крај е мизерен. Ептен мизерен.

Не дека ми е гајле, ама пак да кажам во случај некој да планира да ја откажува серијата поради тоа.

Продуцентите рекоа дека крајот нема да биде истиот од оној во книгата. Најверојатно бидејќи тој крај е мизерен. Ептен мизерен.

Не дека ми е гајле, ама пак да кажам во случај некој да планира да ја откажува серијата поради тоа.

Каков е таму крајот?

Види на Википедија или сл. за во случај да не испадне спојлер ако пишам.

jack-lost-crying.gif

Најдобрата работа во оваа серија е што Лапидус умре и неговиот лик и дело остануваат неизвалкани. Се друго е мизерија, освен таа полицајката што знае да одглуми нешто. Слаби ликови, слаба содржина. Прекинувам тука.

Ја изглеав и третава епизода и знаете на што ми заличи серијава,на онаа сцена кога во некој добар филм некој ке тргне некаде на средина на филмот пред да се деси нешто ,ке најдат некој рандом ресторан у П.М. покрај автопат и ке седнат ке јадат бургери и ке зборат некоја глупост што нема врска со приказната.
Ете таква е серијава ,ја има а никој не сака да ја гледа

Tиње стана серијава умрев од досада од втората навака, кај и да е ќе ја преќинам изгледа.

Како што гледам серијава има доста гледаност за летен период... Сепак, не баш добра актерска екипа, а и приказната не е нешто што можеш да го тераш со сезони.

Како што разбрав јас, прво планирале да биде мини-серија, а покасно се премислиле и одлучиле да тераат повеќе сезони. Засега не се има баш покажано како посебна, must watch серија. Обичен просек, понекогаш ни тоа.

Не вервам дека ќе се подобрат работите, но сепак ќе продолжам да ја гледам, добра е за тепање време летово.

Петта епизода. Хмммм ...
Серијата ептен се оддалечува од книгата. Мене ми одговара :cool: затоа што така остануваат Х-непознати во равенката од планирани 13 епизоди. Има делови кои се растегнати и здодевни, па се надевам дека со иновациите ќе компензираат за недоволно исполнетите очекувања.

Интересна е ама да се изгледа наеднаш, вака не ми се чека по цела недела за нова епизода. Интересно е дејството, има доста работи кои треба да се разрешат и одговорат. Единствено глумата на Mike Vogel ми се допаѓа, другите ми се подпросечни особено Junior :tapp:

Серијата можда е просечна, но јас моменти како легендарната Skeeter Davis не пропуштам, така да повелете,

барем за нешто вреди што ја гледам :)

Мене искрено тапа ми е серијава, ама се запнав морам да ја изгледам, да видам што уствари ќе се деси на крај.
Додуше, последните 2-3 малку поинтересни беа, па се надевам подобра ќе биде втората сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom